Skocz do zawartości
kikus

rozdziałka na LCD?

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka... czy LCD 17" ma standardowo i najlepiej rozdz. 1280 x 1024 ?? Zawsze mi sie wydawało ze optymalna jest 1024... skoro jest 1280 nażucona to jak gry wyglądają ? Jak wogole coś zobaczyć ? na CRT 17" jest 1024 a tu aż 1280 ?????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

crt 17" ma tylko 16" a lcd 17" ma 17"; wszystko wyglada najlepiej w rozdzielczosci nominalnej (czyli wlasnie w 1280x1024); reszta rozdzielczosci jest interpolowana; w zaleznosci od producenta wplywa to na jakos obrazu (w tych slabszych obraz wydaje sie taki lekko zamglony);

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co z grami? Jestem skazany na taka rozdzialke w gracz tesh ?????

no wlasnie...

chce zaniedlugo kupic lcd jakis

i nie wyobrazam sobie gry w counter-strike w innej rozdzielczosci niz 800x600 (17"crt) 640x480 (14")

w grach jest tak samo ... wszystko poza natywną rozdziałka jest interpolowane i powoduje to pewien spadek jakosci ... chyba, ze kogośstać na LCD za 8-10 tys - niektóe takie podobno mogąpracować w różnych rozdziałkach z tą samą jakoscią ... ale nie wiem jak jest naprawdebo nigdy nie widziałem takiego monitora LCD dla grafików ... Jest jeszcze jeden problem ... otóz te wyciachane LCD dla grafików maja na ogół dłuzszy czas reakcji niż zwykłe - tańsze panele (różne matryce) bo w nich chodzi o jakość obrazu nie o szybkość martycy - dlatego nie wiem jak taki monitor sprawdziłby siew grach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi