Skocz do zawartości
petrumi

podkręcanie R9700 z komputronika. Sorry za kolejny temat.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Niestety moje prośby zamieszczone w osobnym topicu umknęły Waszej uwadze, dlatego pozwoliłem sobie założyć nowy.

Sporo osób nabyło Radka 9700 z tej firmy i cześć z pewnością podkręciła go.

O ile na Omegach udało mi się wyciągnąć do 320/618 to na Catalystach 3.7 nie mogę podnieść ani grama. System sie wywala na benchmarkach.

Stąd moja prośba o pomoc i odpowiedz na kilka pytań.

1. których Catalystów używać?

2. czy zmienić biosa (jeśli to konieczne do OC) i na którego? linka poprosze.

3. Czy podkręcać? Jakim softem?

Dla Was udzielenie odpowiedzi na moje pytania to pewnie pestka ale proszę o zrozumienie. Ja też chciałbym wyciągnąc troche darmowych fps z tej wspaniałej karty.

ps. przesiadłem się z R8500 gdzie nie mogłem używać AA i Anizo. Teraz chciałbym to stosować. Napiszcie co bardziej katuje kartę : AA czy Anizo. Jakią kombinacji tych dwóch efektów stosować, żeby było ładnie i jednocześnie szybko ;)

petrumi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.  

ps. przesiadłem się z R8500 gdzie nie mogłem używać AA i Anizo. Teraz chciałbym to stosować. Napiszcie co bardziej katuje kartę : AA czy Anizo. Jakią kombinacji tych dwóch efektów stosować, żeby było ładnie i jednocześnie szybko ;)

petrumi

Bardziej katuje grafe AA naturalnie, ale przy Twojej karcie możesz sobie AA i anizo na maxy ustawiać bez problemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Petrumi, te problemy byly poruszane nie raz, wystarszy chwilke poswiecic na SZUKAJ... Uzywaj sterownikow OMEGA a nie bedziesz mial problemow - ta karta ma po prostu zabezpieczenie przeciw-podkreceniowe. Mozna tez kazde sterowniki odblokowac RivaTunerem - w jaki sposob tez bylo juz pisane, poszukaj.

Biosa lepiej zmienic - te 9700np na hynixach maja dziwne timingi..

A pytanie czym podkrecac juz jednak przekracza pewna granice - to juz bylo MILION razy... RivaTuner, PowerStrip i inne. Jest ich masa. A nastepnym razem poswiec troche czasu i nie zakladaj niepotrzebnych watkow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi