Skocz do zawartości
whyte

53 C dla durona [12x106mhz] w upalny dzien. Czy to duzo???

Rekomendowane odpowiedzi

ile kosztuje taki wentyl wyciagajacy??? I ile narobi halasu??? Mam Titan jakis tam DC 12V.

W www.4max.com.pl CoolerMaster łożyskowany kosztuje bodajże 25 zł. głośność koło 25 dB, więc twój titan będzie go zagłuszał... (o ile to ten titan z wiatrakiem 80x80mm oczywiscie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie wczoraj wystepowaly bledy w grafie...wiecie...dziwne artefakty...procek na ponad 50 st..schladzam go cpuidle do 43(a jest niepodkrecony w tej chwili!! 807mhz(magistralka na asusie fabrycznie podbita))...kurde...nie wiem...mysle nad olejem mineralnym, kiedys widzialem ze mozna tak cala plyte z prockiem wsadzic do oleju mineralnego...co wy na to?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siedziałem sobie w upały i myślałem że to przez to proc miał nieraz 70 stopni co się okazało to ten fan mate dołączony do Volcano nawalal poprostu wyłączał mi wiatrak nowa płyta nie miałem włączonego Fan error hold niezauwazyłem że wyłączył się wiatrak i temp 88 stopni w ostatniej chwili się komp zawiesił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta temperatura jest chyba normalna tez mam mniejwiecej tyle na procku obciazonym bo liczacym non-stop seti wiec az tak chyba niema sie czym przejmowac jak sie ochlodzi powina spasc do ok 46*C bo chyba tyle miales wczesniej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam u siebie max 50-51 stopni a mój brat na durniu 100@1200 ma max 39-40. a to przez to że zrobiliśmy do jego proca tunel od wentyla z tyłu(80x80) i efekt był taki że ja 8O normalnie miał max jakieś 48-49 a teraz szok. wczoraj grał w worcrafta 3 i temperatura po 2 godzinach 39*C 8O

też muszę sobie coś takiego zmajstrować :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mash starshnie goraco w obudowie, wrzuc 1 wentyl wyciagajacy i  spadnie, nie napisales jaki titan

Skad wiesz ile ma w obudowie ?

Temp. 53st C na tym procu to duzo zwracajac uwage na Titana, ktory powinien zchodzic go do 45st C.

Otworz bude.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a oplaca sie dawac jakis wiatraczek na radiator ktory znajduje sie na chipie plyty. Mam epoxa 8k3A i jest na chipie sam radiatorek. A mam taki jeden wiatraczek 12V 3pin ktory bylby idealny wielkoscia i pasowalby na ten radiator.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sie glupio smiejecie a jakbyscie poszukali to znalezli byscie posty mistrz00f co niewiedzieli jak odblokowac mnoznik na AXP albo kupili Shima xp i niewchodzil na procka rada niekupuje sie w skleppie gdzie sprzedawce niewie co to jest Copper Shim (pozdro dr_dres) a te 100@1200 to zwykla literowka a nudzi mnie jak pol forum zacznie se posty nabijac wysmiewajac sie z goscia !!! 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sie glupio smiejecie a jakbyscie poszukali to znalezli byscie posty mistrz00f co niewiedzieli jak odblokowac mnoznik na AXP albo kupili Shima xp i niewchodzil na procka rada niekupuje sie w skleppie gdzie sprzedawce niewie co to jest Copper Shim (pozdro dr_dres) a te 100@1200 to zwykla literowka a nudzi mnie jak pol forum zacznie se posty nabijac wysmiewajac sie z goscia !!!  8)

No spokojnie, troche humorku jeszcze nikomu nie zaszkodzilo :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam tak okolo 40st podczas normalnej pracy, a max to 45st. Wszystko to z otwarta obudowa (na dworku jest ok 30st a w pokoju sie gotuje 27-28st) w nocy temp spada o ok 2-3st :) colerek to MINT M5TB za ok 25zeta :lol: ofcoz troche mu spoda wyszlifowalem i pasta od kiegos titana z dodatkiem srebra (MINT rulez ;))

(Duronek Morgan 1000@1200MHz)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...