Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie czy można w LG 52x zmniejszyć prędkość lub coś zrobić ponieważ jak się rozpędzie do Maxa to płytę kopjuje w 23 minuty na procku 1200Mhz i 256 MB Ramu. Albo czy jest jakiś program do kontroli tego <span style="color:red;">[ciach!]</span>a już więcej nić nie kupię od LG nawet lodówki jak będzie taka qr****.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tzn przy mniejszych prędkościach jest wszystko ok :?:

To tylko LG potrafi, miałem kiedyś LG 40x (teraz go dałem siostrze :D ), ale hałas jaki on powodował zagłuszał wszystko w moim kompie 8)

Jest taki program, bodajże CD Bremse się zazywa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tylko LG potrafi, miałem kiedyś LG 40x (teraz go dałem siostrze :D ), ale hałas jaki on powodował zagłuszał wszystko w moim kompie 8) 

ja mialem 40x i moim zdaniem byl super cichy i w ogole najlepszy cd jaki mialem za to 52x jest nie do zniesienia jakby ktos mlotkiem w stal walil... :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie czy można w LG 52x zmniejszyć prędkość lub coś zrobić ponieważ jak się rozpędzie do Maxa to płytę kopjuje w 23 minuty na procku 1200Mhz i 256 MB Ramu. Albo czy jest jakiś program do kontroli tego <span style="color:red;">[ciach!]</span>a już więcej nić nie kupię od LG nawet lodówki jak będzie taka qr****.

No i właśnie... w końcu jeden odważny co kupił LuckyGoldstar, hehehe, i nie broni własną piersią tego...tego... czegoś :lol:

Ja również polecam Nero Drive Speed 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Starsze niektóre LG byly produkowane z łożyskami plastikowymi !!! 8O i po kilku miechach zaczynały bardzo mocnao stukac, nawet smarowanie nie pomagało. Najlepsze z Cdikow LG to LG 32x...

Trzeba było kupic ASUSA 45x z regulacja obrotów, .. te co teraz sprzedaja ASUSy 52 x to dosłownie badziew jesli chodzi o wykonanie głośność i to iz nie można regulowac obrótow, mimo iz w instrukcji jak byk napisali, ( spotkalem się z 3 sussami 52x i w żadnym nie mogłem regulowac obrotów jak w moim 45x)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli się nie rozpędza znaczy się jest 32X prędkość na pioczątku to czyta jak brzytwa lecz po kilku sekundach przechodzi do 52x i wtedy qrw***:( Nie dość że jest głośny to jeszcze kopjuje tak długo płytę:( A pozatym żałuję żę nie zainwestowałem 60 zł więcej w Asusa:( Why??? Ale cóź zrobić mam nadzieje że coś się z tym da zrobić sprawdzę te programiki dzięki z góry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam LG 52x od jakiegoś czasu. Miałem Samsunga 48x, ale jak mi rozsadził płytkę oryginalną zza granicy na kawałki, to myślałem, że go za okno wyrzuce. W każdym razie, zmieniłem go na już leciwego LG32x, który rychło po tej zamianie padł. Kupiłem LG 52x i ten działa.

Jak dla mnie całkiem sprawny. Ma bardzo stabilny transfer, przy kopiowaniu płytek bardzo się dobrze sprawuje. Co prawda, zdarza mu sie wydawać dziwne dźwięki, które potrafią przyprawić o atak serca (czasem, jakby miał zaraz wybuchnąć brzmi) ale wciąż sie sprawuje nieźle.

Ci, którzy narzekają na LG nigdy zapewnie nie mieli Samsunga wcześniej. Ja niestety pół zdrowia zmarnowałem na użeranie się z tymi potworami, i LG przyjąłem z wdzięcznością...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehhhhh - po prostu ravenclaw masz walnięty egzemplarz - mojej lg52x

stuknęły już 2 lata i działa bez zarzutu

Fakt , że lg nie robi najlepszych cd, na przykład mój kumpel ma nowego lg52x i ma problemy z gorszymi cdr-np: akoss.

A propos samsunga : pamięta ktoś model 24x? Miałem to parę miesięcy

i przy tym moje lg52x to mercedes 8)

Do zmniejszania prędkości używam cdbremse - tyle tylko, że mogę ustawić jedynie x8 - ale do filmów,pracy w tle przy włączonej gierce wystarczy w zupełności

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam LG52x mój kumpel ma i tak samo się zachowują a co do gorszych płytek to otym mówie z Esperanz nie kopjuje. A z Platinium to szkoda gadac a ten prgogramik niechce zmiejszyc predkosci.

dziwna sprawa : 1.moje cdbremse ver1.19 działa bez problemu

2. esperanze jeszcze zrozumiem(choć u mnie chodzą bez problemu),

ale że platinum-y nie chodzą - toż to są dobre płytki 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj teraz juz nie robia takich cdkow jak kiedys... Mialem kiedys Mitsumi x8 i to bylo cacko!!!! A potam Philips x32, ktory mogl tez pracowac jako 36. mialem tez creativa (ata33) x42 a teraz mam syf LG x52. Nigdy wiecej cedeka tej firmy!!! Chociaz z nagrywarki (x4x4x24) jestem zadowolony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam LG52x mój kumpel ma i tak samo się zachowują a co do gorszych płytek to otym mówie z Esperanz nie kopjuje. A z Platinium to szkoda gadac a ten prgogramik niechce zmiejszyc predkosci.

dziwna sprawa : 1.moje cdbremse ver1.19 działa bez problemu

2. esperanze jeszcze zrozumiem(choć u mnie chodzą bez problemu),

ale że platinum-y nie chodzą - toż to są dobre płytki 8O

Platiniumy są strasznie niejednolitej jakości - miałem troche tych płyt no i niestety po jakims czasie z części znikły dane ( mimo że na płycie nie ma ani jednej ryski) od tamtej pory trzymam sie od platiniumów z daleka .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze: to najwyraźniej trafiłeś na kiepski egzemplarz - jak jest na gwarancji, to weź kilka płytek, których Ci nie czyta i pomykaj do serwisu.

Po drugie:

Oj teraz juz nie robia takich cdkow jak kiedys... Mialem kiedys Mitsumi x8 i to bylo cacko!!!! A potam Philips x32, ktory mogl tez pracowac jako 36. mialem tez creativa (ata33) x42 a teraz mam syf LG x52. Nigdy wiecej cedeka tej firmy!!! Chociaz z nagrywarki (x4x4x24) jestem zadowolony

... to nie do końca tak. Duże znaczenie ma również to, że teraz większośc płytek masz nagrywanych a nie tłoczonych, płytki teraz często są nagrywane x32 i więcej, a nie x2 czy x4 ... no i wreszcie teraz masz odczyt x52, a nie x8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...