Skocz do zawartości
Gustaf

Buda Chiefteca + zasilacz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam w najbliższych tygodniach mam sobie zamiar sprawić obudowe Chiefteca. Wiadomo, że jest tam zasilacz 360W. I teraz mam pytanie, czy warto dopłacić 50 zeta do Dual Fana, czy w samej konstrukcji zasilacza zastosowano jakieś zmiany (oprócz tego wiatraka ofcourse ;)), a może lepiej poczekać i zainwestować w 420W. Albo trzecia opcja kupić samą obudowę i oddzielnie zasilacz. Szczególnie po ostatnich nażekaniach forumowiczów na zasilacze tej firmy.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ktosnażeka na ten zasialcz :?: U mnie to co w podpisie i biega aż miło.Napiećia mieżone miernikiem w stresie prime95 i cpuburn:

5V - 5.12V

12V-12.15V

niewiem oco chodzi :?

A u mnie po zmianie z Feela na Chiefteca zmieniło sie tylko 5V z 4.92 (Feel) na 5,03 (Chieftec), natomiast 12 zostało takie same czyli spada przy obciazeniu do 11,86 ale podobno Abity tak maja z +12V.Troche teraz zaluje ze wy...balem tyle kasy na zasilacz bo na tym Feelu wszystko bylo stabilne i podkrecone na maksa no ale trudno, raz sie zyje

P.S. gdyby nie forum to pewnie bym nie wymienial zasilki :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... Wiadomo, że jest tam zasilacz 360W. I teraz mam pytanie, czy warto dopłacić 50 zeta do Dual Fana, czy w samej konstrukcji zasilacza zastosowano jakieś zmiany (oprócz tego wiatraka ofcourse ;)), ...

obrazowo piszac:

- HPC-360-202 to tylko "podrasowany" HPC-300-202

- HPC-360-302 to juz inny zasilacz (blizniacza konstrukcja z HPC-420-302)

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... ktosnażeka na ten zasialcz ...

No kilka tematów niżej są nażekania na słabe amperaże przy 12V.

obrazowo piszac:

- HPC-360-202 to tylko "podrasowany" HPC-300-202

- HPC-360-302 to juz inny zasilacz (blizniacza konstrukcja z HPC-420-302)

:)

Acha, czyli...warto :)

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi