Skocz do zawartości
PM

potrzebuje porady

Rekomendowane odpowiedzi

Myslalem ze Celerony Tualatin  nie sa takie zle i kosztuja 1.3Mhz 400zl.

I czy jakis gf4 za okolo 500zl jest lepszy od gf3ti200?

Celeshit 1,3GHz jest zdecydowanie wolniejszy od Antka. Zupelnie inna klasa. Nie wspomne o tym ze wiecej zadnego proca w plyte pod Tulipana nie wsadzisz. AMDek jeszcze troche pozyje no i skalowalnosc grafy z moca CPU tez jest wazna...

Za 500zl to mozesz kupic conajwyzej GF4 MX. Nawet nad nim sie nie zastanawiaj. Tylko GF3 Ti200!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myslalem ze Celerony Tualatin  nie sa takie zle i kosztuja 1.3Mhz 400zl.

I czy jakis gf4 za okolo 500zl jest lepszy od gf3ti200?

Nie sa takie zle jak mowia zagorzali przeciwnicy. Nie sluchaj ich.

Jedynym minusem ich jest to, ze w plyte pod takiego celka wcisniesz tylko innego celka T lub PIII T.

A wydajnosc jest lepsza niz wszystkie durony razem wziete.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O gf3ti200 juz myslalem wczesniej , a skoro za podobna cene nie ma zadnego dobrego gf4 to na niego najpewniej sie zdecyduje.

Pozostaje tylko do rozstrzygniecia Celeron 1.3Mhz tualatin czy Athlon XP1600/1700+. Jakie plyty byly by najlepsze pod te procesory?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po 1.Są gorsze od duronów.

http://www.tomshardware.pl/cpu/02q1/020121/index.html

Po.2 Nie mówimy tu o duronach tylko A Xp 1600+

Po.3 kupowanie tego to idiotyzm ta podstawka jest juz martwa.[/url]

Wiadomo, ze nie zostawie celerona nominalnie tak jak to jest na testach. Przy podkreceniu kazdy duren wysiada. Nawet ddr mu nie pomaga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po 1.Są gorsze od duronów.

http://www.tomshardware.pl/cpu/02q1/020121/index.html

Po.2 Nie mówimy tu o duronach tylko A Xp 1600+

Po.3 kupowanie tego to idiotyzm ta podstawka jest juz martwa.[/url]

Wiadomo, ze nie zostawie celerona nominalnie tak jak to jest na testach. Przy podkreceniu kazdy duren wysiada. Nawet ddr mu nie pomaga.
Durona też można podkręcić!!! Wystarczy że da mu sie FSB 133 i celeron dostaje pu [gluteus maximus].Ale my nie mówimy o durniach tylko Athlon Xp który jest bezdyskusyjnie dużo szybszy !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sa takie zle jak mowia zagorzali przeciwnicy. Nie sluchaj ich.

Jedynym minusem ich jest to, ze w plyte pod takiego celka wcisniesz tylko innego celka T lub PIII T.

A wydajnosc jest lepsza niz wszystkie durony razem wziete.

o czym ty rozmawiasz? Za 400zl Celerona porownujesz do AthlonaXP 1600+? Nie wpominajac o wydajnosci-krecenie jest duzo prostsze i efektywniejsze. 1700MHz masz jak w banku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, mowisz o athlonie ktory jest high end a ja o low endach. Podkrec mi durona i niech bedzie szybszy od C1.2 @ 1,6 lub C1.0 @ 1,54.

wlasnie mowimy o low endzie. AXP1600+ kosztuje u mnie w firmie 350zl. Celek 380zl. Duronik 1000 na 1400MHz zaden problem (przy Vcore obnizonym z 1,75 na 1,65V :wink: ). 10x140MHz DDR - Celek sie nie rowna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak da sie podkrecic bez dodatkowego chlodzenia Athlona1600+ i jaka plyte do niego najlepiej ?

Jak znajdziesz z seri Agoia to 1700mhz to bedzie bez problemu.

Płytka może być 8kha+.Albo coś na kt333 np.AbitKx333 tyle że ten abit jest droższy o 100zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak da sie podkrecic bez dodatkowego chlodzenia Athlona1600+ i jaka plyte do niego najlepiej ?

Jak znajdziesz z seri Agoia to 1700mhz to bedzie bez problemu.

Płytka może być 8kha+.Albo coś na kt333 np.AbitKx333 tyle że ten abit jest droższy o 100zł.

nie trzeba wcaletyle szukac. kazda nowa seria bez bulu. ja mam AGOGA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Duronik 1000 na 1400MHz zaden problem (przy Vcore obnizonym z 1,75 na 1,65V  ). 10x140MHz DDR - Celek sie nie rowna.

Nie wydaje Ci sie, ze nieco przesadzasz ?

Ja bynajmniej w takie cos nie wierze, a jezeli nawet to nie ma mowy zeby pogonil @C1,6 T.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bynajmniej w takie cos nie wierze, a jezeli nawet to nie ma mowy zeby pogonil @C1,6 T.

twoja sprawa, ja wiem co widzialem, ale widze ze jestes zaslepionym intelowcem i wszelkie drogi dotarcia do ciebie masz oklejone znaczkami Intel Inside

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

twoja sprawa, ja wiem co widzialem, ale widze ze jestes zaslepionym intelowcem i wszelkie drogi dotarcia do ciebie masz oklejone znaczkami Intel Inside

mhaaaaaaaaaaa, kolejna wojna :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...