Kubus Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 jestem laikiem jesli chodzi o takie ekstremalne podkrecanie co widze u niektorych i chcialbym sie spytac do jakiej max temp. moze dojsc athlonik 2000 xp + Thoroughbre seria B0 ?? sam tez nie wiem dokladnie jaka jest temp procka bo w biosie pisze ABS2 CPU current temperature 58 stopni a zaraz ponizej pisze Temperature 49 stopni i teraz nie iwem ktora wartosc jest prawdziwa takze prosze o pomoc do jakiej moze max dojsc z gory przepraszam za tak lamerskie pytanie ale wczesniej nie interesowalme sie overclockingiem na jaks duza skale az wkoncu NADSZEDL TEN CZAS :P:p:p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobelik Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 jestem laikiem jesli chodzi o takie ekstremalne podkrecanie co widze u niektorych i chcialbym sie spytac do jakiej max temp. moze dojsc athlonik 2000 xp + Thoroughbre seria B0 ?? sam tez nie wiem dokladnie jaka jest temp procka bo w biosie pisze ABS2 CPU current temperature 58 stopni a zaraz ponizej pisze Temperature 49 stopni i teraz nie iwem ktora wartosc jest prawdziwa takze prosze o pomoc do jakiej moze max dojsc z gory przepraszam za tak lamerskie pytanie ale wczesniej nie interesowalme sie overclockingiem na jaks duza skale az wkoncu NADSZEDL TEN CZAS :P:p:pWytrzymac powinien nawet kolo 80 st. ale twoj procek jest za cieply jezeli nie jest przekrecony. Powinien miec góra 40 st. A takie skoki temp. (jak rozumie w biosie t sprawdzasz czyli bez obciazenia) sa nienormalne conajmniej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubus Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 zapewne tego przyczyna jest zbyt slaby zasilaczy bo odziwo i to zaskakujace ze jeszcze mi komp dziala mam zasilacz 200 W hehehe pewnie teraz wiekszosc mnie zjebie ale coz nie mam kasy dopiero za 2 tygodnie bede w stanie kupic mocniejszy narazie staram sie jak najwiecej rzeczy odpiac z kompa aby go odciazcy (2 cd juz odpialem zostala mi tylko nagrywarka, 1 dysk tez odpialme moze to malo ale dla zasilacza zawsze cos ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 Podstawowe Zagadnienia Jak podkręcić, gdzie znaleźć, co kupić - i dlaczego nie działa. Swoje pierwsze kroki skieruj właśnie tutaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radoha Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Struktura Thoroughbredow przewidziana jest do wytrzymana max. 85*C, ale dobrze jest utrzymywac jego temp. ponizej 60*C. Jesli chodzi o to co pokazuje Ci bios to watrosc przy ABS to jest odczyt z diody w procku, a ten drugi odczyt to najprawdopodobniej temp. odczytywama z czujki pod prockiem. Nie napisales nic o chlodzeniu jakie posiadasz, ale jesli masz takie temp. w biosie, czyli bez obciazenia to naprawde jest zle. Sproboj odczytac temp. podczas obciazenia.... pod winda uzyj MBM, SpeedFan'a lub Aidy. Moze sie rowniez okazac ze plyta zawyza temperatury :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaaa Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 sandra software 2k3 albo 2k4 tez dobry programik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...