Skocz do zawartości
Lagier

Unlock Barton/Thorton/Applebred > 39 tyg

Rekomendowane odpowiedzi

pytanko małe mam jeszcze czy ktoś wykręcił thortona 2000+(windows przy FSB333 wykrywa athlon 2600+) powyżej 2.25 ghz ?

Czy po odblokowaniu mnożnika na L3 np na 15 będzie można go podkręcic więcej ?? teraz mam mnożnik do 12.5 i fsb 344 co daje 2.15 ghz,ale chciałbym mieć 2.5 ghz, :-P Czy ktoś dokonał tego na thortonie 2000+ ? :) podkręcanie dalej przez FSB odpada u mnie......mam temp 38C w stresie...a jeszcze się obniży po zamontowaniu nowego coolera...modowanie na mobile mnie nie interesuje ...a jedynie mnożnik..post-119593-1141071262_thumb.jpg

Edytowane przez alien44

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Mam kilka pytan odnosnie unlocka mojego Thortona na Bartona (seria itd jest na zdjeciu) :))

1. L2 MOD dziala na NF2?(chce zmienic mobo na Abita NF-7 ale mod wczesniej jak sie uda :D)

2. Mozna zrobic na moim procu L2 + L5 mod'a ? (mobilny bartek :D)

3. Te malutkie wyzlobienia to te laserowe wycicia?? czy co to jest? (jesli przerywniki mostkow to polaczyc omijajac ??

4. Ktore mostki zamalowac?? (zalaczylem zdjecia)

Pytam bo chcem zrobic to dobrze :) Czekam z niecierpliowscia na odpowiedzi :D

EDIT:

1. Malowalem olowkiem ten pierwszy z lewej ( z tym wcieciem) to ten dobry??

2. Jakim olowkiem malowac najlepiej...? bo mi nie wyszlo... :/

post-5789-1142032316_thumb.jpg

post-5789-1142032362_thumb.jpg

post-5789-1142032384_thumb.jpg

post-5789-1142032408_thumb.jpg

post-5789-1142032428_thumb.jpg

Edytowane przez Lesiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Mam problem, udało mi się przerobić mojego durona 1400 na athlona, (jakimś lakierem do szyb samochodowych), komputer wstaje, pokazuje athlona, lecz niestety dysk nie chce zbootowac, myślałem ze to może windows sie wysypał, ale nie chce zbootowac z płyty windowsa. Czy trafiłem na model, który ma uszkodzony cache, może za dużo tego lakieru naładowałem, co myślicie, spotkał się ktoś z czymś takim?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do zadawania takich pytań masz temat o Duronach Applebred. Prawdopodobnie masz uszkodzony dodatkowy cache L2 - usuń lakier i zobacz, czy dalej będzie to samo. Lakieru powinieneś użyć tylko tyle, żeby wystarczyło na wypełnienie tej przepalonej dziury na mostku L2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...