manfred Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 U mnie poszlo procek i plyta jak w podpisie tylko jeszcze zeby z biosu mozna bylo ....... :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 U mnie poszlo procek i plyta jak w podpisie tylko jeszcze zeby z biosu mozna bylo ....... :cry:Póki co możesz sobie ustawić żeby przy starcie Windows CPU MSR ustawiał mnożnik na taki jaki chcesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 Jest tylko jeden szkopul w tym wszystkim: zmiana napiecia w tym programie to tylko pic na wode przynajmniej na mojej plycie: wyjasniam zeby uruchomic system na wysokiej magistrali trzeba dac porzadne napiecie, pozniej mozna zejsc z mnoznikiem ale napiecie zostaje to ustawione z biosu niestety (sprawdzalem :() :cry: i pomimo obnizenia mnoznika system pada :( dlatego super bylby jakis sposob na bios danej plyty, czego sobie i innym zycze ...... :) Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 Dodam jeszcze ze Abit to jednak to co tygryski lubia najbardziej - nie ma jak 5 bitowy mnoznik na płycie - po odblokowaniu pełny zakres mnozników do 24 włącznie bez zadnego ciecia L6 :) Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gambit24 Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 Witam. Mam problem z thortonem. Swietnie sie kreci ale nie moge odblokowac ceche. Po połączeniu mostkow komp sie nie uruchamia. Prosze o pomoc. Polaczylem mostek 4 od prawej na L2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 Witam. Mam problem z thortonem. Swietnie sie kreci ale nie moge odblokowac ceche. Po połączeniu mostkow komp sie nie uruchamia. Prosze o pomoc. Polaczylem mostek 4 od prawej na L2. Ok ale co to ma wspólnego z L5 i mnożnikiem, chyba troszke topic się pomylił :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
natan33 Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 Witam.w tym temacie naprawdę mały ruch a ja powiedziałbym że powinno tu być mnogo postów. 8) interesuję mnie odblokowanie mnożnika w duronie 1400 MIXIB0349, Czy połączenie drugiego od prawej mostka L5 pozwoli mi zmieniać mnożnik drut-modem na pinach?? próbowałem tak jak jest teraz i drut-mod nie działał a mam k7s5a tak że tylko mi drut pozostaję zeby ruszyć mnożnik ale czy połącenie L5 pozwoli mi na to????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 Witam.w tym temacie naprawdę mały ruch a ja powiedziałbym że powinno tu być mnogo postów. 8) interesuję mnie odblokowanie mnożnika w duronie 1400 MIXIB0349, Czy połączenie drugiego od prawej mostka L5 pozwoli mi zmieniać mnożnik drut-modem na pinach?? próbowałem tak jak jest teraz i drut-mod nie działał a mam k7s5a tak że tylko mi drut pozostaję zeby ruszyć mnożnik ale czy połącenie L5 pozwoli mi na to????? Wróżką nikt nie jest, topic widzę że nawet nie fatygowałeś się poczytać:evil: ,bo nie żadnym drut modem tylko programem spod windowsa, wiesz jak i który mostek, wiec proba nie strzelba .......... :twisted: PS. a ja nie mogłem uwierzyć mojej dziewczynie jak powiedziała że w szkołach z czytaniem to jest dno ( nauczycielka ) ......to taka refleksja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 Witam.w tym temacie naprawdę mały ruch a ja powiedziałbym że powinno tu być mnogo postów. 8) interesuję mnie odblokowanie mnożnika w duronie 1400 MIXIB0349, Czy połączenie drugiego od prawej mostka L5 pozwoli mi zmieniać mnożnik drut-modem na pinach?? próbowałem tak jak jest teraz i drut-mod nie działał a mam k7s5a tak że tylko mi drut pozostaję zeby ruszyć mnożnik ale czy połącenie L5 pozwoli mi na to????? Nie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
natan33 Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 Filozofii moze i nie odkrylem ale zawsze sie przyda http://www.ocworkbench.com/2004/guides/unl...artonwk43-1.htm W ramach uproszczenia powiem iz jesli chcemy odblokowac mnoznik w tytulowych procesorach wystarczy polaczyc druga od prawej strony pare mostkow L5 chocby olowkiem pzdr W tym poście jest;"......jesli odblokować mnoznik ..." a ja chciałbłym odblokowac mnożnik bo jest zablokowany-proc z 49 tyg.Dlatego pytam czy połączenie drugiego od prawej mostka L5 odblokuję mi blokadę mnożnika i czy wtedy będe go mógł zmieniać,np drut-modem na pinach??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 A dokładniej rozwijając wiadomość (właśnie jestem po wymianie poczty z autorem CPU MSR i CPU Heat). A więc zamalowanie pierwszego mostka z prawej przerabia nam procesor na MP, drugiego na Mobile i właśnie tylko dla procesora Mobile możemy przeprowadzić regulację mnożników. Procesory Mobile muszą mieć możliwość zmiany mnożnika w locie (technologie zmniejszania poboru prądu) - a to co my robimy za pomocą CPU MSR jest właśnie zmianą softwarową max mnożnika (np ustawiamy max na 11 spod windowsa). Z tego co się zdążyłem zorientować - zależnie od płyty zmiana albo jest trwała, albo nie. W pierwszym przypadku po wyłączeniu i włączeniu komputera dalej uzyskamy max mnożnik który ustawiliśmy. W drugim przypadku za każdym razem po wejściu do windy trzeba będzie mnożnik ustawiać na nowo (to jest zależne od typu płyty i chipsetu który mamy). Jest również to ............................. k....m... :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
natan33 Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 To znaczy że gdy połącze L5 to nie drutem mi zmieniać mnożnik tylko programem CPU MSR na włączonym kompie z pod Windowsa??? komp startyle z defaulowym mnoznikiem a ja zmienię go już zpoziomu windowsa???% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 To znaczy że gdy połącze L5 to nie drutem mi zmieniać mnożnik tylko programem CPU MSR na włączonym kompie z pod Windowsa??? komp startyle z defaulowym mnoznikiem a ja zmienię go już zpoziomu windowsa???% Co z bystrość umysłu - i co nie można było doczytac topicu ? Ech szkoda gadać ....... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarodt Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Jeżeli jeszcz ktoś tego nie zauważył to: Procki mamy z zielonym i z brązowym laminatem (innych nie widziałem , ale to i tak dla tego przykładu nie ma znaczenia). Niezależnie od koloru są dwie możliwości : 1. piny od mostków są wyprowadzone (widać poszczególne pary) W styczniu napisałeś coś takiego,ale niestety nie wyświetliło w/w obrazków,czy mógłbyś jeszcze raz wystawić to? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Member Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 ey sorki nie ale wiecie jak mam moje biedne athlonisko xp 2000+ ustawic na bartonisko jak mam do jasnej ciasnej odblokowac ten cash?? ?? prosze dokladnie mam nieparzysta liczbe klopek w 2L wiec jak mam to do cholery zrobic aha i nie ma widac zadnego ciecia laserem no kurna jak ?? tylko mowie ze mam nieparzysta ilosc pinow na L2!! :!: :> athlon 2000+ gigabytevt600 512 DDR 400 kingston :> sapphire radeon 9600XT128 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 ey sorki nie ale wiecie jak mam moje biedne athlonisko xp 2000+ ustawic na bartonisko jak mam do jasnej ciasnej odblokowac ten cash?? ?? prosze dokladnie mam nieparzysta liczbe klopek w 2L wiec jak mam to do cholery zrobic aha i nie ma widac zadnego ciecia laserem no kurna jak ?? tylko mowie ze mam nieparzysta ilosc pinow na L2!! :!: :> athlon 2000+ gigabytevt600 512 DDR 400 kingston :> sapphire radeon 9600XT128 Jak by Ci to kurna wytłumaczyć. Pomyliłeś topic :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Member Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 eee jakby ci wytlumaczyc popatrz na topic na samej gorze :D unlock barton thorton applebread :twisted: i lizać mi stopki :twisted: prosilem tylko o pomoc a nie o mistrzowanie 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 eee jakby ci wytlumaczyc popatrz na topic na samej gorze :D unlock barton thorton applebread :twisted: i lizać mi stopki :twisted: prosilem tylko o pomoc a nie o mistrzowanie 8) TO TY NAJPIERW PRZECZYTAJ TEN TOPIC, TO ZOBACZYSZ O JAKI UNLOCK CHODZI "MISTRZUNIU" Nastepny .................k.....rwa :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 Z tym że ten tytuł jest mocno mylący to się zgodze ale po przeczytaniu postów można się dowiedzieć o co chodzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 Z tym że ten tytuł jest mocno mylący to się zgodze ale po przeczytaniu postów można się dowiedzieć o co chodzi. Zgadzam sie z toba megabyte, ale kto przy zdrowym rozsadku nie przeczyta choc kilku pierwszych postow, tylko od razu rabie pytanie ? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 Z tym że ten tytuł jest mocno mylący to się zgodze ale po przeczytaniu postów można się dowiedzieć o co chodzi. Zgadzam sie z toba megabyte, ale kto przy zdrowym rozsadku nie przeczyta choc kilku pierwszych postow, tylko od razu rabie pytanie ? :? Dla mnie też to się wydaje niemożliwe a jednak zdarzają się takie osoby i to takich osób jest bardzo dużo. Jak przeglądam te wszystkie topici to 90% to same śmieci. Przydałoby się zaostrzyć rygor bo to forum stopniowo schodzi na psy. Wystarczy tylko popatrzeć na topic o drut-modzie. Jest tam tyle postów a na tweaku jest mnóstwo osób, którzy myślą że drut-mod służy do odblokowania mnożnika. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 Z tym że ten tytuł jest mocno mylący to się zgodze ale po przeczytaniu postów można się dowiedzieć o co chodzi. Zgadzam sie z toba megabyte, ale kto przy zdrowym rozsadku nie przeczyta choc kilku pierwszych postow, tylko od razu rabie pytanie ? :? Dla mnie też to się wydaje niemożliwe a jednak zdarzają się takie osoby i to takich osób jest bardzo dużo. Jak przeglądam te wszystkie topici to 90% to same śmieci. Przydałoby się zaostrzyć rygor bo to forum stopniowo schodzi na psy. Wystarczy tylko popatrzeć na topic o drut-modzie. Jest tam tyle postów a na tweaku jest mnóstwo osób, którzy myślą że drut-mod służy do odblokowania mnożnika.Pomimo ze jestem tu "nowy" niestety tez to zauwazylem :cry: (sorki za zejscie z tematu) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirem Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Witam jestem nowy na forum, ale mam zapytanie szukałem w internecie ale niestety nie znalazłem nic co by dotyczył odblokowania mnożnika w Athlonie 2500Xp+ Barton z roku produkcyjnego 2004. Mam niestety z tego roku dokładnie z 5 tygodnia. Niestety wszystkie sposoby które na forum były opisane dotyczą procesorów wyprodukowanych w 2003 roku, i w moim przypadku nie działają, może ktoś ma jakiś adresik stronki, albo udało mu się odblokować mnożnik w takim bartku z 2004r.. Proszę o pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Witam jestem nowy na forum, ale mam zapytanie szukałem w internecie ale niestety nie znalazłem nic co by dotyczył odblokowania mnożnika w Athlonie 2500Xp+ Barton z roku produkcyjnego 2004. Mam niestety z tego roku dokładnie z 5 tygodnia. Niestety wszystkie sposoby które na forum były opisane dotyczą procesorów wyprodukowanych w 2003 roku, i w moim przypadku nie działają, może ktoś ma jakiś adresik stronki, albo udało mu się odblokować mnożnik w takim bartku z 2004r.. Proszę o pomocW procesorach z początku tego roku zapewne się nic nie zmieniło w stosunku do tych z końca 2003r. Na tych procesorach nie da się wogóle odblokować mnożnika. Możesz jedynie poratować się opisanym w tym topicu mobile modem, który spowoduje że będziesz mógł zmieniać mnożnik softwarowo ale to czy będzie to chodzić zależy takze od twojej płyty głównej. UPDATE: Widze że masz płyte na nforce2 więc na 99% nie będzie Ci chodzić zmiana mnożnika. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaron Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 mam ABIT NF7 (nie NF7-s) i mam odkryty dostęp do Vcore.zmniejszyłem na 1.60 i w testach poszedłem wyżej.Jedno pytanie co daje wam że wasz procek zostanie wykryty jako mobil jak i tak musicie podnieść Vcore aby uzyskac większą czestotliwość(duze FSB nie ruszy na 1.4-1.5V) chyba ze źle zrozumiałem.Wracajac czyli jak zasmaruje mostki to dzięki temu odblokuje mnożnik i tylko to mi da że będe mógł go podnosić??to w połączeniu z Vcore i fsb da lepszy efekt?? wiecie nowy jestm i jeszce nie kumam wiele:))ale i V core też musze podbić gdy fsb podniose dla lepszego efektu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 mam ABIT NF7 (nie NF7-s) i mam odkryty dostęp do Vcore.zmniejszyłem na 1.60 i w testach poszedłem wyżej.Jedno pytanie co daje wam że wasz procek zostanie wykryty jako mobil jak i tak musicie podnieść Vcore aby uzyskac większą czestotliwość(duze FSB nie ruszy na 1.4-1.5V) chyba ze źle zrozumiałem.Wracajac czyli jak zasmaruje mostki to dzięki temu odblokuje mnożnik i tylko to mi da że będe mógł go podnosić??to w połączeniu z Vcore i fsb da lepszy efekt?? wiecie nowy jestm i jeszce nie kumam wiele:))ale i V core też musze podbić gdy fsb podniose dla lepszego efektu. Jeśli zostanie wykryty jako mobil - to VCore się nie zmniejszy (wypadałoby gdybyś przeczytał ten temat od początku :x ) - tylko dostaniesz możliwść zmiany mnożnika z windowsa, a VCore zawsze można drutmodem poprawić - ale to wszystko było już opisane :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIETREK666 Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 e no nie dziala nic takiego z ta l5!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czachas Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Szkoda taki fajny temat sledziłem go bo też mam Bartka i czyżmy temat umarł śmiercią naturalną. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undertaker Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Witam. Właśnie jedzie do mnie zielony Thorton 2000+ oznaczony : AQXEA 0338 TPNW Czy ten procesor ma odblokowany mnożnik ?? Przekopałem prawie całe forum i przyuważyłęm wzmianke , że wszystkie Thortony przed 40 tygodniem produkcji mają fabrycznie odblokowany mnożnik. Proszę o weryfikację Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 Witam. Właśnie jedzie do mnie zielony Thorton 2000+ oznaczony : AQXEA 0338 TPNW Czy ten procesor ma odblokowany mnożnik ?? Przekopałem prawie całe forum i przyuważyłęm wzmianke , że wszystkie Thortony przed 40 tygodniem produkcji mają fabrycznie odblokowany mnożnik. Proszę o weryfikację Pozdrawiam 03 - rok produkcji 39 - tydzien produkcji na 99% masz odblokowany mnoznik (zawsze ten 1% niewiadomych przypadkow trzeba brac pod uwage :wink: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...