mk1 Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 witam wszystkich znawców. nie znam sie za bardzo na sprawach sieciowych jak na O/C dlatego potrzebuje Waszej pomocy. chciałbym połączyć te dwie magie razem. dlaczego ? poniżej wyjaśnienie :) Spokojnie używam sobie DSL 1MB ale nie mogę się połączyć z jednym ulubionym Hubem P2P, jak używam modemu to no problem sie łącze. widocznie zablokowane jest IP mojego DSLa. cze używać ISDN do łączenia sie i wysyłania danych(upload) a DSLa do odbierania danych (download) czy jest możliwe takie połączenie ? dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alienwrecker Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Wszystko jest mozliwe... Duzo ludzi uzywa osobny kompek jako router pod linuxem. Masz 2 lacza w jednym kompie i przes jakis tam routing programik ustawiasz load management to powinno zadzialac. Jak sie dobrze znasz na *nix i tcp/ip albo znasz kogos takiego to mozesz ustawic kture lacze ma byz urzywane do czego, albo zeby automatycznie zacze sie zmienilo jak 'bandwith' jednego jest sala uzywana. Sa takrze routery kture maja 2 porty "WAN" czyli mozesz miec 2 lacza zewneczne i on zrobi load balancing dla ciebie ale w twoim przypadku mi sie wydaje ze zadne z konwencionalnych routerow nie jest w stanie dzialac z laczem ISDN. Sa takrze routery modularne kture maga robic duzo ladnych rzeczy ale sa drogie i trudne w obsludze poczatkujacych i "moduly" donich tez sa drogie. Poszukaj jakiegos programika co moze robic routing i load balancing w windowsie ale niewiem czy takie istnieja... Sorki ze niemoglem pomuc ale chociaz podalem ci troszke informacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...