Skocz do zawartości
popo

Dylemat: PIV 2.4C czy 2.6C

Rekomendowane odpowiedzi

:arrow: polecam P4 2.4C. tanszy od 2.6C i jesli dobrze trafisz bedziesz mial wieksze mozliwosci OC niz nie jeden 2.6C (sa oczywiscie wyjatki). moj P4 2.4C bez problemu na 3.0GHz sie wykrecil. czekam na nowe pamiatki i powinno byc troszke lepiej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do 2.4 dokładam ok 40 zl a do 2.6 jakas 100 bo dobrze sprzedaje obecny procek. Oczywiscie mysle tylko o kreceniu, grubo ponad 3 GHz i szynie ok300mhz (jak sie da oczywiscie) 2.4C na 250mhz to prawie to samo co mam teraz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na IS7 ciezko wycisnac 300MHz. Najlepsza sztuka na jaka trafilem jechala na 285MHz.

:arrow: czy ten Abit IS7 ktory dociagnal 285MHz mial vdimm moda? masz moze Lancer namiary do jakiegos opisu w necie, jak wykonac vdimm moda dla IS7? bede wdzieczny za info.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a po co Vmod na pamieci jak robie test w trybie async (5/4) i w dodatku na pamieciach PC4000? Proprostu wzialem kilka plyt glownych i sparwdzalem na ile wejda (rozne serie). Wynik jak wyzej.

Opis na Vmoda nie znalazlem, poszukaj na xtremesystem, teoretycznie powienien byc podobny do tego z IC7...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a po co Vmod na pamieci jak robie test w trybie async (5/4) i w dodatku na pamieciach PC4000? Proprostu wzialem kilka plyt glownych i sparwdzalem na ile wejda (rozne serie). Wynik jak wyzej.

Opis na Vmoda nie znalazlem, poszukaj na xtremesystem, teoretycznie powienien byc podobny do tego z IC7...

:arrow: nie no, luz... myslalem, ze testy robiles w trybie synchronicznym. na xtremesystem juz szukalem - za wiele o IS7 nie bylo, za to o IC7 masa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: nie no, luz... myslalem, ze testy robiles w trybie synchronicznym. na xtremesystem juz szukalem - za wiele o IS7 nie bylo, za to o IC7 masa.

mod ten sam. rezystor R50 przy winbondzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj miałem w łapkach P4 2.4C. miłe zaskoczenie max.szyna przy napieciu 1.650V to 306 mhz troche mało stabilnie, wyskoki do windy przy aplikacjach 3D, jednak 300mhz całkiem spoko. Zapętlony 3Dmark2001 ok 12 razy i nic. Prime95 (torture test) jakies 2 godz. Myśle ze chodzilby stabilnie ale miałem go tylko do testów. Chodziło mi głównie o to by sprawdzić tiwerdzenie LANCERA ze max szyna w IS7-E to ok 285mhz. Teraz wiem ze sie mylił, myśle ze ograniczeniem w jego przypadku był zasilacz albo testowany procek. Moge zapodać jakieś screeny tylko potrzebuje jakieś miejsce na serwerku. Chyba jednak zdecyduje sie na 2.6C...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wielka rewelka

zobacz ile ludzi tu ma 2.4@3.6

słownie DWÓCH

spadam na uczelnie

:arrow: juz nie dlugo dolacze do Waszego grona ;) testowalem dzisiaj zakupione wczoraj Hynix'y (kupilem 2x256MB, bo akurat mieli nowa dostawe). P4 2.4C GHz na napieciu 1.55V udalo mi sie wykrecic na 3.24GHz przy jednej kostce Hynix'ow 256MB (singel) i napieciu 2.8V. przy dwoch kostkach Hynix'ow 2x256MB (dual) i napieciu 2.8V uzyskalem 3.12 GHz. wyniki stabilne - 1h w Prime. w najblizszym czasie zapodam na swojego Abita IS7 Vmem moda i zobaczymy co wycisne ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co jest z tymi 512 MB ?

512 jak to 512

podkręcalność spada o 50% nawet

:arrow: oo.. no to sie bardzo ciesze, ze ich nie kupilem. cale szczescie, ze wczoraj mieli dostawe Hynix'ow 256MB w hurtowni, w ktorej kupowalem. gdyby nie bylo takowej, kupilbym 512MB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi