bbc20000 Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Hi, Ok, wymienilem dzisiaj swojego RADEONA8500 na GF4Ti4600 i sie za to teraz nie nawidze. Nie moge w to uwiezyc jak slaby obraz ma GF4. Obraz z Radeona byl bardzo wyrazny wszystkie szczegoly mona bylo widziec. A teraz, az mi sie plakac chce!!!!! Nie moge uwiezyc ze Nvidia sprzedaje te karty za tyle kasy i nawet normalnego obrazu nie mozna miec!!!! To co pisza o ATI ze jest najlepsza w 2d to jest 100% prawda. Ci z was ktorzy maja teaz zamiar kupowac karte, nie zrobcie tego samego bledu co ja i kupcie sobie ATI!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Buhaha zamienił stryjek siekierke na kijek :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Buhaha zamienił stryjek siekierke na kijek :PTwoje posty sa jak oklad na moje oczy. A o wydajnosci wspomnij. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Wydajnosci. 1500 punktow roznicy a GF4 kosztuje 2x tyle!!!! Jak tylko Radeon 9700 wyjdzie to zaraz sprzedam ta kiche i sobie kupie dobra karte przy ktorej wzroku nie strace!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 A wogole co to za firma tego gf ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Buhaha zamienił stryjek siekierke na kijek :PTwoje posty sa jak oklad na moje oczy. A o wydajnosci wspomnij. No wiadomo GF4TI jest szybszy.Ale jakos obrazu pozostawia wiele do życzenia no i ten strasznie wolne filtrowanie Anizotropowe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 A wogole co to za firma tego gf ?Visiontek ma napisane w podpisie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 co ja mam teraz zrobic!!!!! Jak mozna poprawic obraz w tej karcie???? moze cos zle zainstalowalem. Jak moze tak byc ze mam tak dretwa jakosc obrazu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goram Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 We właściwościach ekranu patrzyleś :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 eeee to prawda g4 mnie tez nie zaskoczyło nie jest jakis tam super wypas. Następnym razem brałbym Radeona 8500 od Gigabyte. Ale co do pbrazu nei nazekam, mam ostry... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 a moze by mi ktos darowal radeonka 8500 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goram Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Buehehehe 8) A co jest lepsze Radeon 8500 czy GeForce mx 400 64mb :?: :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Mozesz sie smiac ile chcesz. Ale jest jak jest tzw. obraz nie jest super. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIR Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Zainstaluj sobie drivery Omega to trochę poprawi jakość obrazu (ale karta zwolni). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Buehehehe 8) A co jest lepsze Radeon 8500 czy GeForce mx 400 64mb :?: :?: :?: joke??? jkak sie ktos przesiada z ati na gf, to moze mic takie problemy, to tak jak z monitorami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 chyba kupie sobie zlacze DVI i pod nie podepne monitor. Czytalem ze to daje spora roznice. http://www.anandtech.com/video/showdoc.html?i=1577&p=1 Czy ktos moze ma tak monitor podlaczony ? Chcialbym wiedziec czy sie oplaca kupowac. Z Radeonem 8500 to zlacze przychodzi ale nie z VISIONTEK :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cana Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 co ja mam teraz zrobic!!!!! Jak mozna poprawic obraz w tej karcie???? moze cos zle zainstalowalem. Jak moze tak byc ze mam tak dretwa jakosc obrazu.moze czas popróbować innych sterów/ albo te co są inaczej ustawić riva tuner się kłania/ a moze jeśli nie straszny Ci brak gwarancji to czas by popatrzeć czy moze filtry nie przeszkadzają karcie rozwinąc skrzydeł / jak są przegięte /czytaj żle policzone albo z nienajwyższej jakosci komponentów wykonane/ to za dużo odcinają i obraz kichowaty wychodzi pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 A wogole co to za firma tego gf ?Visiontek ma napisane w podpisie.Co jak co ale produktow tej firmy nie znam wcale i podejrzewam, ze ten gf kupiles b. tanio z niewiadomego zrodla. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goram Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 VISIONTEK nie znam :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goram Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 ale przynajmniej maja strone w necie :) http://www.visiontek.com Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 co wy kurde gadacie, to jest najpowazniejszy dostawca kart geforce na rynku amerykanskim, produkuje bardzo dobre karty, sam mam geforca 3 visiontek z tv-outem, bezproblemowy i nawet dobrze sie kreci jak za karte za 400 zeta :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 A wogole co to za firma tego gf ?Visiontek ma napisane w podpisie.Co jak co ale produktow tej firmy nie znam wcale i podejrzewam, ze ten gf kupiles b. tanio z niewiadomego zrodla.visionteka nie znasz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 co ja mam teraz zrobic!!!!! Jak mozna poprawic obraz w tej karcie???? moze cos zle zainstalowalem. Jak moze tak byc ze mam tak dretwa jakosc obrazu. /wywal filtry, ale tracisz gwartancję Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 VISIONTEK to znana firma. Tutaj pisza o niej na Tomshardware. http://www.tomshardware.com/graphic/02q2/0...00_4600-11.html Moze to jest problem z tym ze mialem ATI drivery a teraz mam Nvidia. Wlasciwie to ich nie odinstalowalem (ATI) bo sie nie chce odinstalowac bez karty!!! :lol: DVI moze to jest to co trzeba !!!! Tak w nawiasie to ta karta jest WIELKA. Prawie taka jak VooDoo 5. Nie spodziewalem sie takich rozmiarow!!!! Nie ma mozliwosci aby nastepna generacja byla bez dodatkowego zasilania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 Ok, wymienilem dzisiaj swojego RADEONA8500 na GF4Ti4600 i sie za to teraz nie nawidze. Nie moge w to uwiezyc jak slaby obraz ma GF4. Obraz z Radeona byl bardzo wyrazny wszystkie szczegoly mona bylo widziec. A teraz, az mi sie plakac chce!!!!! Nie moge uwiezyc ze Nvidia sprzedaje te karty za tyle kasy i nawet normalnego obrazu nie mozna miec!!!! To co pisza o ATI ze jest najlepsza w 2d to jest 100% prawda. Ci z was ktorzy maja teaz zamiar kupowac karte, nie zrobcie tego samego bledu co ja i kupcie sobie ATI!!!! Może po prostu masz wadliwy egzemplarz, bo z Twojego opisu wynika że Visiontek ma duuużo gorszą jakość 2D. Aha, w jakiej rozdzialce jezdzisz? Ja bym sie rozejrzal za tym Radeon'em 8500XT od Gigabyte'a. Ma to 128MB DDR 3,3ns BGA i taktowanie GPU/MEM - 300/300MHz. Ja mam wersję najprostrzą, czyli 64MB i taktowanie 250/500 i karta dziala przy 295/295 bez najmniejszych problemów. http://www.gigabyte.com.tw/products/ap128d_h3.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 Hi, Ok, wymienilem dzisiaj swojego RADEONA8500 na GF4Ti4600 i sie za to teraz nie nawidze. kupiles sam GPU, czy cala karte ? napisz jakiej "marki", moze tak ma byc ? :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quill Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 Najlepiej daj screena z jakiejs gry, to ci powiem czy z tym jest cos nie tak... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 Ja gdy się przesiadłem z Radeona 8500 Built By ATI na Geforce Ti4400 nie zuważyłem żadnej różnicy. (może jestem ślepy :) 8) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 Wlasnie przeczytalem artukul "Atak klonow" na benchmark.pl Sa tam krotkie wypowiedzi, opisy kart wykonane przez urzytkownikow (nie jak do tej pory czytalem testy kart, ktore byly wyselekcjonowane do testow) i musze powiedziec, ze balbym sie kupic jakakolwiek karte z pod znaku ATI. Bardzo duzo osob wypowiadalo sie w superlatywach o swoich kartach po takich spostrzerzeniach jak: nie przeszedl 3dmarka, zabarwienia ikonek na pulpicie, nie dziala z plyta epox 8kha+, dziala sprawnie dopiero po zainstalowaniu innego biosa. Po czym niektorzy wystawiali ocene 3 a niektorzy 5 (w 5 stopniowej skali). Wierze, ze karta jest swietna ale jak sie czlowiek naczyta takich rzeczy to odechciewa sie wszystkiego. Juz bralem pod uwage radeona 8500 ale nie bede ryzykowal. Prosze nie pisac mi teraz, ze macie karty ATI i nie ma zadnych problemow bo to normalne. Niektorzy albo wymienili juz z wadliwego egzemplarza, niektorzy zmienili firmware, a niektorzy poprostu maja szczescie i maja super karte. Dla mnie jedyna godna uwagi karta to gf4Ti4200. Chcialbym zobaczyc taki test dla tych wlasnie kart. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 Ehhh a ja już że tak powiem rarytasowego Radka 8500 LE Built By ATI sprzedałem za 600zł ehhh więcej mogłem za niego wyciągnąć bo teraz takiego się nie da kupić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...