Skocz do zawartości
bbc20000

GF4 to jest dziadostwo!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Hi,

Ok, wymienilem dzisiaj swojego RADEONA8500 na GF4Ti4600 i sie za to teraz nie nawidze. Nie moge w to uwiezyc jak slaby obraz ma GF4. Obraz z Radeona byl bardzo wyrazny wszystkie szczegoly mona bylo widziec. A teraz, az mi sie plakac chce!!!!! Nie moge uwiezyc ze Nvidia sprzedaje te karty za tyle kasy i nawet normalnego obrazu nie mozna miec!!!! To co pisza o ATI ze jest najlepsza w 2d to jest 100% prawda. Ci z was ktorzy maja teaz zamiar kupowac karte, nie zrobcie tego samego bledu co ja i kupcie sobie ATI!!!!

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buhaha zamienił stryjek siekierke na kijek :P

Twoje posty sa jak oklad na moje oczy.

A o wydajnosci wspomnij.

No wiadomo GF4TI jest szybszy.Ale jakos obrazu pozostawia wiele do życzenia no i ten strasznie wolne filtrowanie Anizotropowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buehehehe  8) 

A co jest lepsze Radeon 8500 czy GeForce mx 400 64mb :?:  :?:  :?:

joke???

jkak sie ktos przesiada z ati na gf, to moze mic takie problemy, to tak jak z monitorami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba kupie sobie zlacze DVI i pod nie podepne monitor. Czytalem ze to daje spora roznice.

http://www.anandtech.com/video/showdoc.html?i=1577&p=1

Czy ktos moze ma tak monitor podlaczony ? Chcialbym wiedziec czy sie oplaca kupowac. Z Radeonem 8500 to zlacze przychodzi ale nie z VISIONTEK :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co ja mam teraz zrobic!!!!! Jak mozna poprawic obraz w tej karcie???? moze cos zle zainstalowalem. Jak moze tak byc ze mam tak dretwa jakosc obrazu.

moze czas popróbować innych sterów/ albo te co są inaczej ustawić riva tuner się kłania/ a moze jeśli nie straszny Ci brak gwarancji to czas by popatrzeć czy moze filtry nie przeszkadzają karcie rozwinąc skrzydeł / jak są przegięte /czytaj żle policzone albo z nienajwyższej jakosci komponentów wykonane/ to za dużo odcinają i obraz kichowaty wychodzi

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co ja mam teraz zrobic!!!!! Jak mozna poprawic obraz w tej karcie???? moze cos zle zainstalowalem. Jak moze tak byc ze mam tak dretwa jakosc obrazu.

/wywal filtry, ale tracisz gwartancję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

VISIONTEK to znana firma.

Tutaj pisza o niej na Tomshardware.

http://www.tomshardware.com/graphic/02q2/0...00_4600-11.html

Moze to jest problem z tym ze mialem ATI drivery a teraz mam Nvidia.

Wlasciwie to ich nie odinstalowalem (ATI) bo sie nie chce odinstalowac bez karty!!! :lol:

DVI moze to jest to co trzeba !!!!

Tak w nawiasie to ta karta jest WIELKA. Prawie taka jak VooDoo 5. Nie spodziewalem sie takich rozmiarow!!!!

Nie ma mozliwosci aby nastepna generacja byla bez dodatkowego zasilania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, wymienilem dzisiaj swojego RADEONA8500 na GF4Ti4600 i sie za to teraz nie nawidze. Nie moge w to uwiezyc jak slaby obraz ma GF4. Obraz z Radeona byl bardzo wyrazny wszystkie szczegoly mona bylo widziec. A teraz, az mi sie plakac chce!!!!! Nie moge uwiezyc ze Nvidia sprzedaje te karty za tyle kasy i nawet normalnego obrazu nie mozna miec!!!! To co pisza o ATI ze jest najlepsza w 2d to jest 100% prawda. Ci z was ktorzy maja teaz zamiar kupowac karte, nie zrobcie tego samego bledu co ja i kupcie sobie ATI!!!!

Może po prostu masz wadliwy egzemplarz, bo z Twojego opisu wynika że Visiontek ma duuużo gorszą jakość 2D. Aha, w jakiej rozdzialce jezdzisz?

Ja bym sie rozejrzal za tym Radeon'em 8500XT od Gigabyte'a. Ma to 128MB DDR 3,3ns BGA i taktowanie GPU/MEM - 300/300MHz. Ja mam wersję najprostrzą, czyli 64MB i taktowanie 250/500 i karta dziala przy 295/295 bez najmniejszych problemów.

http://www.gigabyte.com.tw/products/ap128d_h3.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie przeczytalem artukul "Atak klonow" na benchmark.pl

Sa tam krotkie wypowiedzi, opisy kart wykonane przez urzytkownikow (nie jak do tej pory czytalem testy kart, ktore byly wyselekcjonowane do testow) i musze powiedziec, ze balbym sie kupic jakakolwiek karte z pod znaku ATI. Bardzo duzo osob wypowiadalo sie w superlatywach o swoich kartach po takich spostrzerzeniach jak: nie przeszedl 3dmarka, zabarwienia ikonek na pulpicie, nie dziala z plyta epox 8kha+, dziala sprawnie dopiero po zainstalowaniu innego biosa. Po czym niektorzy wystawiali ocene 3 a niektorzy 5 (w 5 stopniowej skali).

Wierze, ze karta jest swietna ale jak sie czlowiek naczyta takich rzeczy to odechciewa sie wszystkiego. Juz bralem pod uwage radeona 8500 ale nie bede ryzykowal. Prosze nie pisac mi teraz, ze macie karty ATI i nie ma zadnych problemow bo to normalne. Niektorzy albo wymienili juz z wadliwego egzemplarza, niektorzy zmienili firmware, a niektorzy poprostu maja szczescie i maja super karte.

Dla mnie jedyna godna uwagi karta to gf4Ti4200. Chcialbym zobaczyc taki test dla tych wlasnie kart.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...