alienn Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Witam Wyniuchalem wlasnie testy tej grafy na necie (tu www.xbitlabs.com) Mój nos mi podpowiada ze moze byc cos z tego cudenka...jak wydadza normalne stery ofkoz :P... bo teraz z texu na stronce i zalaczonych obrazkach nie wyglada wszystko idealnie :P. mam nadzieje ze s3 nauczylo sie czegos po sterach z savage'a :lol: So, what does the new S3 Graphics DeltaChrome S8 offer us today? - Performance equal to that of NVIDIA GeForce FX 5600 Ultra; - High image quality; - The functionality not any worse than that of high-end ATI and NVIDIA chips, and sometimes even better. - No cheats in the drivers; - Relatively low-cost graphics processor with low power consumption. [...] na www.s3graphics.com mozna juz ponoc preordery robic... poczekamy, zobaczymy :-) :lol:... bo na papierach wyglada niezle. jak nikt nie bedzie bluzgal na stersy i cena bedzie taka jak zapowidaja (150$) to swojego obecnego fx-a chetnie wymienie :P:P:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 jeśli ktoś pisze, że wydajność jest porównywalna z FX5600 Ultra to znaczy, że czasem osiąga taką wydajność w zwykle wlecze się trochę za. Zobaczymy co z tego wyjdzie, zaczyna być ciekawie na rynku kart graficznych, widocznie ktoś przeanalizował możliwe zyski i rzucili się na michę ;) oby tak dalej .... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Jakoś nie wieze w sukces tego układu, a szkoda bo większa konkurencja = nizsze ceny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qra Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Mam nadzieje że nie wyjdzie z tego układu taka kupa jak Savage2000 i S3 powróci do gry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alienn Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Mam nadzieje że nie wyjdzie z tego układu taka kupa jak Savage2000 i S3 powróci do gry mam dokladnie taka sama nadzieje :-) sukces w tym momencie s3 osiagnie jesli napisza DOBRE sterowniki tak zebysmy nie widzieli w kazdej grze napisu 'deltachrome' w sekcji troubleshooting :lol: no i oczywiscie jak wydajnosc nieco wzrosnie. poza tym sm chipset juz teraz pokazuje ze nie jest zly, biorac pod uwage ze s3 jest zdane tylko na siebie, bo oprocz savage'a nie mial rzadnych poprzednikow pod ktore to by programisci pisali soft (savage'a nie licze :P). deltachrome ejst calkowicie nowym chipem, tworzonym pod dx9 i troche dx8 (boli brak wsparcia dla opengl 1.4) co widac po kiepskich razultatach w 3dmarku 2k1 i RTCW. ati i nv w wiekszosci poprostu modernizuja chip'y zachowujac tymsamym jakotaka kompatybilosc wsteczna.... ale musze przyznac ze screeny z 'menu' ustawien dla grafy wygladaja dosc fajnie i sporo zakladek tam sie przewija (nv pod tym wzgledem jest bladzienka :P). a i jakosc przefiltrowanych textur z 3dmarka jest bardzo dobra i roznice widac niemalze odrazu ... po powiekrzeniu ofkoz :-) szkoda ze s3 niema kapuchy zeby narobic wokol dc 'nieco' szumu, bo napewno odbije sie to na wynikach sprzedazy... ale zobaczymy co to z tego bedzie, bo premiera oficjalna juz niedlugo :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 Nie narobila szumu ? To dlaczego wszyscy czekaja na te karty od lat ? Co do wydajnosci to jest marna nie wiem gdzie wy widzicie ze dogania 9600 juz pierwsze testy pokazuja ze ledwo robi polowe tego co 9600 a radek kosztuje tyle samo niemal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Jest tylko jeden minus - S3 miało zawsze problemy z porządnym napisaniem sterowników ... kiedyś się nakombinowałem przy moim savage4 (a jak wszystko śmigało:D) - ta karta będzie warta kupna tylko wtedy gdy będą już poprawne sterowniki - a nie dopiero obiecane ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Troche odkopie, na allegro wysyp tych kart za 130-140zl -> http://allegro.pl/search.php?string=s8&cat...=4313&country=1 Niby 8 potokow, ale wydajnosc mierna, ma ktos taka karte ? I jak z @, jak by tak rdzen sie podkrecal o 100%, to moze byla by warta swojej ceny. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanathea Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Jakos po swietach przyjdzie do mnie paczka z owym 8-potokowcem, nie omieszkam go pomeczyc i podzielic sie osiagami (wrazeniami) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Jakos po swietach przyjdzie do mnie paczka z owym 8-potokowcem, nie omieszkam go pomeczyc i podzielic sie osiagami (wrazeniami) No to czekamy na recke + testy. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Jak ta karta będzie mieć dobry potencjał o/c to chyba ją kupię do 2 kompa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 No ja jestem ciekaw wydajnosci, ale cos nie ma recki od kanathea. ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanathea Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) dzisiaj popoludniu dostalem grafe, jeszcze jej nie katowalem bo jakos czasu mi zabraklo - mialem chwilowe problemy z DFI i jej fochami :> w weekend bede mial troche wolnego czasu to sprawdze jej mozliwosci \edited Ja ta grafe ciezko widze, na dzien dobry ze 3 razy stery jej sie wysypaly - odwiedzic ich oficjalna stronke graniczy z cudem a od jakies godzinki probuje znalesc jakie kolwiek stery inne niz te z cd. O/C bez normalnych sterow jest nie mozliwe albo poprostu lamie po calej linii Edytowane 22 Kwietnia 2006 przez kanathea Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mAtii Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 (edytowane) uuu... a ja czekam nadal na opinie o tej karcie bo mam zamiar ja kupić . :lol: Może jednak cos z tego bedzie bo słyszałem o tych cudownych sterownikach :sad: i to moze być problem jeśli ich nie poprawia ...a jak z wydajnościa w grach uruchamjaja sie chociaż?? :D A co sie tyczy sterowników może zobacz na tej stronie? :wink: http://www.chrome-center.com/index.php?opt...itory&Itemid=53 Edytowane 23 Kwietnia 2006 przez mAtii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanathea Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 na sterach z plytki patrzylem tylko jak 'juiced' wyglada - grafa ladna tylko ze kolory znieksztalca tak jak by bylo za malo bitow na jakich kolwiek sterach z http://www.chrome-center.com/ komp mi sie wykrzacza zaraz po zejsciu z pulpitu - przy nfsmw, fear'ze i juiced. Najperw myslalem ze proca za ostro wykrecilem, ale na def to samo sie dzieje. Ogolnie ta grafa jest z [gluteus maximus] - nadaje sie tylko do ogladania filmow, i jopieniu sie w pulpit windy. Zadne stery nie maja wbudowanej opcji krecenia czegokolwiek, power strip nie reaguje na ta grafe i RT tak samo. Chce ktos kupic grafe ? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stregobor Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 na sterach z plytki patrzylem tylko jak 'juiced' wyglada - grafa ladna tylko ze kolory znieksztalca tak jak by bylo za malo bitow na jakich kolwiek sterach z http://www.chrome-center.com/ komp mi sie wykrzacza zaraz po zejsciu z pulpitu - przy nfsmw, fear'ze i juiced. Najperw myslalem ze proca za ostro wykrecilem, ale na def to samo sie dzieje. Ogolnie ta grafa jest z [gluteus maximus] - nadaje sie tylko do ogladania filmow, i jopieniu sie w pulpit windy. Zadne stery nie maja wbudowanej opcji krecenia czegokolwiek, power strip nie reaguje na ta grafe i RT tak samo. Chce ktos kupic grafe ? :mur: Ja wiedzialem, ze tak bedzie -juz sie raz przejechalem na savage 4 i nigdy nie popelnie tego samego bledu. S3, to S3 :mur: nie wazne czy ich produkt to DeltaChrome cz Savage, na 100% bedzie mial wadliwe stery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 http://www.s3graphics.com/en/resources/drivers/delta_chrome/ a nie laska tam zajrzec :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modlin Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 http://www.s3graphics.com/en/resources/drivers/delta_chrome/ a nie laska tam zajrzec :| szkoda troche tego S3 , skończy sie tak jak z XGI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MICH303 Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 (edytowane) Mam karte Club 3D S8 Delta Chrome 256 MB 128/128 bit. Jak gram w Hitmana 3, to karta pokazuje nie te kolory, cienie mają niebieski odcień, na ekranie pojawiają mi się białe kropki, na ścianach i podłodze widze czarne plamy (teraz się przyjżałem to małe cienie postaci, częśc z nich jest odrócona lustrzanie), karta zmienia kolory ekran zaczyna nagle robić się żółty a następnie biały. Hitman 2 jak go ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m to ekran jest czarny, jest dzwięk, ale nie mam obrazu, jak raz obraz mi sie włączył to po 5 min. wyświetlił mi się komunikat o błędzie i musiałem restartować komp. I po ok. 10 min. każda gra wiesza mi komputer. Czy mam uszkodzoną karte, czy może to wina nie kompatybilności sprzętu? Edytowane 28 Maja 2006 przez MICH303 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...