KIULIK Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Cytat pytanie z innej beczki mam zasilke antec true power z 2 wentylami, jeden wentyl z przodu co nawiewa na dysk i jeden pod zasilka co wywala cieplo z budy zaobserwowalem ze z zasilki leci holernie cieple powietrze a z tego wentyla pod zasilka powietrze wogule nie jest cieple :cry: wiec co zrobic????????? czy powinienem zmienic zeby wwalal powietrze do budy??????? pozdrawiam Jeszcze jedno tam gdzie jest wentyl pod zasilka uzylem specjalnej maszynki do usuniecia calkowicie krateki bo byly <font color="#FF0000">[ciach!]</font> ale na moje nieszczescie wyglada to teraz conajmniej paskudnie i wszystko dziala glosniej :x postanowilem kupic grilla ale w ofercie mam tylko metalowe moga byc???? PS.jak zamieszczacie zdjecia??, bo che wam pokazac jak to wyglada ohydnie teraz (chce to naprawic bo obudowke mam cooler mastera i az szkoda to zostawiac tak brzydko 8) ) pzodrawiam i dzieki z gory i co zrobic zeby przytumic kompa od tylu????????? Powietrze z zasilacza wychodzi ciepłe ponieważ jest także urzywane do chłodzenie zasilacza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d_3vil Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Chief 420 jest glosnawy - tzn nie jest to jakas suszarka ale go slychac, czasami dosc wyraznie - nosze sie z zamiarem albo redukcji obrotow albo wymiany na papsty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaj* Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Normalnie mozna sie wkur... z tym zasilaczem to nie ma zadnego cichego ?! Ktory by nie kosztowal powyzej 360zl 8O HELP !! Bo ten Codegen jeszcze kilka dni i pojdzie z dymem :/ PS. Chefy sa plombowane ?! Czy wymiana wentyli jest rownowazna utracie gwarancji ?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d_3vil Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 nie sa plombowane, wymiana wentyli to zalezy jak zrobisz - jak zrobisz porzadnie to w razie klopotow wsadzisz stare i luz. Albo nalepki podmienic na te z wentyli z zasilki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaj* Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 A ten mod z papstami to tylko wymiana wentyli ?? W zasilce tez sa 3pinowe wejscia jak na MOBO do wentyli ? Bo jesli tak to chyba ten caly mod to pikus jest :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strohs Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 No niezupełnie pikuś. Bardzo wiele zasilaczy ma kable od wentylatora wlutowane bezpośrednio w płytkę drukowaną.(codegeny) W innych wentylatory podłączone są poprzez specjalne złaczki niekompatybilne z tymi spotykanymi na MB. Przykładowo w Huntkey'u z wentylatora wychodzą 3 kable - 1 jeden jest wyprowadzony na zewnątrz - sensor, dwa pozostałe podłączone są poprzez złączkę do płytki drukowanej (zasilanie). Nie wiem jaki poziom hałasu akceptujesz (ja na przykład jestem bardzo wyczulony). Być może wystarczy zastosować obniżenie obrotów w istniejącym modelu. Sama wymiana wentylatorów nawet na papsty może ci dać stosunkowo niewiele gdyż nawet one przy pełnych obrotach potrafią hałasować. Praw fizyki niestety nie da się zmienić. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 Cytat No niezupełnie pikuś. Bardzo wiele zasilaczy ma kable od wentylatora wlutowane bezpośrednio w płytkę drukowaną.(codegeny) W innych wentylatory podłączone są poprzez specjalne złaczki niekompatybilne z tymi spotykanymi na MB. Przykładowo w Huntkey'u z wentylatora wychodzą 3 kable - 1 jeden jest wyprowadzony na zewnątrz - sensor, dwa pozostałe podłączone są poprzez złączkę do płytki drukowanej (zasilanie). Nie wiem jaki poziom hałasu akceptujesz (ja na przykład jestem bardzo wyczulony). Być może wystarczy zastosować obniżenie obrotów w istniejącym modelu. Sama wymiana wentylatorów nawet na papsty może ci dać stosunkowo niewiele gdyż nawet one przy pełnych obrotach potrafią hałasować. Praw fizyki niestety nie da się zmienić. :( Na wszystko są sposoby i sposobiki. Ja w swoim chieftecu wymieniałem wentylatory i aby obejść babranie w płytkach drukowanych wylutowałem kable z wentylatorów. Po prostu bułka z masłem, chwilka zabawy lutownicą :D. Następnie do tych kabli lutujesz wentylator na który chcesz wymienić i gotowe. Zrobiłem to bez najmniejszego problemu ... ja człowiek który trzyma w dloniach lutownicę raz na jakiś czas. Podobnie zresztą można zrobić gdy wentylatory są podpięte na dziwnego typu wtyczkach - odlutowujesz je a następnie lutujesz do wentylatora który ma być zamontowany :) i wszytko, podpinasz skręcasz i gotowe :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 15minut temu wycialem kratki z budy i zasilki :-) efekt jest elegancki, od wiatrakow slychac z bliska delikatny szumik... takze polecam wycinanie grili - jest ciszej :-D z enlajtem daly rade - nozyce hirurgiczne :-D Pozdro 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gREG PG Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 heh a juz mialem zakladac nowy topic..wczoraj kupilem CoolerMastera 80x80 Case Fan SAF-B82 ..zamocowalem na tyl obudowy...no i musialem go puscic na 7V-bo wyl jak suszarka-oczywiscie jak sie go wyjmie z obudowy to nawet na 12V po przylozeniu do ucha ledwo slychac... dzis wycinam te kratke (gumowe pzekladki na srubach mocujacych nic nie daly-ewidentnie wina kratki)....bede cial..zobaczymy jaki bedzie efekt w mojej g..obudowie (codegen)...bo je sie tylko, ze to jednak drgania a nie halas powietrza przy przechodzeniu przez kratke...sie zobaczy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sampek Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 Cytat Na wszystko są sposoby i sposobiki. Ja w swoim chieftecu wymieniałem wentylatory i aby obejść babranie w płytkach drukowanych wylutowałem kable z wentylatorów. Po prostu bułka z masłem, chwilka zabawy lutownicą :D. Następnie do tych kabli lutujesz wentylator na który chcesz wymienić i gotowe. Zrobiłem to bez najmniejszego problemu ... ja człowiek który trzyma w dloniach lutownicę raz na jakiś czas. Podobnie zresztą można zrobić gdy wentylatory są podpięte na dziwnego typu wtyczkach - odlutowujesz je a następnie lutujesz do wentylatora który ma być zamontowany :) i wszytko, podpinasz skręcasz i gotowe :D. no a na jaki wentyl zamieniles, ile rpm ? jak wyniki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...