radoos Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Mógłby mi ktoś przybliżyć czym są te pliki,jaka mają role i czy trzeba je trzymać ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 cookies to są śmieci ze stron internetowych. Z regóły śmieci trzeba wywalać ale te nie zawsze. Jeżeli strona ma banner i raz się pojawi i trzymas zpliki z tej strony to banner się z regóły juz nie pojawia. A jeżeli skasujesz to się pojawia. Ja zawsze uswam i blokuje w przeglondarce Cookies i programem blokuje pop-up Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Gdyby nie ciasteczka, nie logowalbys sie automatycznie na to forum :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niedwiedi Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Mógłby mi ktoś przybliżyć czym są te pliki,jaka mają role i czy trzeba je trzymać ??? Faktycznie, na ogół zaśmiecają i szpiegują, ale są też pożyteczne : jak wspomniano już dzięki cookie możesz się auto-logon, pamiętają twoje prefernecje np. ulubione kanały TV na jakimś portalu info... Miałem kiedyś sofcik CookieControl (miałem wtedy paranoję i manię prześladowczą :lol: ), pozwalał kontrolować ciastka i uczył się preferencji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...