sebasw Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 sluchajcie, wiec zrobilem CD startowe w Nero, uzywajac pliku obrazu, ktory jest w programie. uruchamiam kompa z tego CD, wszystko pieknie sie uruchamia, programik DRDOS, ktory instaluje sie w tym bootowalnym CD jest swietny, widzi NTFS ! jest jednak problem :( chce uruchomic jakas nakladke, Dos Navigator, czy cosik, ale jak wchodze do katalogu DN, wlaczam DN to nic sie nie dzieje, kursor miga i wisi wszystko. Nie da sie uruchomic. czy ktos moze pomoc ? ew. jaka inna nakladke., co bedzie dzialac , polecic, bo poleceniem copy katalogi cos sie nie chca przegrywac :( help ! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Decho Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 Nie jestem pewien ale DosNawigator podczas uruchamiania tworzy sobie chyba jakis temp lub inny plik. Generalnie chodzi mi oto ze potrzebuje zapisac cos sobie w katalogu w ktorym sie uruchamia lub z ktorego jest uruchamiany system. Wiec jezeli masz DN na CD no to kiszka. Moge sie mylic, ale jezeli mam racje to sprobuj inna nakladke na Norton Commander w ver 3.0 miesci sie na dyskietce lub VolcowCommander to samo. Byc moze pomoze w config.sys linia comspec=c:command.com z tym ze musisz przegrac ten plik z dyskietki systemowej lub z tego CD na C: przynajmniej w DOSie tak to sie nazywa i tak dziala. Byc moze inni bedą mieli inne pomysly. Powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 dzieki, tez o tym myslalem, ale odpalany DN jest wlasnie na hdd i gdy go odpalam to zwiech i nic sie nei dzieje. zaraz sprobuje z VC, jak odpali dam znac, a jak nie to nic nie pisze i czekam dalej na rady. pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Decho Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 A probowales z ustawieniami pamieci ? zaladuj himem.sys, emm386 dos=high,umb itd ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 ale odpalam z CD floppy nawte nie mam :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Decho Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 SORKI NIE ZACZILEM - !!!!!!!!!! Jezeli masz innego kompa to zrob TAK: do dyskietki systemowej dogralem potrzebne pliki format.sys fdisk.sys sterownik do cdrom-u himem.sys - chyba juz byl emm386.exe mscdex.exe oraz katalog z nc potem na dyskietce zroblem config.sys i autoexc.bat w config.sys Dos=high,umbdevice=himem.sysdevice=emm386.exe NOEMSdevicehigh=toshv210.sys /L:q /m /d:mscd001 a w autoexecu @echo offset temp=c:tempset tmp=c:tempset path=a:set nc=a:nclh mscdex /d:mscd001 oczywiscie zeby to dzialalo to musisz miec na dysku C katalog "temp" ewentualnie musisz podac inna sciezke np. "set temp=c:" Potem z nerona nagralem boot-owalna plytka z symulacja dyskietki 1.44MB i wszystko dzialalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Decho Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 A tak w ogole to w ktorej wersji nero masz ten programik ? Jezeli masz obraz dyskietki startowej do poszukaj jakiegos programiku do edycji plikow obrazu np. na: http://www.cdrinfo.pl/ i dograj do obrazu te pliki co potrzebujesz oraz zmien ustawienia na te które są Ci potrzebne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 oki, juz dziala odpalam volcova commandera i jest OK , ale.... nie moge kopiowac ! a na tym najbardzoe mi zalezy. pisze can't opne file i nie da sie ani skopiowac, ani przesniesc (caly dysk mam w ntfs i chce z C na D przeniesc) jak przegrywac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Decho Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 Niestety nie moge Ci pomoc bo nie uzywalem drdos-a na NTFS, Podejrzewam ze problem moze byc pomiedzy VC i NTFS , albo chodzi o uprawnienia do plikow. Być może drdos i nawet rozpoznaje NTFS ale umozliwia tylko odczyt - nie wiem. Skąd masz ten programik ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 drdos- sam sie wgral na cd podczas robie bootowalnego CD w nero 6.23 wzialem plik obrazu bott'a z nero - ma tam taki pliczek w swoim katalogu dosbootimage.ima vc - zassalem wlansie, tylko odczyt, a co zapis ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Decho Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 a mozesz z poziomu dRdos-a bez VC skopiowac plik lub utworzyc nowy lub cos w tym stytlu zeby sprawdzic czy masz mozliwosc zapisu ew. mozliwosc kasowania plikow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 raczej nie, ale nie wiem, czy dobrych komend uzywam powiedz mi co wpisac, by plik ABC.exe przegrac z partycji C na partycje D pelna sciezke ??? co jesli sie nie da ? jaki inny programik ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Decho Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 Nie jestem pewien ale jezeli chodzi o kopoiowanie to powinno byc tak jak w dosie np.: copy c:abc.exe d: lub copy c:abc.exe d:abc.exe sprawdz w jakims helpie moze komenda "help" a moze cos w stylu "copy /?" lub "copy ?" sprawdze w domu jak cos znajde to podesle. Ja mialem gdzies programik ktory obsluguje NTFS ale on jest pod win98 :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 oks, moze Ci sie cos uda znalezc. ja tez zaczynam poszukiwania na powaznie :) dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...