burro Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 po 1: Potrzebuje na komputerze zablokowac jeden port: 28902. Jak to zrobić (jakim softem) Probowalem mojim nortonowkim firewallem ale nie znalazlem takiej opcji.. Przy okazji nurtuje mnie jedna sprawa i windzie. Otoz jak chcem przegladac siec (lan) to okienko gdzie sa wyswietlane kompy z sieci sie strasznie dlugo otwiera (20 - 30s) i jak sie je zgasi to znika na chwile wszystko w pulpitu... na XP tak nie mialem, a znajowmy z sieci na 2000 tez takich problemów nie ma... ale jak mowielm to tak przy okazji, bo te porty mi sa bardziej potrzebne.... dzieki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Blokować porty możesz chyba każdym firewallem. Np. w Sygate Personal Firewall jest to tak: tools - advanced rules - add - ports & protocols Teraz wybierasz co chcesz zablokować (TCP, UDP) następnie wpisujesz nr portu, OK i gotowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 1- Ja dziele łącze i ograniczam porty przez wonroutre 2- Nie wiem czy to będzie chodzić pod 2000 ale pod xp spełna swoją role. Na wszelki wypadek zrób sobie kopie rejestru Musisz wyłączyć automatyczne wyszukiwanie drukarek w lanie a zrobisz to przez usunięcie 2 kluczy HKEY_LOCAL_MACHINE>SOFTWARE>MICROSOFT>WINDOWS>CURRENTVERSION>EXPLORER>REMOTECOMPUTER>NAMESPACE DEL-{2227A280-3AEA-1069-A2DE-08002B30309D} i {D6277990-4C6A-11CF-8D87-00AA0060F5BF} Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...