ssound Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Chce kupic nagrywarke LG bo kocham tą firme, mysle iż jest najlepsza :lol: a tak powaznie to mam znajomego w serwisie i w razie najmniejszej awarji wymieni mi ją na nową (tak mam z CD romem LG 52) Zastanawiam sie nad 24 lub 32 i chodzi mi o to ktory model jest bardziej udany :roll: Czytalem ze plytki z muzą i tak lepiej wypalac przy malych predkosciach czyli moze ta 24 wystarczy ? Wiem ze co drugi z was wżuca na LG ale tez co drugi ją ma :) wiec prosze o rade. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwatoo Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Jak sobie kupisz 24x to możesz cobie ją przeflash-ować na 32x. Z resztą to i tak jedno G***no choć i tak nie Preszcz że mój PLEX-ZŁOM to coś dobrego. Raczej kupił bym TEAC 24x lub RICOH 24x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 www.cdrinfo.pl looknij tam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 LG to g**no kup se lepiej LITEON są naprawde spoko :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 A tam [censored !] LG robi najlepsze CD romy tak uważam, bo mam CD roma i nagrywarke lg i chodzi pięknie moi znajomi tez maja i każdy zadowolony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Lite-ON 32x rządzi !!! :) Ja mam Samsunga 24x i nie narzekam........ PS Obie nagrywarki obsługuja Safedisc'a 2 i 2.51 czyli każdą gre sie przegra ! 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwatoo Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Spróbuj nagrać na Verbatimie Crystal-Audio szybciej niż 16x beż błędów. Jak ci się uda to bóg z tobą. Ricoh 20x10x40x to potrafił. A wypalanie płyty trwało krucej. Z zresztą to jest nagrywara dla ludu. chodź dla mnie i tak tysią razy lepsza od szmelcu typu Lite-On, Szajsung i Phips). Dla bardziej wymagających polecam to co w poście wyżej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 only TEAC W524E ! + clonik ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oven75 Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Wiesz co daruj sobie LG ( PRZYNAJMNIEJ NAGRYWARKE ) mam monitor ( narazie działa extra ) ale z cd romem już miałem problemy i czekałem na naprawę 2 tygodnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALEX-77 Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Srata tata ja mam LG 16X i sobie chwale mam jush ponad rok wypalam prawie dziennie i chodzi elegancko ,kumpel kupił Samsunga i dzisiaj jush musi zamykac napęd ręcznie hahaha Pozdrówka alex Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Chodziło mi o LG konkretnie - jest tania i w razie usterki wymieniaja mi ja na nową na miejscu, zastanawiam sie tylko nad wyborem modelu, nie kupie nic innego! bo po co Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 bierz jakiegos liteona i sflaszuj bios Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 Ludzie czytajcie dokladniej. Gosc pisze ze interesuje go tylko i wylacznie LG wiec nie piszcie LiteOn czy TEAC. Btw LiteOn ;P zartowalem. Tak naprawde to zajrzyj do testow na www.cdrinfo.pl tak jak juz bylo proponowane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 LG to g**no kup se lepiej LITEON są naprawde spoko :D po czym wnosisz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 Wiesz co daruj sobie LG ( PRZYNAJMNIEJ NAGRYWARKE ) mam monitor ( narazie działa extra ) ale z cd romem już miałem problemy i czekałem na naprawę 2 tygodnie. a ile chciales czekac ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 polecam model GCE-8320B. mam taki, tyle ze zrobilem z niej GCE-8400B :mrgreen: mam tez LG 36x i w planach DVD LG 16x, kiedys mialem CD-RW 16x. niegdy sie na tej firmie nie zawiodlem, ale tego Ci nawet nie musze mowic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 Jak masz kupować to kupuj LG32x, LG24x nie kopiuje zabezpieczonych płyt (safedisk itp. :cry: ) . Jeżeli nie będziesz kopiował takich płyt to spox ale po co się ładować w takie szambo. A co do przerabiania z 24@32 to nie widziałem z 32@40 to spox :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wu Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 Jak masz kupować to kupuj LG32x, LG24x nie kopiuje zabezpieczonych płyt (safedisk itp. :cry: ) . Jeżeli nie będziesz kopiował takich płyt to spox ale po co się ładować w takie szambo. A co do przerabiania z 24@32 to nie widziałem z 32@40 to spox :twisted:A ja powiem najkrócej . Kup najnowszy model :) . Tak coś słyszałem że ten model 32x był niezbyt udany. 24x mozna spróbować, bo pomyśl sam, co z tego ze nagrywarka potrafi skopiować płytke z safediskiem 2, gdy nie bedziesz miał żadnej takiej płytki....??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 A ja powiem najkrócej . Kup najnowszy model :) . Tak coś słyszałem że ten model 32x był niezbyt udany. 24x mozna spróbować, bo pomyśl sam, co z tego ze nagrywarka potrafi skopiować płytke z safediskiem 2, gdy nie bedziesz miał żadnej takiej płytki....??? Gorzej jak dostaniesz gierke (orginał) i będziesz chciał ją skopiować :lol:. 80-90% gierek jest teraz zabezpieczane SF2. Chyba że lubisz bawić się Softicem :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 31 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2002 Z tych dwóch wybierz LG x32 :) - Kopiuje wszystko - x24 niestety nie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 31 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2002 ja mam LG 16x, plyt juz ze 150 wypalilem,wiekszosc na 16x(rozne marki plytek, zaczynajac od esperanzy az do verbatimow) i ani jedna nie zepsuta! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireman Opublikowano 31 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2002 słuchaj LG to nie kupuj podzielam zdanie że jest to badziew ( sorki tak myśle), radziłbym raczej TEAC porównywalna cena, pozatem cena/jakość nie ma lepszej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio Opublikowano 31 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2002 ja MIAŁEM cd 52x i nagrywarke 16x (LG) obie zmielily cd i wszystko sie w nich pogielo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 31 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2002 Nie oszukujmy sie. Kazdy z nas trafia na inny model,inna serie itd. jedne potrafia wypalic 150 plytet bezblednie :twisted: a inne sypia sie juz na 1 :evil: .poza tym nie wszystkie nagrywarki dzialaja tak samo z kazdym sprzetem wiec przestancie wreszcie przekrzykiwac sie w tej sprawie! niech kazdy wymieni swoja opinie i juz. :D :) :( :o 8) 8O :x :evil: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bikol Opublikowano 31 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2002 wez LG o predkosci x32 bo m,ozna ja przerobic na 40 wgrywajac nowy bios posdzukaj wiecej na www.dcrinfo.pl lub kup nagrywarke Liteon 32 o odpowiednim modelu wiecej znajdziesz na stronie wyzej, napisze tylko ze liteona mozna przerobic na x48... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bikol Opublikowano 31 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2002 pomylilem adres strony chodzi oczywiscie o www.cdrinfo.pl. sorry Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weron Opublikowano 31 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2002 Wiec jezeli masz wybierac pomiedzy 24 a 32 to wez 32. Miedzy innymi dlatego, ze jest szybsza(czasami sie przydaje) i potrafi skopiowac SD2 co w przypadku 24 jest nie mozliwe(sprzetowo ) ale zawsze pozostaje jeszcze crack. Ogolnie moim zdaniem na rynku sa cztery modele, ktore warto kupic. Te tansze: LG, Lite-On. Drozsze: Plextor, Teac. Poza tym wszystkie te rady potraktuj z przymrozeniem oka i kup to co sam uwazasz za sluszne sugerujac sie tym czego oczekujesz od nagrywarki Polecam(zreszta wyzej juz bylo to wspomniane) testy na stronie: www.cdrinfo.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franz Opublikowano 31 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2002 tez jest sie o co spierac - mam nagryware lg x16 i dziala lux, mam tez teaca - tez nagrywa...ani jedna ani druga nie zmarnowala mi zadnej plytki wiec nie wiem ktora lepsza. Spoko bierz lg, tym bardziej ze masz jakies tam uklady ze sklepem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
secoh Opublikowano 31 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2002 Jak masz kupować to kupuj LG32x, LG24x nie kopiuje zabezpieczonych płyt (safedisk itp. :cry: ) . Jeżeli nie będziesz kopiował takich płyt to spox ale po co się ładować w takie szambo. A co do przerabiania z 24@32 to nie widziałem z 32@40 to spox :twisted: święte słowa : dlatego wybrałem dla siebie model 32x i chodzi b. dobrze, zgrywa wszystko jak leci z safediskiem włącznie. Moja 32x nie lubi jedynie akossów - nagrywa je z każdą prędkością , ale odczyt z tych płytek w cd-romie to 1-2 mb/s . Przestawiłem się na inne cdr-y i po problemie (jedynie akossy sprawiły mi problem) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomson Opublikowano 31 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2002 mam 32x i nie narzekam... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...