Skocz do zawartości
Carno

Creative Inspire T5400 5.1 vs. Logitech Z-640 5.1 ???

Ktory zestaw lepszy?  

1 użytkownik zagłosował

1. 1. Ktory zestaw lepszy?

• Creative Inspire T5400 5.1
      19
    • Logitech Z-640 5.1
      18

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem które kupić, oba posiadają podobne parametry ale coś mi się wydaje, na korzyść Creativa, że ze względu na dwudrożne głośniki satelitarne i nieco większą łączną moc zestawu są chyba lepsze

Creative Inspire T5400 5.1 -450,- zł

łączna moc zestawu RMS 74 W

moc głośnika niskotonowego RMS 22 W

moc głośnika satelitarnego RMS 8 W (głośnik centralny o mocy 20W)

Logitech Z-640 5.1 -475,- zł

łączna moc zestawu RMS 70 W

moc głośnika niskotonowego RMS 25 W

moc głośnika satelitarnego RMS 9 W

Który zestaw ty byś wybrał?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem które kupić, oba posiadają podobne parametry ale coś mi się wydaje, na korzyść Creativa, że ze względu na dwudrożne głośniki satelitarne i nieco większą łączną moc zestawu są chyba lepsze

Jak chcesz to tu masz o Inspire 5.1 T5400

http://www.mod4.us/modules.php?op=modload&...order=0&thold=0

I ja osobiscie glosuje na Creativa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli do gier to sorry ale zwykle stereo sie nie nadaje - przez dlugi okres mialem tylko 2 glosniki i nie wiedzialem co trace - po prostu dzwiek 5.1 rox i nie zamienilbym tego na zadne stereo.

PS. posiadam creative digital 5500

No w grach 5.1 to sie przydaje bo mozesz sku**** uslyszec i zabic zanim on cie nawet zobaczy.

Ja przy sluchawkach i 2 rundach tak sie wyszkolilem ze wiem dokladnie skad ktos strzela albo gdzie idzie. Jednak do muzy to komputerowe odpadaja. Fakt ze moze dzwiek jest bez szumu i trzaskow bo nie przenosza ich ale na moich glosniczkach slychac bitrate.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Jednak do muzy to komputerowe odpadaja.

hmm, qmpel ma Inspire P580 i całkiem miło sie słucha muzy, jak na jego pokoik to wystarczy, a te Inspire T5400 podobno są o niebo lepsze więc po cholerę mi jakieś kolumny w pokoju? :evil: To dla melomanów...

a tak pozatym ma ktoś te Inspire T5400 :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm, a a Hercules XPS2.100 ?

CthulpiSS z choinki spadłeś? a może ci się coś z topikami pomyliło??

Przecież to zestaw 2.1 i do tego moc zestawu słabsza, nie ma przestrzennego itd... nie ma co nawet dyskutować a tym bardziej nie mam pojęcia co przez to chciałeś powiedzieć :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oddalem glosik na Creative - sam mam 6700 i bardzo je chwale jak do domu sa to wystarczajace glosniki. 5400 sa parametrami zlibrzone do 6700 tyle ze maja 1 glosnik mniej i sateliktki maja nie jeden szerokopasmowy glosnik a dwa jeden srednio a drugi wysoko tonowy. Ciezko powiedziec ktore rozwiazanie jest lepsze, poniewaz mialem okazje sluchac zestawu 7700 ktory takze ma 2-glowsnikowe satelitki i przyznam ze efekt byl gorszy niz w tych z jednym szerokopasmowym, dzwieki byly za bardzo wyostrzone, przez co srednie sa mniej slyszalne. 5400 mozna juz kupic za 320 zl. Mysle ze to dobry produkt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi