Piszczel Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Pytanko trochę lol ... mam wrażenie że o czymś zapomniałem. Mam partycję C (2GB z win98) oraz D (4GB z winXP). Obie przeniosłem na nowy dysk (Seagate 120 GB) za pomocą Ghosta i win 98 chula a XP nie. O co biega? Win XP się zaczyna ładować po czym staje na ekranie powitalnym (Taki niebieski z napiseam Windows XP - nie mylić z niebieskim ekranem) i tyle. Pomocy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carno Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Wydaje mi się że jak bawiłeś się z tym ghostem to może przez przypadek wcieło ci jakieś pliczki systemowe :wink: no cóż pliczki od ładowania poszły się kochać :) albo jakieś inne ważne poszły się.... i system staje bo nie może czegoś załadować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Win XP posiada zabezpieczenie antypirackie, (sprawdza numer seryjny dysku). Gdzieś na Chipie był opis przeniesienia systemu na inny dysk... ale to z tego co pamiętam wymagało przygotowania systemu jeszcze na starym dysku, tak aby po przeniesieniu XP od nowa dokonał aktywacji... W tej chwili to pozostaje Tobie jednynie zainstalować nową kopię systemu. Jeśli ktoś zna dobry sposób na przeniesienie XP z chęcią przeczytam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Tak też zrobiłem - nowa instalacja windy. Tylko ż ezamiast jednego wieczoru cała operacja wymiany dysku zajęła 3 dni :roll: . Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...