darek_bioo Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Witam, problem dotyczy procesora ATHLON 1700XP Palomino, był sobie dzień, komputer chodził i sie sam wyłaczył, właczam go ponownie i monitor sie nie włącza, sprawdzam każdą część z osobna na drugim kompie i ram działa,grafa działa,płyta działa,proc nie działa. uuuuuuu co się stało, kupiłem nowego proca, tym razem 2000 thortona :|o|: , no ale co się stało z tamtym 1700, cały czas pięknie pracował nie był kręcony i odrazu ba nie działa :( czytałem ze można odblokowywac mnożniki procesorów, może gdybym zrobił coś z moim palomino to moze by ruszył?? jak myślicie?? czekam na odpowiedzi co mam z tym fantem zrobić. Pozdro for ALL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 hmm wiesz ja tez mialem cos takiego z moim d800 dzialal dzialal i pewnego dnia tak sam z siebie umarl. nie wiem moze to od obnizonego V ale obnizylem i tak tylko do 1,5 V wiec to chyba to nie to ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek_bioo Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 dzięki, a czy uwzględnią mi tego procka jak go oddam na gwarancje?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 nie wiem moj byl juz po gwarancji ? moze ktos chce go kupic na breloczek ? chetnie oddam za mala kwote ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek_bioo Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 heh dobry pomyłs :) na www.allegro.pl sprzedają takie procki jak nasze, za 1700 XP nie ukruszony czasami daja nawet 100zł, wiec może sprzedam jako uszkodzony, jak by co to sie polecam nick na allegro melvil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Jak nie widać śladów spalenizny, odbarwień, nie jest ukruszony, nie ma pogietych nóżek a masz gwarancję to oddawaj - jest duża szansa, że dostaniesz nowego proca. Zostawisz sobie lepszego a drugiego sprzedasz znacznie korzystniej niż sprzedając tego palomino jako uszkodzony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 hmm wiesz ja tez mialem cos takiego z moim d800 dzialal dzialal i pewnego dnia tak sam z siebie umarl. nie wiem moze to od obnizonego V ale obnizylem i tak tylko do 1,5 V wiec to chyba to nie to ... 8O nawet mnie nie strasz, bo ja lece na 1,60 na Palomino... :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Menphis Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Miałem identyczna sytuacje z 2000 xp - tez po prostu sie wyłączył-- i umarł. bez zadengo powodu z tym ze mój chodził na 1754 mhz - wiec zawrotna predkosc go wykończyła !! . To były tak beznadziejne procesory - wsyd dla AMD !!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaaa Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 nie denerwujcie mnie bo jak chce na swoim jeszcze troche go pouzywac zanim nie dozbieram ma p4 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 ja mam palomino usiebie wsadzone:):):): nie narzekam procz tego ze pociąlem laminat zielony i juz go chyba nie odblokuje:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 Procek jak każdy inny. grunt to trafić na dobry egzemplarz. Mojego nie rusza ni ciepło ni napięcie (po skoku napięcia w sieci na dzielnicy MBM zarejestrował u mnie 3 VOLTY VCORE). Komp się wyłączył, ale chodzi dalej bez problemów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xysiu Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 Hehe ja zjaralem swojego JIUHB'a 1,7XP 0,13 po tym jak położyłem (!!) - i nie zapiołem radiatorka z wiatraczkiem. Po ok 5 sek komp zdechł i nie wstał. Dodam, że MOBO nie miało U-COP :( Oddałem na gware (łódzka firma na Piotrkowskiej - kto mieszka w Łodzi - bedzie wiedział, gdzie sprzedawali najtańsze JIUHBy) i po miesiącu oddali mi nówke, a tak wogóle to mikroskopijnie ukruszyłem jądro i przyjęli WARUNKOWO. Dodatkowo od spodu proc z zielonego zrobiłe sie... lekko brązowawy :) POZDRO! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Ja mam Palomino 1600+, czyli 1400 MHz. Właśnie w tej chwili mam podkręcony na 1900+ (1600 MHz). A napięcie jest obniżone na 1,70V. Czy to jest dobry wynik czy nic wielkiego :?: To procesory mogą padać też z za niskiego napięcia :?: To napięcie dla tego procesora jest groźne czy nie :?: Z góry dzięki. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Niższe napięcie przedłuża żywotność, a wyższe skraca, proste. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 No to czego wunat coś takiego pisał :?: :arrow: hmm wiesz ja tez mialem cos takiego z moim d800 dzialal dzialal i pewnego dnia tak sam z siebie umarl. nie wiem moze to od obnizonego V ale obnizylem i tak tylko do 1,5 V wiec to chyba to nie to ...A ten mój wynik to jaki jest: dobry czy zły :?: :) POZDRO :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Jak na tak niskie napięcie to bardzo fajny wynik. A to, że wunatowi procek umarł to po prostu zbieg okoliczności, nic więcej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 No to czego wunat coś takiego pisał :?: :arrow: hmm wiesz ja tez mialem cos takiego z moim d800 dzialal dzialal i pewnego dnia tak sam z siebie umarl. nie wiem moze to od obnizonego V ale obnizylem i tak tylko do 1,5 V wiec to chyba to nie to ...A ten mój wynik to jaki jest: dobry czy zły :?: :) POZDRO :!: Bardzo dobry wynik zważając na napięcie. Kręć dalej. Powodzenia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 Dzięki za opinie. Teraz mam 1700+ (jak zwykle od odblokowania mnożnika). Mnożnik odblokowałem jakiś czas przed końcem wakacji. Pamiętam, że nie działał mi 10,5 (po odblokowaniu; dalej nie działa), 11,5 działał chyba, a teraz nie. 12 działał i dalej działa. I wtedy próbowałem puszczać procka na 1900+, zwiększałem napięcie, bo się restartował. A teraz nawet na zmniejszonym idzie. Mnożnik 13 nie idzie. Pewnie coś nie tak z połączeniem mostków. Mam klej przewodzący prąd, a nie lakier i długo schnie. Niestety mam badziewny zasilacz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 Mnożnik 13 Ci nie pójdzie. Twoja płyta nie obsługuje 5bitowego mnożnika, max to 12,5. No chyba, że cięcie mostków. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...