Skocz do zawartości
RaF

piszczenie kompa

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie jest to samo, chyba. Jak siedze wieczorkiem to

mam wrazenie, ze cos tak cicho piszczy w kompie ale

tylko wieczorem jak w domu jest cisza. Ostatnio sie tak

wqurwilem, ze odkrecilem obudowe i odlaczylem wszystkie

wiatraki i nadal piszczy. Przykra sprawa bo to moj

parszywy dysk tak sobie popiskuje czasami. W dzien

dzwiek ten jest nieslyszalny ale w nocy doprowadza do :evil:

Wycisze obudowe moze to cos da :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyczyną może

być zbyt duże obciązenie zasilacza i przez to niestabilna praca przetwornic

napieciowych na płycie co dalej może powodować takie efekty. Sprawdz jaki masz zasilacz, Najlepiej jezeli bedzie sprawdzonej firmy z atestem, jesli masz Athlona to procesor strasznie obciaza zasilacz, jesli mozesz zaopatrz sie w zasilacz 300 watowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyczyną może  

być zbyt duże obciązenie zasilacza i przez to niestabilna praca przetwornic  

napieciowych na płycie co dalej może powodować takie efekty. Sprawdz jaki masz zasilacz, Najlepiej jezeli bedzie sprawdzonej firmy z atestem, jesli masz Athlona to procesor strasznie obciaza zasilacz, jesli mozesz zaopatrz sie w zasilacz 300 watowy.

Toro, kto Ci takich glupot nagadal o Athlonach :?: :?: 8O

Ile to jest wedlug Ciebie strasznieobciazony zasilacz :?: :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja posiadam Athlona 1600+ , plyta Asusa,Grafa WinFast 3 Titanium,dwa dyski twarde 60GB Barakuda IV, CD-ROM,CD-RW,dwie karty sieciowe,Karta muzyczna Sound Blaster Live,Ram 512 DDR 2100,dodatkowy wentylator.Moja plyta piszczala, napisalem do serwisu Asusa, odpisali mi zebym wymienil zasilacz, mialem 250 W, teraz zalatwilem sobie 400 W i juz nie piszczy :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja posiadam Athlona 1600+ , plyta Asusa,Grafa WinFast 3 Titanium,dwa dyski twarde 60GB Barakuda IV, CD-ROM,CD-RW,dwie karty sieciowe,Karta muzyczna Sound Blaster Live,Ram 512 DDR 2100,dodatkowy wentylator.Moja plyta piszczala, napisalem do serwisu Asusa, odpisali mi zebym wymienil zasilacz, mialem 250 W, teraz zalatwilem sobie 400 W i juz nie piszczy :!:

no ja mam Athlona 1000@1000, 128 :cry: ramu SDRAM, seagate u5, SBLive, sieciowke i kilka wentylatorow (konkretnie 2*12x12 i 1 40x40) a zasilacz to codegen 300W wiec to nie moze byc jego wina bo nie jest mocno obciazony (wentylator nie halasuje)

moze to plyta ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja mam Athlona 1000@1000, 128 :cry: ramu SDRAM, seagate u5, SBLive, sieciowke i kilka wentylatorow (konkretnie 2*12x12 i 1 40x40) a zasilacz to codegen 300W wiec to nie moze byc jego wina bo nie jest mocno obciazony (wentylator nie halasuje)

moze to plyta ??

To płyta piszczy .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie piszczy tylko jak wylanczam kompa - ktoras z kart albo plyta na 100% nie zasilacz a ni wiatraki ;(

:?

Jezeli chodzi o zasilacz to chwilowo jest to 300 W Codegen bo poprzedni sie zjaral .... Obciazenie zacilacza jest dosc znaczne ( 2xhdd 2xcdrw 1xdvd 2xlan 1xSB 1Xscsi kilka wiatrakow .... tuner ... ) ale dam glowe ze to na plycie .. :evil: :evil: w nocy to potrafi zabic :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj zasilacz piszczal jak sie go podlaczalo do pradu, na szczescie padl  :lol:  :lol:  :lol:. 

Pozdrawiam

------------------------------

Commodore C64  :lol:  :lol:  :lol:  lekko padniete

Wspanialy pomysl !!!

jezeli poiszczy Ci mobo = spalic ja i ........... juz po problemie !! :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnie tam w standardzie nic nie pszczy oprócz radzieckiego kulermasterka 6000rpm 5cm

natomiast mam zasilacz ATX 230W że sie tak wyraże (napisze może bardziej?) operacyjny, bez obudowy służy do testowania wiatraczków napędów itp, po prostu piszczy (i kopie). Lekko, po chwili od włączenia przechodzi w pisk niższej częstotliwości i cichszy, znika jak zasłonie zasilacz czymkolwiek (np. reka)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...