RaF Opublikowano 16 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2002 nie piszczy wam czasem komp tzn przy przewijaniu stron kolkiem i odczycie z dysku sa to cichee piskia le wieczorem denerwuja nie fiecie co jest tego wina ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 16 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2002 U mnie jest to samo, chyba. Jak siedze wieczorkiem to mam wrazenie, ze cos tak cicho piszczy w kompie ale tylko wieczorem jak w domu jest cisza. Ostatnio sie tak wqurwilem, ze odkrecilem obudowe i odlaczylem wszystkie wiatraki i nadal piszczy. Przykra sprawa bo to moj parszywy dysk tak sobie popiskuje czasami. W dzien dzwiek ten jest nieslyszalny ale w nocy doprowadza do :evil: Wycisze obudowe moze to cos da :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Moze Wam piszcze poprostu monitor. Taki odglos jak w telewizorze lampa ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Moze Wam piszcze poprostu monitor. Taki odglos jak w telewizorze lampa ? to na 100% komp ale jakos juz nie piszczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toro Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Przyczyną może być zbyt duże obciązenie zasilacza i przez to niestabilna praca przetwornic napieciowych na płycie co dalej może powodować takie efekty. Sprawdz jaki masz zasilacz, Najlepiej jezeli bedzie sprawdzonej firmy z atestem, jesli masz Athlona to procesor strasznie obciaza zasilacz, jesli mozesz zaopatrz sie w zasilacz 300 watowy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Przyczyną może być zbyt duże obciązenie zasilacza i przez to niestabilna praca przetwornic napieciowych na płycie co dalej może powodować takie efekty. Sprawdz jaki masz zasilacz, Najlepiej jezeli bedzie sprawdzonej firmy z atestem, jesli masz Athlona to procesor strasznie obciaza zasilacz, jesli mozesz zaopatrz sie w zasilacz 300 watowy. Toro, kto Ci takich glupot nagadal o Athlonach :?: :?: 8O Ile to jest wedlug Ciebie strasznieobciazony zasilacz :?: :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2002 A ja dam głowę, że to moja płyta piszczy - tylko, że to jest inny pisk od tych co mówicie. O jest ciszy, ale wyrazny - dlaczego mówie ze płyta? Bo tylko płytę i procka zmieniałem a piski się pojawiły. Czasem potrafię mnie wku.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toro Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Ja posiadam Athlona 1600+ , plyta Asusa,Grafa WinFast 3 Titanium,dwa dyski twarde 60GB Barakuda IV, CD-ROM,CD-RW,dwie karty sieciowe,Karta muzyczna Sound Blaster Live,Ram 512 DDR 2100,dodatkowy wentylator.Moja plyta piszczala, napisalem do serwisu Asusa, odpisali mi zebym wymienil zasilacz, mialem 250 W, teraz zalatwilem sobie 400 W i juz nie piszczy :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Ja posiadam Athlona 1600+ , plyta Asusa,Grafa WinFast 3 Titanium,dwa dyski twarde 60GB Barakuda IV, CD-ROM,CD-RW,dwie karty sieciowe,Karta muzyczna Sound Blaster Live,Ram 512 DDR 2100,dodatkowy wentylator.Moja plyta piszczala, napisalem do serwisu Asusa, odpisali mi zebym wymienil zasilacz, mialem 250 W, teraz zalatwilem sobie 400 W i juz nie piszczy :!: no ja mam Athlona 1000@1000, 128 :cry: ramu SDRAM, seagate u5, SBLive, sieciowke i kilka wentylatorow (konkretnie 2*12x12 i 1 40x40) a zasilacz to codegen 300W wiec to nie moze byc jego wina bo nie jest mocno obciazony (wentylator nie halasuje) moze to plyta ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reksio Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2002 U mojej dziewczyny jest tak że kable od głośniczków idą obok kabla od myszki i jak sie rucha myszką to w głośniczkach słychaćtakie wqr*** piszczenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toro Opublikowano 18 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2002 Ja posiadam Athlona 1600+ , plyta Asusa,Grafa WinFast 3 Titanium,dwa dyski twarde 60GB Barakuda IV, CD-ROM,CD-RW,dwie karty sieciowe,Karta muzyczna Sound Blaster Live,Ram 512 DDR 2100,dodatkowy wentylator.Moja plyta piszczala, napisalem do serwisu Asusa, odpisali mi zebym wymienil zasilacz, mialem 250 W, teraz zalatwilem sobie 400 W i juz nie piszczy :!: no ja mam Athlona 1000@1000, 128 :cry: ramu SDRAM, seagate u5, SBLive, sieciowke i kilka wentylatorow (konkretnie 2*12x12 i 1 40x40) a zasilacz to codegen 300W wiec to nie moze byc jego wina bo nie jest mocno obciazony (wentylator nie halasuje) moze to plyta ?? To płyta piszczy . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans Opublikowano 18 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2002 U mnie piszczy tylko jak wylanczam kompa - ktoras z kart albo plyta na 100% nie zasilacz a ni wiatraki ;( :? Jezeli chodzi o zasilacz to chwilowo jest to 300 W Codegen bo poprzedni sie zjaral .... Obciazenie zacilacza jest dosc znaczne ( 2xhdd 2xcdrw 1xdvd 2xlan 1xSB 1Xscsi kilka wiatrakow .... tuner ... ) ale dam glowe ze to na plycie .. :evil: :evil: w nocy to potrafi zabic :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novy Opublikowano 18 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2002 He,u mnie to samo. Od czasu do czasu gdzy wylanczam kompa, przez okolo sekunde wydobywa sie przerazliwy pisk 8O i niewiem co to jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
padlina Opublikowano 18 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2002 Moj zasilacz piszczal jak sie go podlaczalo do pradu, na szczescie padl :lol: :lol: :lol:. Pozdrawiam ------------------------------ Commodore C64 :lol: :lol: :lol: lekko padniete Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 18 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2002 Moj zasilacz piszczal jak sie go podlaczalo do pradu, na szczescie padl :lol: :lol: :lol:. Pozdrawiam ------------------------------ Commodore C64 :lol: :lol: :lol: lekko padniete Wspanialy pomysl !!! jezeli poiszczy Ci mobo = spalic ja i ........... juz po problemie !! :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2002 mnie tam w standardzie nic nie pszczy oprócz radzieckiego kulermasterka 6000rpm 5cm natomiast mam zasilacz ATX 230W że sie tak wyraże (napisze może bardziej?) operacyjny, bez obudowy służy do testowania wiatraczków napędów itp, po prostu piszczy (i kopie). Lekko, po chwili od włączenia przechodzi w pisk niższej częstotliwości i cichszy, znika jak zasłonie zasilacz czymkolwiek (np. reka) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2002 dzis sie tak bawie i zauwazylem ze piszczenie ustaje jak wylacze idle Loop czyli to chyba plyta :( jak to naprawic no nie mowcie tylko zeby nie wlanczac idle loop Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...