Skocz do zawartości
Johny B

Radeon 8500 czy 9100

Radeon 8500 czy 9100  

1. 1. Radeon 8500 czy 9100

• Radeon 8500
      6
    • Radeon 9100
      6

Rekomendowane odpowiedzi

Hej Ludziska Mam problem która z tych katr jest lepsza Sapphire Radeon 8500 LE VIVO 64 MB czy tez moze nowszy Radeon 9100 jezeli ten drugi radek jest lepszy(9100) to której firmy saphhire hercules itd . w jakich cenach on chodzi dzieki z góry pozdro :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radek 8500 Le to jest to samo co radek 9100 taktowania na obu 250X250referencyjne ATI chociaz saphir i herkules w 9100 obniżały pamięć do 240

W ogóle karty te róznią sie tylko biosem a poz tym jest to to samo tak że pytanie z tytułu nie ma zbytnio sensu. Jeśli chcesz radka to ja bym ci polecił Herkulesa a saphira (mam takiego) bym odpuścił bo nie ma dziurek koło GPU i klejony cooler, wyjący i psujący się i kłopot z jego wymianą.

A poza tym to juz tyle o tym było!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radek 8500 Le to jest to samo co radek 9100 taktowania na obu 250X250referencyjne ATI chociaz saphir i herkules w 9100 obniżały pamięć do 240 

W ogóle karty te róznią sie tylko biosem a poz tym jest to to samo tak że pytanie z tytułu nie ma zbytnio sensu. Jeśli chcesz radka to ja bym ci polecił Herkulesa a saphira (mam takiego) bym odpuścił bo nie ma dziurek koło GPU i klejony cooler, wyjący i psujący się i kłopot z jego wymianą.

A poza tym to juz tyle o tym było!!

O ile pamiętam herkules też nie ma dziurek...

A o 8500le vs 9100 istotnie była masa tematów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi