Skocz do zawartości
Cynkiel

Telefony

Jaki macie telefon ?  

3 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki macie telefon ?

• Philips
      0
    • Motorola
      3
    • Nokia
      25
    • Ericsson
      7
    • Simens
      16

Rekomendowane odpowiedzi

Cytat

ja jestem przeciwko telefonom noki 3xxx ! wiec jestem bardzo zdecydowany ! 

Bo tylko ten model jest dresiarski ! 

A ty buntujesz sie przeciwko wszystki  fonom ! 

Wiec nie wiem o co chodzi !

mam pytanie, dlaczego 3x jest dresiarski? bo wyglada na taki? czy moze dlatego ze kosztuje zeta i jest popularny? jakby, no nie wiem, np. nokia 7650 byla za 2 zl i w duzo ludzi (wliczajac dresy) ja mialo to tez by byla dresiarska? to tyle "wyrzutow"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry ale dla mnie jest to totalny dresofon !

Banalny wyglad ! Tandetny krztalt ! Dziadowe funkcje !

A i zmieniane obudowy ! phi zeby dres mogl tel do swojego dresiku dopasowac ! Buhaha !

No i to ze jest tak popularny w srod zacnych panow dresow i ich rownie inteligetne panienek !

Wiesz dlaczego jednym przyciskiem robi sie wszystko ?

bo jak by bylo wiecej to by sie te cymbaly pogubily !

Ten fon to szmelc dla dzieci i dresow ! A to ze kupuja go dorosli ludzie to tylko sprawka promocji zapewne !

A moze powinienem napisac ze ericsson jest dresiarski bo ma 3 paski ?

Watpie !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tandetny ksztalt? a duzo sie rozni od innych telefonow,sorka ale nokia (zreszta nie tylko ona) zaczyna robic wszsystkie telefony na jedno kopyto.

dziadowe funkcje? tzn. ze co nie ma gprs, bluetooth, irda itp. to do [gluteus maximus]? a po co dorosli(normalni)ludzie maja miec gprs, bluetooth. z tymi funkcjami jest prawdopodobnie tak jak z wapem kiedys. nikt z tego nie korzysta bo za drogie. masz bluetootha w telefonie? a jakies inne urzadzenie oprocz niego z klem?

w aparatach fotograficznych tez wszystko prawie robi sie jednym przyciskiem i co, sa dla dresow? a 6x tez dla dresow, sorka ale maja jedna lub dwa glowne przyciski, to ze wsytko sie upraszcza, tzn. oblsuge to nie znaczy ze jest to dla debili od razu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swietny tel ! Zajebisty wrecz !

Bateria nimh ! W moim t28s z 98 roku jest litowo polimerowa !

W starych nokiach 6xxx miales czerwona sluchawke zielona i 2 klawisze lewy prawy do menu !

A tel wyglada jak klocek ! Tobie sie podoba twoja sprawa !

Jak ciebie na gprs czy wap nie stac to trudno !

Ale ja dawali za zlotowe to sie bralo co ? Eh takie polaczkowe myslenie !

Tak dla porownania moj tel latal juz kilka razy w zdloz pokoju trafial w sciany kilka razy zaliczyl glebe i nic sie nie rozwalilo !

Kolezance 3310 spadlo z pol metra i wyswietlacz wylal ! Zajebiscie :)

To jest tandetny telefon ! Tylko ze nikt nie kaze sie Tobie ze mna zgadzac !

Jedni mi przytakna drudzy nie ! normalne !

Uszanuj czyjas opinie ! To inni beda szanowali twoja !

Tylko Ty oczywiscie nie mozesz zrozumiec jak to twoj wymazony tel z promocji za 1 zl i do tego tandetny dziadowy ! Tak zwany maxymalny low end moze byc bluzgany przez jakiegos chlopczyka !

Zrozum to a zyc bedzie sie Tobie latwiej !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mam tego telefonu, spojrz na strone wczesniej, zobaczysz co mam.

szanuje Twoje i innych opinie. mnie sie tylko nie podoba przyporzadkowanie go do dresa. dlatego zadalem pytanie czemu.

jak klocek wyglada 6250. a przegladzasz to forum przez gprs, a moze przez wap? 3x to nie jest moj wymarzony telefon, troche mu do niego brakuje. nie dziw sie ze telefon ktory spadl na ziemie sie spiepszyl bo nigdzie nie jest napisane ze ma to przezyc, moze miala pecha.

bluzgaj na 3x ile chcesz, nie uwazam go za dobry telefon, ale napisalem o co chodzi. dla wielu ludzi jest on po prostu wystarczajacy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest wiele innych tel przez ludzi nie docenianych a lepszych !

Tylko ze firma nokia znalazle cudowny sposob wciskania ludzia szmelcu !

Kompozytot+loga+ wiadomosci obrazkowe i kazdy sie skusi bo to przeciez bardzo fajne !

A to ze dresy go kupuja to cos w tym jest! Prosty w obsludze ! Tani w promocji ! No i ma bajeranckie loga :)

To jest idelana sytuacja potwierdzajaca ze kazde goowno mozna wypromowac !

A ze polaczki sa lapczywe na promocje no to mamy tak a nie inaczej !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

konczac juz (chyba) ta dyskusje, smiem zauwazyc, iz funkcje o ktorych piszesz (tzn. muzyczki, loga, wiadomosci obrazkowe) sa wrzucane do najnowszych telefonow, ktore moim zdaniem low end nie sa, np. 7650, czy t68i. kamerka (jak fajnie wyslac zdjecie?), mms dla dresow?

pokaz mi telefon/firme, ktora produkuje coraz trudniejsze w obsludze urzadzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

heh ja syna eryka  mialem od poczatku od s 868 potem wypadek z nokia 3210 start  ale mi ukradli (wyjumali) troche poplakalem ale potem bylem wdzieczny :) potem t28s

troche nie rozumiem poczatku, ale czy nie wynika z tego ze miales kiedys 3210, no wiesz, polakomiles sie na promocje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak tylko nokia 3xxx ma tylko to ! i nic nadzwyczajnego !

A modele ktore wymieniles maja inne funkcje

Tylko ze eryk jeszcze jakos wyglada ! A N 3xxx nie za bardzo !

A zmieniane panele ? Czy to nie jest festyn ? seledynowy dres i taki sam panel ?

Wez te tyelefony to totalny syf ! Kupa plastiku ! przestarzale funkcje !

Trudno bylo w 3310 dac wap ! trzeba bylo wypuscic 3330 ! W ten sposob sprzedajesz to samo gowna 2 razy !

Noki miala/ma kilka dobrych modeli : 61xx / 62xx / 6310 / 7110 / 9210

A reszta pozostawia wiele do zyczenia !

Ale ta reszt najlepiej sie sprzedaje ? Ciekawe dlaczego ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

troche nie rozumiem poczatku, ale czy nie wynika z tego ze miales kiedys 3210, no wiesz, polakomiles sie na promocje?

jezeli cene 420 zl mozna nazwac promocyjna ?

Kupilem go jak bylem jeszcze glupi ! Dopiero co wchodzil na rynek a ja o gsm'ie nie mialem pojecia !

Ale nawet najlepsi popelniaja bledy !

Chcial bym o tym fonie zapomniec !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

jezeli cene 420 zl mozna nazwac promocyjna  ?

Kupilem go  jak bylem jeszcze glupi ! Dopiero co wchodzil na rynek a ja o gsm'ie nie mialem pojecia ! 

Ale nawet najlepsi popelniaja bledy ! 

Chcial bym o tym fonie zapomniec !

:lol: chyba monopolizujemy ta dyskusje :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

Mam Alcatela ot 511 ale zaglosuje na siemensa nawet jakby byl alcatel do wyboru :)

Chce go sprzedac http://www.allegro.pl/showitem.php?item=6702606

Niezla drukarka sprzedajesz.

No jest zajebista. Ja ja mam tylko do tekstu - praca dyplomowa, mojej dziewczyny, moja :)

Wydruk jak z drukarni- zyleta i szybciutko. 500 stron odrazu moge wydrukowac bez stopu i bez dokladania papieru :)

Chce ja sprzedac bo potrzebna mi kasa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

dziadowe funkcje? tzn. ze co nie ma gprs, bluetooth, irda itp. to do [gluteus maximus]? a po co dorosli(normalni)ludzie maja miec gprs, bluetooth. z tymi funkcjami jest prawdopodobnie tak jak z wapem kiedys. nikt z tego nie korzysta bo za drogie.

To sa wlasnie funkcje dla "doroslych". Tzn ja bym to okreslil dla ludzi ktorzynie tylko dzwonia/odbieraja telefony. I GPRS oraz WAP to jedna z lepszych rzeczy jaka ostatnio wymyslono.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Tylko ze firma nokia znalazle cudowny sposob wciskania ludzia szmelcu ! 

Kompozytot+loga+ wiadomosci obrazkowe  i kazdy sie skusi bo to przeciez bardzo fajne ! A to ze dresy go kupuja to cos w tym jest! Prosty w obsludze ! Tani w promocji ! No i ma bajeranckie loga :) 

Kazdy telefon jest robiony i kierowany dla okreslonych osob, seria 3x to typowy lowend kierowany dla mlodych ludzi. I nie ma co sie dziwic, zreszta takie funkcje jak wymieniles beda i sa dodawane do _wszystkich_ nowych telefonow bo koszty wprowadzenia tego co niewielkie. Mnie nie przeszkadzaja a wlasny dzwonej jest imo ok. Prostota w obsludze to chyba zaleta prawda? Chociaz to czy telefon jest prosty/przyjemny to pojecie wzgledne, ja jak mam cos zrobic w telefonie nokii to z piana na ustach siedze ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

konczac juz (chyba) ta dyskusje, smiem zauwazyc, iz funkcje o ktorych piszesz (tzn. muzyczki, loga, wiadomosci obrazkowe) sa wrzucane do najnowszych telefonow, ktore moim zdaniem low end nie sa, np. 7650, czy t68i. kamerka (jak fajnie wyslac zdjecie?), mms dla dresow?

pokaz mi telefon/firme, ktora produkuje coraz trudniejsze w obsludze urzadzenia.

Z ust mi to wyjeles :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Wez te tyelefony to totalny syf ! Kupa plastiku ! przestarzale funkcje ! 

Trudno bylo w 3310 dac wap ! trzeba bylo wypuscic 3330 ! W ten sposob sprzedajesz to samo gowna 2 razy ! 

Tak tutaj sie zgodze. Tyle modeli wypuscili ktore troche roznily sie firmwarem i wygladem. Ale coz wszyscy chca zarobic takie czasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Kazdy telefon jest robiony i kierowany dla okreslonych osob, seria 3x to typowy lowend kierowany dla mlodych ludzi. I nie ma co sie dziwic, zreszta takie funkcje jak wymieniles beda i sa dodawane do _wszystkich_ nowych telefonow bo koszty wprowadzenia tego co niewielkie. Mnie nie przeszkadzaja a wlasny dzwonej jest imo ok. Prostota w obsludze to chyba zaleta prawda? Chociaz to czy telefon jest prosty/przyjemny to pojecie wzgledne, ja jak mam cos zrobic w telefonie nokii to z piana na ustach siedze ;)

Co do tych wiadomosci graficznych itd to zauwaz ze to jest tylko co moze przyciagnic mlodziez i dresy do tego fona 2 to panele ! 3 dobre promocje!

Ten telefon tak naprawde nie rozni sie funkcjami z s868 ! z ktorego roku ?

To jest poprostu sprzedawanie zlomu ! A ludzie na to leca ! To jest przerazajace :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

a po co dorosli(normalni)ludzie maja miec gprs, bluetooth.

To sa wlasnie funkcje dla "doroslych". Tzn ja bym to okreslil dla ludzi ktorzynie tylko dzwonia/odbieraja telefony. I GPRS oraz WAP to jedna z lepszych rzeczy jaka ostatnio wymyslono.
majac na mysli doroslego, pisalem o przecietnym Polaku, dla ktorego gprs, bluetooth, to kolejna rzecz do wrzucenia do reklamy, z ktorej on praktycznie na razie nigdy nie skorzysta. bo do netu woli sie podlaczyc juz nawet przez tepse, a jakby bardzo chcial np. podlaczyc fona do kompa to przez irda, bo adapter mozna samemu zlozyc, a za bluetooth 400/500 zl (to chyba min na obecne czasy) tyle nie da

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

majac na mysli doroslego, pisalem o  przecietnym Polaku, dla ktorego gprs, bluetooth, to kolejna rzecz do wrzucenia do reklamy, z ktorej on praktycznie na razie nigdy nie skorzysta. bo do netu woli sie podlaczyc juz nawet przez tepse, a jakby bardzo chcial np. podlaczyc fona do kompa to przez irda, bo adapter mozna samemu zlozyc, a za bluetooth 400/500 zl (to chyba min na obecne czasy) tyle nie da

Ok powiedzmy ze sie zgadzam ale GPRS to raczej jest po to zeby skorzystac z netu w terenie. Bluetooh faktycznie narazie tani nie jest, ja narazie widzialem po 299zl "adapterki".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Co do tych wiadomosci graficznych itd to zauwaz ze to jest tylko co moze przyciagnic mlodziez i dresy do tego fona 2 to panele ! 3 dobre promocje!

Tak zapewne starsi mniej uzywaja graficznych wiadomosci ale to jest wstep do MMS ktore juz zapewne bede uzywane przez wieksza ilosc osob (oczywiscie po rozpowszechnieniu sie standardu). Panele to fajna sprawa w sumie bo nie kazdemu sie podoba kolorystyka telefonow jakie oferuje producent a sam telefon moze sie podobac (funkcje itd.) Tak te promocje to porazka, naszcescie wkrotce skoncza sie promocje po 1zl itp. uffff

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

i beda po 1 grosz ? czy ja poprostu o czyms nie wiem ?

Wypluj te slowa...chodzi o normalne ceny tzn nie tak niskie. Juz wczesniej mieli to wprowadzic ale jeszcze widze przez troche to beda ciagnac. Taka cena promocyjna pieknie odbija sie przeciez na dalszych kosztach uzytkowania telefonu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

tia i zamyka droge dobremu sprzedaniu fona :(

to co era zrobila z r320 to ja jej nigdy nie daruje ! 

Taki tel za 1zl ! To poprostu juz byla przesada !

Dobremu sprzedaniu telefonu? Nie bardzo rozumiem. Cena w promocji zwykle zalezy od tego jaka umowe na dostawe telefonow uda sie wynegocjowac. Ja r320 mam za 1zl w ramach przedluzenia umowy ;)) mam nadzieje ze bedzie cos ciekawego jak za jakies 1/2 roku bede przedluzal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzilo mi o cos takiego :)

Przyznasz ze im tanszy tel w promocji tym mniej dostaniesz za niego na gieldzie czy w komisie !

Wiec jak sprzedaja tel za 1 to jego cena na gieldzie spada do groszy !

Tak bylo z c35 ! albo z innymi aparatami ! Naprzyklad z nokia 8110

narpiew chodzila po 900 zl a jak wlazly te wszystkie promocje to cena spadla do 400 albo gozej !

Ptrzez to handel stal sie nie oplacalny :(

A jak komus konczyla sie umowa to stary np sobie zostawila bral nowy i sprzedawal :) i byl o kilka set zl do przodu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

chodzilo mi o cos takiego :) 

Przyznasz ze im tanszy tel w promocji tym mniej dostaniesz za niego na gieldzie czy w komisie ! Wiec jak sprzedaja tel za 1 to jego cena na gieldzie spada do groszy ! Tak bylo z c35 ! albo z innymi aparatami ! Naprzyklad z nokia 8110 narpiew chodzila po 900 zl a jak wlazly te wszystkie  promocje to cena spadla do 400  albo gozej ! Ptrzez to handel stal sie nie oplacalny :( 

A jak komus konczyla sie umowa to stary np sobie zostawila bral nowy i sprzedawal :) i byl o kilka set zl do przodu :)

Acha o to chodzi ;) coz normalne rynek nasycony. Ale akurat to mnie specjalnie nie martwi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi