aberos2 Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 Cześć , zmieniałem sobie litery dysków w disk managerze w win xp i niechcay uaktywniłem sobie mój drugi dysk(kieszeń) teraz nie wiem jak go odaktywnic, lub auaktywnic systemowy. Prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 Spróbuj go odłączyć (kabel zasilania) i wystartować XP na jedny dysku. Będzie wtedy zmuszony z niego odpalić i wtedy sobie wszysko ponownie poustawiasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aberos2 Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 no ale on mi sie nie odpala z tego przenośnego hdd. Odpala sie bez niego i z nim z systemowego. Ale ten przenośny jest aktywny. No i zonk :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 Skoro uruchamia ci się z systemowego to w czym masz problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aberos2 Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 no z tym ze jest aktywny i mnie to jakoś wkurza :D No i jak sie uruchamia system z tym hdd to jakoś dłużej myśli. Ale nie wiem czy to jest powód tej aktywacji. mam: IDE1 : HDD1 jako master i HDD2 jako slave IDE2:CDRW jako pri, DVD jako slave chyba dobrze co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 O co ci wogóle chodzi? Co to znaczy aktywny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 kolega chyba chce zeby zniknely literki tego dysku przenosnego a dysk byl caly czas wlaczony wg mnie trzeba wlaczyc ten menadzer i tam odmajstrowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aberos2 Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 no ale tam niestet nie idzie w tym managerze windowsowskim :-( I dlatego sie zwróciłęm do was Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Jeżeli rzeczywiście chcesz usunąc litery z tego dysku to w zarządzaniu dyskami robi się to bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aberos2 Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 nie chce usuwać liter tylko odaktywnić tą partycje gdyżjest ona aktywna a nie ma być :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Wywal partycje i zaloz jeszcze raz. To tylko przychodzi mi do glowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aberos2 Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 tak wiem można tak zrobić tylko na tej partycji mam moje najważniejsze rzeczy (filmy,mp3,progsy) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Jak masz aktywną partycje to zmień fdiskiem albo innym programem żeby była nie aktywna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aberos2 Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 w fdisku nie ma odaktywniania partycji, ja nie widziałem jeżęli jest to prosze pedzieć kaj ? :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 ustaw inna jako aktywna (bo moze byc tylko jedna na dysk) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aberos2 Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 no to są dwa dyski jeden systemowy i ma on 2 partycje i jeden wymeinny który ma jedną partycje. No i ten wymienny jest aktywny czyli jest jedna aktywna na jeden dysk i ni moga tego z neigo usunać. Sie długo komp uruchamia :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 To czy jest na nim aktywna partycja nie powinno mieć zadnego wpływu na uruchamianie kompa. Mi sie z drugim dyskiem komp szybciej uruchamia. Jak chcesz wyłączyć status aktywnej partycji to na pewno da sie zrobić to ranish partition manager'em. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aberos2 Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 a czy w partition magic to zrobie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zrobisz, gdzieś w menu na samym dole jest ta opcja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 tak zrobisz .. przynajmniej powinnines zrobic :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aberos2 Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 no mam Partition Magic 8.0. Są opcje--->advanced--->set active... Ale nie widze aby było deactivate lub deactive :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Sciągnij sobie Ranish Partition Manager. Tam robi się to bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aberos2 Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 okej zassałem go ;-D ale mam problem :-P czy możesz mi powiedzieć jak to dokłądnie wykonać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 O ile dobrze pamietam to trzeba zaznaczyć partycje i wcisnąc B. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aberos2 Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 no ale to w windowskei czy z dyskietki uruchomionym madagerze? :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Program musi zostać uruchomiony z czystego dos'a, czyli nalezy odpalić kompa z dyskietki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aberos2 Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 okej zrobiłem już wczoraj :-) Dzięki za podpowiedź, ale komp nadal jakoś dziwnie sie zachowuje :( Post na http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=682005#682005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...