robbod7 Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 Dokładnie jak w temacie proszę o wasze opinie natemat kart do 500 i co ewentualnie zrobić aby one lepiej brykały (potoki lub OC). Do wyboru: -ATI Radeon 9500 -Nvidia TI 4200 -Lub słabszy troche słabszy Gf 3 Ti 200 Gainworda -lub inne wasze propozycje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 ti 4200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 Gf3Ti200>>>R9500>>>Ti4200 Najwydajniejszy jest Ti 4200 ale R9500 czasem sie udaje przerobic na R9700... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 radka.9500.i.odblokowac.dodatkowe.4.potoki...co.w.wyniku.da.9700 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbod7 Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 No i na to czekałem ale poczekam na kolejne opinie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REC_DJ Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 Dokładnie jak w temacie proszę o wasze opinie natemat kart do 500 i co ewentualnie zrobić aby one lepiej brykały (potoki lub OC). Do wyboru: -ATI Radeon 9500 -Nvidia TI 4200 -Lub słabszy troche słabszy Gf 3 Ti 200 Gainworda -lub inne wasze propozycje. nic z tych rzeczy - szukaj/czekaj cierpliwie na allegro.pl czasami gośćie sprzedają G4 ti4600 CREATIVE 128MB oem - za banalną cene 450 zł. z gwarancją 30dni. lub pojedz na giełde do katowic ( dworzec PKP ). masz WinFasta G4 ti4600 128MB czasami z vivo za 550 zł... 2 tyg . gwar. stoisko firmy "VCOMP". tydzien temu jak byłem zupełnie przypadkiem mieli jeszcze 5 sztuk. A z tego WinFasta można jeszcze wiele wycisnąć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 Jesli DOSTANEISZ gdzies RADKA 9500 ktorego na 100% mozna przerobic na 9700 to napewno bedziesz musial dac wiecej niz 500 zl, a jak ktos chce ci sprzedac RADKA 9500 za 500 zl to jego NA PEWNO nie przerobisz :) To taka uwaga mala... Wiec albo GFti4200, albo moze trfisz gdzies tanio 9600 PRO? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Decho Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 Obejrzyj to: http://www.sirius.pl/art.php?id=64&typ=test&aid=56 A potem weż pod uwage że jednak Radka 9500 w wiekszosci przypadków da sie ustawic na 9700 bez problemowo i to tylko za pomoca sterowników. Juz nawet nie wspomne o podkrecaniu :) Ale tak jak w przypadku każdej karty niezależnie którą bramke wybierzesz to zawsze moze trafic sie ZONK. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
primo128 Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 Piszecie że radka 9500 może przerobić na 9700 a nie napiszecie jakiego że tylko tego z 256 bitową szyną pamięci a ze 128 bitową tylko na radka 9500 pro po odblokowaniu potoków na 8. Bądźcie dokładniejsi w tym co piszecie Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
primo128 Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 Piszecie że radka 9500 może przerobić na 9700 a nie napiszecie jakiego że tylko tego z 256 bitową szyną pamięci a ze 128 bitową tylko na radka 9500 pro po odblokowaniu potoków na 8. Bądźcie dokładniejsi w tym co piszecie Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaan Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 Popierz te giefy i bierz 9500 za 495 zł !!! --> http://esc.pl/index.phtml?id=cennik&group=...dfa5ef008f6e8c4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 sam sie popieprzzz......albo wez se cos na wstrzyamniee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 LUDZIE - pisze jeszcze raz... 9500 -> dobry jest ale nNIE MASZ PEWNOSCI ze nie bedzie artefaktow! 9500 PRO -> nie masz pewnosci ze nie bedzie artefaktow Nie masz pewnosci - jakbys kupowal np. na allegro to wtedy masz perwnosc bo karty byly testowane... Ale za 500 zl nie kupisz MODOWALNEJ karty 9500 -> 9700 - zapomnij o tym... Wiec albo bierz ZWYKLEGO 9500 albo GF TI 4200... Nie powiem Ci co lepsze - poszukaj a znajdziesz - bylo walkowane DUZO razy i chyba bez rezulatu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaan Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 sam sie popieprzzz......albo wez se cos na wstrzyamniee :x :x :x i jeszcze raz :x ... chodzilo mi o to zeby wzial lepiej radzia bo w koncu jest zgodny z dx 9 , a 4xxx z dx 8.1 i nie zamierzalem tutaj nikogo obrazac... moze zastanow sie co napisalem???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 R9500 jest szybszy od Gf4-4200 pozatym ma wsparcie dla DX 9.0 oraz w ZDECYDOWANEJ wiekszosci da sie w nich odblokowac pozostale 4 potoki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 Ja uwazam ze brac w takiej kolejnosci : 9500 PRO // 9500 // GF TI Przy odrobinie szczescia trafisz na radka 9700 PRO :) Ale to juz kwestia funduszy jakie masz - moze warto "dozbieac" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T800 Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 RAZOR: R9500 jest szybszy od Gf4-4200 pozatym ma wsparcie dla DX 9.0 oraz w ZDECYDOWANEJ wiekszosci da sie w nich odblokowac pozostale 4 potoki. :lol: :lol: :lol: Tak,a już szczególnie w teksturowaniu :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 RAZOR: R9500 jest szybszy od Gf4-4200 pozatym ma wsparcie dla DX 9.0 oraz w ZDECYDOWANEJ wiekszosci da sie w nich odblokowac pozostale 4 potoki. :lol: :lol: :lol: Tak,a już szczególnie w teksturowaniu :lol: R9500 JEST szybszy od gf4 4200, OCZYWISTE że teksturowanie przy 4 potokach ma mniej wydajne, ale przecież pozostałe 4 tylko czekają na odblokowanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitbull82 Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 gf3 ti200 ][ gf4 ti4200 ][ radeon 9500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kittek Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 tyle ode mnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 No tak - nie da sie ukryc :) Bierz tego OMEGA drivers i masz 9500 PRo -> GITES MAJONEZ :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rangerek Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 a ja polece obiecnie NOWA karte w komputroniku - tzn Radeona 9500 z roczna gwarancja - za 519zl maja :) ja kupilem i smiga jko 9700 :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Wszystko fajnie ale popraw sobie podpis - cos za malo punktow jak na radka 9700 :) Albo mi sie zdaje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rangerek Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 Wszystko fajnie ale popraw sobie podpis - cos za malo punktow jak na radka 9700 :) Albo mi sie zdaje?nie podkrecalem w ogole pamieci w grafie :) i stad taki wynik - zreszta moja zasilka nie wytrzymuje zbyt wiele - acha no i przy mierzeniu w tle chodzilo 100k procesow :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 nie podkrecalem w ogole pamieci w grafie :) i stad taki wynik - zreszta moja zasilka nie wytrzymuje zbyt wiele - acha no i przy mierzeniu w tle chodzilo 100k procesow :PPo dokładnym zbadaniu tego tekstu muszę stwierdzić z przykrością iż "rangerek" nas oszukał chcąc zataić prawdziwy powód swojego marnego wyniku !!!!! Tak moi drodzy, sam się o tym przekonałem próbując uruchomić 100,000 procesów !! Kiedy odpaliłem 472 proces, mój ukochany komp.... moja dusza... radość i nadzieja... on .... on poprostu przygnieciony ogromnym cieżarem obliczeń....... POLEGŁ :cry: wtedy już tylko restart mógł mu pomóc :evil: WTEDY też ! zrozumiałem jak nikczemny wybryk nasz towarzysz "rangerek" nam tu odstawił, nie bacząc na nieświadomych forumowiczów, takich jak ja, pragnących odkrywać nowe choryzonty......... nic więcej nie napiszę, nie jestem w stanie. Hańba !!! hańba i potępienie ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 a po <span style="color:red;">[ciach!]</span> miales 100k proesow??? nie rob z siebie wiekszego debila niz jestes.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rangerek Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 ech slowo 100k procesow mialo na mysli ze duzo a nie dokladna ilosc (zreszta podejrzewam ze RAZOR troche z przymruzeniem oka pisal) zreszta wcale mi nie zalezy na super wyniku :) a jak ktos ma ochote mnie od debili wyzywac to tylko i wylaczxnie jego problem mnie cieszy moj komp taki jakim jest a calosc tej dyskusji wziela sie stad ze po prostu napisalem i le na prawde mam w 3Dmarku - i za szczerosc czlowieka bija a TyBiAs chlopcze .... szkoda slow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 no sorry rangerek, a to ze te 100k to bylo z przymrozeniem to wiem ;) Ale jakos nie chce i sie wierzyc ze ktos odpala 3dmarka z masa procesow w tle...i jeszcze zeby tenwynik podawac do ogolu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rangerek Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 no sorry rangerek, a to ze te 100k to bylo z przymrozeniem to wiem ;) Ale jakos nie chce i sie wierzyc ze ktos odpala 3dmarka z masa procesow w tle...i jeszcze zeby tenwynik podawac do ogolu. a przyznam sie ze nie wpadlem na to a podalem swoj wynik tak tylko po to zeby byl... a poza tym ten 3Dmark odzwierciedla to w jakich warunkach przacuje - bo przeciez przy graniu nie wylaczam tego wszytkiego w tle - serwer musi chodzic :P www i ftp :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toxar Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 Popierz te giefy i bierz 9500 za 495 zł !!! -->http://esc.pl/index.phtml?id=cennik&group=8&PHPSESSID=674f908e53c09719cdfa5ef008f6e8c4 No tak tylko zwroc uwage ze ponizej masz ta karte z mozliwoscia przerobienia za 545 zł... wiec chyba ta tansza o ile nie brali kart losowo, jest malo prawdopodobna..ale w sumie za te 50 zlotych wiecej masz fajna karte.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...