Skocz do zawartości
set2004

...::Radeon 9500 64MB odblokowanie potoków:::...

Rekomendowane odpowiedzi

No gulises ma wsumie racje nikt tego niewie niestety ja niechce testować jakiś nowych metod :) a do poprzednich wypowiedzi instalowałem catalistika 3.4 i robił tosamo teraz obecnie mam agp 4x a chodzi mi oto zeby sprawdzić go na 8x wiem ze róznicy niema ale napięcie jest inne podawane na AGP a coś mi zalatuje ze to bedzie wina płyty głównej poniewarz MSI KT3V jest chyba najbardziej konfiliktową płytą jakom miałem zaszczyt posiadać :) chciałem dodać ze karta bardzo dobrze się podkręca i prawie wogle się nie grzeje a te 8 potoków by się przydało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, posiadam 2 radki 9500 - Saphire9500/128mb i power color9500/64mb?czerwony laminat od ati? saphire się moduje a power color ma te same objawy - po zmodowaniu i restarcie compa czarny obraz i słychać że system pracuje. Kartę kupiłem w grudniu 92r. jedną z pierwszych w Krakowie, zmieniałem bios, wkładałem w różne płyty i to samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

No gulises ma wsumie racje nikt tego niewie niestety ja niechce testować jakiś nowych metod :) a do poprzednich wypowiedzi instalowałem catalistika 3.4 i robił tosamo teraz obecnie mam agp 4x a chodzi mi oto zeby sprawdzić go na 8x wiem ze róznicy niema ale napięcie jest inne podawane na AGP a coś mi zalatuje ze to bedzie wina płyty głównej poniewarz MSI KT3V jest chyba najbardziej konfiliktową płytą jakom miałem zaszczyt posiadać :) chciałem dodać ze karta bardzo dobrze się podkręca i prawie wogle się nie grzeje a te 8 potoków by się przydało

Oj kolego... Ja mam KT3V jakis rok i bez problemu śmigała GF3, teraz Radek, SB Live!, modem... Nie dam złego słowa na płyte powiedzieć... no, moze by się większa regulacja napiecia CPU przydała ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

mnie od samego początku tego TOPICu zastanawia jeden fakt, czemu kolo się nie pogodzisz z faktem że nie da się ich odblokować? Przecież taka opcja jest bardzo prawdopodobna. Moja po reinstalu chwile się włącza na 8 potoków, a potem zgon, wyłącza się monitor ale komp biega jako tako. Jakoś nie robię z tego problemu, poprostu nie chodzi i już. Na upartego chcesz nauczyć kota latać? :) niektórym się to udało bo to były kaczki ale ani oni tego nie wiedzieli (na szczęście) :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi