Skocz do zawartości
radoos

SpeedFan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zna ktoś adres jakiejs stronki z opisem tego softu bo wydał mi sie ciekawy a nie mam zielonego pojecia jak to skonfigurować i z tego kożystać

A może ktoś mógłby napisać ...

z góry wielkie dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zna ktoś adres jakiejs stronki z opisem tego softu bo wydał mi sie ciekawy a nie mam zielonego pojecia jak to skonfigurować i z tego kożystać

Narazie sprawdz czy zmieniajac wartosc procentowa przy Speed01 Speed02 itd. czy zmienia sie predkosc z jaka kreci sie wiatrak (troche wyzej podaje obroty jesli masz wiatrak z pomiarem) albo uslyszysz ze zwalnia (szczegolnie jesli dasz na 0) Jesli dziala to daj znac :) dostaniesz wiecej informacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moja płyta chyba nie  współpracuje ze speedFanem po włączeniu widze te trzy temperatury ,ale żadnych potencjometrów tam nie widze Może jest jakis inny soft robiący to samo :?:

Odpal program Configure i zakladka Speeds i zaznacz "ptaszkiem" oba. Ja swego czasu szukalem softu ktory by regulowal obroty i nie znalazlem niczego oprocz speedfan'a, naszczescie ten u mnie dziala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w speed fanie pokazuje mi sie takie cos:

I/O properly initialized

Linked ISA BUS at $0290

Linked VIA VT82C686 SMBUS at $5000

Scanning ISA BUS at $0290...

INFO: ISA seems to be unused

Scanning SMBus at $5000...

VIA686A ($A0) found on ISA at $6000

Found WDC WD200EB-00BHF0 (19,6GB)

End of detection