Skocz do zawartości
aberos2

Potrzebny cichy PC, ale nie z CPC :p Co doradzicie?

Rekomendowane odpowiedzi

Czesć wam.

Kupiłem sobie tydzień temu chłodzenie wodne CPC 16dB Plus. Do tego blok na chipset i GPU. Ten z gpu chciałem d zasilacza ale jeszzce tego nie zrobiłem. Kupiłem jeszcze takie dperelki i w sumie 280 zł.

Teraz czytam na forum ze CPC t choo*** i że awaryjność duża potem a procek nie wiem jak będzie sie grzał w lecie. narazie jest 30 stopni. Lecz no mam pytanie jakie zestaw sobie najlepiej złożyć i gdzie aby jego zena nie była wyższa niż 300zł i aby oczywiście był cichy!!! Chce chłodzić CPU CPU i PSU.

doraździe mi gdzie ni najlepiej co kupić :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche słabą kolejnośc obrałeś, że tak powiem rozpoczynałeś wszystko od czterech liter strony. Najpierw kupiłeś CPC a teraz czytasz. Forum to skarbnica wiedzy i w pierwszej kolejności własnie powinieneś przestudiować tą pigułę a potem dopiero dokonywac ewentualnych zakupów. Druga sprawa 300 zł to mało a chcesz osiągnąć bardzo dużo, za takie pieniądze będziesz się musial liczyć z dużym własnym wkładem pracy. No i na koniec jeśli masz dobry zasilacz to chłodzenie go wodą nie będzie łatwe do osiągnięcia (mało miejsca w środku a co za tym idzie wszelkie modyfikacje chłodzenia związana są ze sporą babraniną). No chyba że masz takiego pustaka jak Codegen w którym powietrze hula ... to wtedy inna śpiewka. Czytaj czytaj i jeszcze raz czytaj ... a potem kupuj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Afryce głodują dzieci, a ty chcesz kupować i zaraz wyrzucać sprawny sprzęt! Gdyby wszyscy ludzie tak robili, zasoby surowców na Ziemi już dawno by się wyczerpały. :P

To, że ktoś nie mył zębów i zadomowiły mu sie glony, to, że ktoś łapał motyle i siadła mu pompka, wreszcie to, że ktoś złorzeczył w myślach polskiemu premierowi i rozszczelnił mu się blok, nie znaczy wcale, że każden jeden zestaw CPC nadaje się tylko do kosza! :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki CPC zainteresowałem się WC :)

brawo, za zainteresowanie zapłąciłeś 280zł.Pozazdrościć.Najbardzoej smieszne jest to ze za tąsume byś poskąłdał naprawde dobrz WC a nie shit.

A ja tam mam CPC (CPU,GPU,NB,PSU) od dwóch lat i nie narzekam, zwłaszcza, że akwarium z wodą mam na balkonie

To sie nazywa dopiero mobilnosć kompa :lol: , ciekawe jak w lecie :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To sie nazywa dopiero mobilnosć kompa :lol: , ciekawe jak w lecie :lol:

Ale przecież ja z kompem na spacery nie chodzę ...

W lecie co prawda trochę gorzej niż teraz ale w tej chwili mam na procku 25 stopni przy ciągłym liczeniu SETI 8) . Mam 30 litrów wody (zima Borygo) w instalacji i nawet w lecie nie ma tragedii, na słońcu nie stoi a 30 litrów tak szybko się nie zagrzeje... z resztą mieszkam na ostatnim piętrze i w lecie to w domu jest zdecydowanie bardziej gorąco jak się mury zagrzeją.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi