aberos2 Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Czesć wam. Kupiłem sobie tydzień temu chłodzenie wodne CPC 16dB Plus. Do tego blok na chipset i GPU. Ten z gpu chciałem d zasilacza ale jeszzce tego nie zrobiłem. Kupiłem jeszcze takie dperelki i w sumie 280 zł. Teraz czytam na forum ze CPC t choo*** i że awaryjność duża potem a procek nie wiem jak będzie sie grzał w lecie. narazie jest 30 stopni. Lecz no mam pytanie jakie zestaw sobie najlepiej złożyć i gdzie aby jego zena nie była wyższa niż 300zł i aby oczywiście był cichy!!! Chce chłodzić CPU CPU i PSU. doraździe mi gdzie ni najlepiej co kupić :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Powiem tak: zacząłeś dobrze pisząc "Teraz czytam na forum". Najlepiej by było, gdybyś czytał dalej, a na pewno znajdziesz opowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 Jeśli już kupiłeś CPC, to zostaw to sobie, bo nie jest takie złe. Jak już odpowiednio dużo poczytasz, sam wybierzesz coś odpowiedniego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 Troche słabą kolejnośc obrałeś, że tak powiem rozpoczynałeś wszystko od czterech liter strony. Najpierw kupiłeś CPC a teraz czytasz. Forum to skarbnica wiedzy i w pierwszej kolejności własnie powinieneś przestudiować tą pigułę a potem dopiero dokonywac ewentualnych zakupów. Druga sprawa 300 zł to mało a chcesz osiągnąć bardzo dużo, za takie pieniądze będziesz się musial liczyć z dużym własnym wkładem pracy. No i na koniec jeśli masz dobry zasilacz to chłodzenie go wodą nie będzie łatwe do osiągnięcia (mało miejsca w środku a co za tym idzie wszelkie modyfikacje chłodzenia związana są ze sporą babraniną). No chyba że masz takiego pustaka jak Codegen w którym powietrze hula ... to wtedy inna śpiewka. Czytaj czytaj i jeszcze raz czytaj ... a potem kupuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziadek Żniwiarz Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 W Afryce głodują dzieci, a ty chcesz kupować i zaraz wyrzucać sprawny sprzęt! Gdyby wszyscy ludzie tak robili, zasoby surowców na Ziemi już dawno by się wyczerpały. :P To, że ktoś nie mył zębów i zadomowiły mu sie glony, to, że ktoś łapał motyle i siadła mu pompka, wreszcie to, że ktoś złorzeczył w myślach polskiemu premierowi i rozszczelnił mu się blok, nie znaczy wcale, że każden jeden zestaw CPC nadaje się tylko do kosza! :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aberos2 Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 dzięki CPC zainteresowałem się WC :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JB Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 A ja tam mam CPC (CPU,GPU,NB,PSU) od dwóch lat i nie narzekam, zwłaszcza, że akwarium z wodą mam na balkonie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 dzięki CPC zainteresowałem się WC :) brawo, za zainteresowanie zapłąciłeś 280zł.Pozazdrościć.Najbardzoej smieszne jest to ze za tąsume byś poskąłdał naprawde dobrz WC a nie shit. A ja tam mam CPC (CPU,GPU,NB,PSU) od dwóch lat i nie narzekam, zwłaszcza, że akwarium z wodą mam na balkonie To sie nazywa dopiero mobilnosć kompa :lol: , ciekawe jak w lecie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JB Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 To sie nazywa dopiero mobilnosć kompa :lol: , ciekawe jak w lecie :lol: Ale przecież ja z kompem na spacery nie chodzę ... W lecie co prawda trochę gorzej niż teraz ale w tej chwili mam na procku 25 stopni przy ciągłym liczeniu SETI 8) . Mam 30 litrów wody (zima Borygo) w instalacji i nawet w lecie nie ma tragedii, na słońcu nie stoi a 30 litrów tak szybko się nie zagrzeje... z resztą mieszkam na ostatnim piętrze i w lecie to w domu jest zdecydowanie bardziej gorąco jak się mury zagrzeją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aberos2 Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 JB CPC oddałem. Istnieje takie cośjak do 30 dni możesz oddać :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 JB CPC oddałem. Istnieje takie cośjak do 30 dni możesz oddać Może i bloki słabe, ale firma rzetelna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klocek Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 JB CPC oddałem. Istnieje takie cośjak do 30 dni możesz oddać Może i bloki słabe, ale firma rzetelna. ..plonk.. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 JB CPC oddałem. Istnieje takie cośjak do 30 dni możesz oddać Może i bloki słabe, ale firma rzetelna. Co w tym śmiesznego?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...