keiename Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 Wlasnie zalozylem sobie WC i mam kilka pytan: 1. Ile i jakiej cieczy chlodzacej uzywacie? 2. Jak macie temperatury owych cieczy? 3. Jakie macie temperatury na prockach? 4. Czy uzywacie samego bloku czy moze z dodatkami? (polerowaliscie blok czy nie?) 5. Jak najlepiej obciazyc maxymalnie proca? 6. Ile daliscie za swoje WC? (ja zaplacilem jakies 280zeta) Jak wlaczam kompa woda (moje chlodziwo) ma z 22-23 stopnie. Po czym grzeje sie do jakis 27-29. Chlodzona jest w nagrzewnicy od opla, a nagrzewnica wentylem 120mm puszczonym na 7V. Temperatura proca w spoczynku 33-35 stopni. Przy skomplikowanych obliczeniach rosnie nawet do 46 :!: (Procesor jest krecony na 11.5*148) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 thx za olewke :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 Wlasnie zalozylem sobie WC i mam kilka pytan: 1. Ile i jakiej cieczy chlodzacej uzywacie? 2. Jak macie temperatury owych cieczy? 3. Jakie macie temperatury na prockach? 4. Czy uzywacie samego bloku czy moze z dodatkami? (polerowaliscie blok czy nie?) 5. Jak najlepiej obciazyc maxymalnie proca? 6. Ile daliscie za swoje WC? (ja zaplacilem jakies 280zeta) Jak wlaczam kompa woda (moje chlodziwo) ma z 22-23 stopnie. Po czym grzeje sie do jakis 27-29. Chlodzona jest w nagrzewnicy od opla, a nagrzewnica wentylem 120mm puszczonym na 7V. Temperatura proca w spoczynku 33-35 stopni. Przy skomplikowanych obliczeniach rosnie nawet do 46 :!: (Procesor jest krecony na 11.5*148) Cos ty taki nerwowy i niecierpliwy ??? :? 1 - woda dejonizowana + spirytus (rektyfikowany) 2 - 30 - 36*C 3 - 27 - 37*C 4 - WB polerowany na "lustro" + Arctic Silver III + CopperShim TT 5 - osobiscie CPU Stability Test (ale mozna bardziej, tylko nie pamietam czym) 6 - okolo 500 zl 8) Chlodnica to nagrzewnica LUBLINa + 3 x 92 mm wentyle na 5V Pompka Aquarium System MJ 1000 (1000l/h) WB by Mate (Limited Edition :mrgreen:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 ten lepshy test, to cpu burner :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 ten lepshy test, to cpu burner :D a gdzie go dostane? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tokoloshe Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 np. tutaj http://users.bigpond.net.au/cpuburn/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 thx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 Hmmm ja uzywam innego CPUBurn http://info.wsisiz.edu.pl/~apacek/cpuburn4.zip Tego ktory podal tokoloshe nie testowalem, dzis porownam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 No wiec :) 1. petrygo, plyn przeznaczony do chlodzenia silnikow 2. niestety nie wiem jaka jest temperatura cieczy, zawsze skupilem sie na temperaturze procka 3. procek ma od 39*C - 45*C w cieple dni 4. bloku nie polerowalem, posmarowalem pasta zwykla od titanka 5. za zapetlam 3dmarka albo hot cpu test 6. blok 120 zl, pompka 35 zl, nagrzewnica 20 zl - przyslowiowa flaszka, weze 20 zl (mam jeszcze spory zapas), zaciski 6 zl, 3 wentyle 80x80 panflo 49 zl. To by bylo chyba na tyle :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 po godzinie CPU Burn na wentylu ustawionym na 7V 47 stopni a 12V 45. Chyba niezle? Szczegolnie ze blok nie wyszlifowany (na razie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yakko18 Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 DEn a jaką masz tą pompkę ile l/h jakiej firmy nasjlepiej jak bym linka dostał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 woda destylowana + plyn do chlodnic DYNAGEL (75% / 25%) temp cieczy po rozgrzaniu ok 34-35*C (temp otoczenia 27*C) temp procka 27-36*C blok od mate standardowy tyle ze lutowany a nie klejony, polerowany papierem 2000 z woda pasta thermopox 75 ags, pompa wodna c.o. wydajnosc 1600 l/h testowane - godzinami granie w wolfa bez przerwy :) cena za calosc hmmm pompa 250,chlodnica 30,blacha miedziana na zbiornik 30,bloki 2x85 zl, rurki kolanka miedziane 20,weze 20,cs 18,pasta ok20 razem jakies 560zl. aaa zapomnialem o katownikach stakowych na stelarz 15 zl czyli wszystko zamyka sie ponizej 600 zl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 31 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2002 DEn a jaką masz tą pompkę ile l/h jakiej firmy nasjlepiej jak bym linka dostał.aqua szut 600 l/h jak byla nowiutka to mialem mniejsze tempy, a teraz cos czuje, ze ona przestaje wyrabiac. Musze kupic jakas firmowke raz a dobra :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 31 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2002 DEn a jaką masz tą pompkę ile l/h jakiej firmy nasjlepiej jak bym linka dostał.aqua szut 600 l/h jak byla nowiutka to mialem mniejsze tempy, a teraz cos czuje, ze ona przestaje wyrabiac. Musze kupic jakas firmowke raz a dobra :P Ja mam aqua el 600 l/h i moze byc. Ale pewnie wymienie na 1000l/h :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...