Skocz do zawartości
QbaS

R9500 64mb - 8 potokow

Czy udalo ci sie odblokowac 8 potokow  

1. 1. Czy udalo ci sie odblokowac 8 potokow

• Tak (3,3ns) - Ati
      10
    • Tak (3,0ns) - Ati
      14
    • Tak (Hercules)
      6
    • Nie (3,3)
      2
    • Nie (3,0)
      4
    • Nie (Hercules)
      4

Rekomendowane odpowiedzi

Jak dla mnie ankieta jest zła, bo na każdym Radku 9500 da się odblokowac potoki, tylko niektórzy będą mieli szachonice a inni nie. Więc nie zdziwiłbym się gdyby nie było głosów na "nie udało mi sie odblokowac" ;)

A co do Radeonów to ja odblokowałem Radeon 9500 build by ATI 3.3 ns Infineon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W trzech testach 2k3 pokazuje mi się taki mały kwadracik, że zobaczyłem go dopiero podczas 3-go, albo 4-go odpalenia benchmarka.

Jak dla mnie jest zajebiście. Poza tym testem w żadnej grze nie ma błędów.

I co mam zaznaczyć "nie" :?:

Kontrowersyjna odpowiedź :!: Czyż nie :?:

Nie ma odpowiedzi typu: "Odblokowane z błędem, którego nie ma" :wink:

Dlatego NIC NIE ZAZNACZAM :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

karta Hercules 64 Mb 3.3 Infineon -

3dm2k1 - w pierwszym tescie jakies male smieciuszki na samochodzie,

i w dot3bumpmapping takze, reszta czysta, podobnie w2k3 - artefakty tylko w tescie battle to proxycon. Ma ktos jeszcze tak wybiurczo uszkodzone potoki ?

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OEM Hercules(ale wygląda jak BBA) 3,3 Infineon

poprawnie odblokowana, ale w 3dmarku2001 wywala się na teście nature(niezależnie od sterowników i czy odblokowana czy nie, ale tylko w win98 bo w XP już śmiga)

wyniki na sprzęcie z podpisu:

3DM2k1:8950

3DM2k3:3020

na więcej testów nie miałem czasu bo musiałem dość czy nie jest przypadkiem wogóle walnięta, ale teraz już jest git

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Omegi to lipa. Ja używam Catalystów i RivaTunera. I polecam ten zestaw wszystkim.

:idea: A próbowałeś zainstalować "normal OMEGA drivers"(w końcu to polepszone CATALYST) i dopiero wtedy odblokować RIVA TUNEREM?

...hmm :roll: ... w sumie pomysł dobry do sprawdzenia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Omegi to lipa. Ja używam Catalystów i RivaTunera. I polecam ten zestaw wszystkim.

:idea: A próbowałeś zainstalować "normal OMEGA drivers"(w końcu to polepszone CATALYST) i dopiero wtedy odblokować RIVA TUNEREM?

...hmm :roll: ... w sumie pomysł dobry do sprawdzenia...

Kwestia gustu... Tak jak audiofil nie będzie kręcił gałkami Bass/Treble, tak i ja wyznaje zasadę, że ludzie piszą gry pod stery referencyjne i chcą aby właśnie tak, a nie inaczej wyglądały. Poza tym zraziłem sie do Omeg po tym, jak odpaliłem FIFA 2003 na moim GF3 - tekstura trawy wyglądała TRAGICZNIE.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozpakuj stery -> spat<span style="color:red;">[ciach!]</span> (ładnie wygląda ;)) -> zainstaluj -> JUŻ

jedyny problem jaki zaobserwowałem u siebie to niższa wydajność przy czystej instalce tak spreparowanych sterów po np. DC, kiedy odinstalowałem i zainstalowałem ponownie, wszystko było OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozpakuj stery -> spat<span style="color:red;">[ciach!]</span> (ładnie wygląda ;)) -> zainstaluj -> JUŻ

jedyny problem jaki zaobserwowałem u siebie to niższa wydajność przy czystej instalce tak spreparowanych sterów po np. DC, kiedy odinstalowałem i zainstalowałem ponownie, wszystko było OK.

Chodzilo mi o odblokowanie tych 4 potokow z poziomu rivy tunera , a z omegi juz to zrobilem(opcja 2 softmod). Słyszalem jak ktos odblokowal przy pomocy rivy tunera , wiec jestem ciekaw jak odblokowal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj, oj, widze, że trzeba łopatą:

1. Ściągnij referencyjne sterowniki z www.ati.com

2. Rozpakuj je, np. WinRAR-em

3. Urouchom RivaTunera i otwórz skrypt Soft9x00.

4. Zmień rozszerzenie w oknie dialogowym na to z "_" na końcu.

5. Znajdź właściwy plik i uruchom patcha.

6. Zainstaluj sterowniki.

7. UDAŁO SIĘ!!! :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam. a co jak ja wsadzam swojego hercules (oem) 9500 64mb 3.0 infinion na plycie glownej abit kg7 i nic sie nie dzieje? zero reakcjii z tym ze gdy odlacze dodatkowy kabelek zasilajacy karte to mi wyskakuje post z info: warning....cos tam ze connector do 9700 nie jest chyba podpiety to ja podlaczam i dalej to samo! niestety moja plyta to agp 4x maxymalnie i 266 magistrala (w duplo:)) wiec o co chodzi, czy plyta moze nie wspolpracowac z karta? mieniam dzisiaj na msi k7n2 delta-l i zdam relacje czy i jak wszystko poszlo ale chcialbym sie forumiakow poradzic odnosnie ytego problemu, jeszcze dodam ze zasilacz to jakis szajsowaty 300Waciak, pamieci 2x128mb ddr kingstone 266. pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi