Skocz do zawartości
Hawk

temperatura na ABSII(SL-75DRV5) ?

Rekomendowane odpowiedzi

Na procu mam w upały przy max obciążeniu 47 stopni na czujce pod stocketem a ABSII ma ok 71-73 stopnie i ni się komp zaczynał restartować bo miałem ustawione 75 stopni. Podobno default to 85. A ile wy macie ustawione :?: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jaka jest ta krytyczna temperatura dla XP? Ja mam teraz ABS II ustawione na 85 stopni, aby to uzyskać czyli czujka pod socketem powinna wskazywać około 55-58 stopni. Jak niektórzy piszą że mają na procu 60 i powyżej to temp w procu wacha się od 85 w górę.

Czy specyfikacje AMD na temat temperatury max dla danego proca są ustalane dla temp pobieranej z czujki czy z diody term proca. Jeżeli z czujki to spox jest zapas ale jak z proca no to już gorzej 8) 8) 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

System ABSII wylaczy komputer przy temp. rdzenia nie mniejszej

niz 75*C (to mozna ustawic w biosie, gdzie domyslnie jest 85*C).

Natomiast czujnik w sokecie mozna ustawic na alarm juz dla temp. 50*C

i wiekszej, a wylaczenie kompa przy 60*C lub wiekszej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

System ABSII wylaczy komputer przy temp. rdzenia nie mniejszej 

niz 75*C (to mozna ustawic w biosie, gdzie domyslnie jest 85*C).

Natomiast czujnik w sokecie mozna ustawic na alarm juz dla temp. 50*C 

i wiekszej, a wylaczenie kompa przy 60*C lub wiekszej.

Tyle to ja też wiem :x , ale mi chodzi o coś innego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co mi wiadomo to temp. maxymalna jakaa podaje AMD to temp. rdzenia.

bruce napisał: 

nie przesadzaj

najpierw zwisy beda

no niewiem czy widziales filmik z tomshardware co sie dzieje po zdjeciu radiatora z proca.

Intel pod tym wzgledem jest dobry ale AMD :( po kilku sekundach jak zabrali radiator Athlon mial kosmiczna temp. 375 C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze ze naogladali sie filmu i odrazu w to uwierzyli ze tak sie pali po zdeciu radiatora

A nie? Mój Athlonek 900 ARGA jak po pijaku cooler założyłem odwrotnie to od startu kompa jakieś 10 sek. wytrzymał, zaśmierdziało a później jak cooler odpięłem, to zobaczyłem jak się metka na spodzie proca spaliła na popiół. Przy jakiej temp. się papier zapala? Wie ktoś? Jaka była w rdzeniu, tego chyba nikt nie wie, ale wypłynął... :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...