Hawk Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 Na procu mam w upały przy max obciążeniu 47 stopni na czujce pod stocketem a ABSII ma ok 71-73 stopnie i ni się komp zaczynał restartować bo miałem ustawione 75 stopni. Podobno default to 85. A ile wy macie ustawione :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 Ja mam ABS II ustawiony caly czas na 75*C a temp. max. dochodzi do 63-64*C (tyle wskazuje czujnik ABS II). Przy softwerowym chlodzeniu temp. ta spada u mnie do ok. 50*C. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 to jaka jest ta krytyczna temperatura dla XP? Ja mam teraz ABS II ustawione na 85 stopni, aby to uzyskać czyli czujka pod socketem powinna wskazywać około 55-58 stopni. Jak niektórzy piszą że mają na procu 60 i powyżej to temp w procu wacha się od 85 w górę. Czy specyfikacje AMD na temat temperatury max dla danego proca są ustalane dla temp pobieranej z czujki czy z diody term proca. Jeżeli z czujki to spox jest zapas ale jak z proca no to już gorzej 8) 8) 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 System ABSII wylaczy komputer przy temp. rdzenia nie mniejszej niz 75*C (to mozna ustawic w biosie, gdzie domyslnie jest 85*C). Natomiast czujnik w sokecie mozna ustawic na alarm juz dla temp. 50*C i wiekszej, a wylaczenie kompa przy 60*C lub wiekszej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 System ABSII wylaczy komputer przy temp. rdzenia nie mniejszej niz 75*C (to mozna ustawic w biosie, gdzie domyslnie jest 85*C). Natomiast czujnik w sokecie mozna ustawic na alarm juz dla temp. 50*C i wiekszej, a wylaczenie kompa przy 60*C lub wiekszej. Tyle to ja też wiem :x , ale mi chodzi o coś innego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 jak dojdzie do 95 to nie bedzie problemu procek sie zjara i tyle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 jak dojdzie do 95 to nie bedzie problemu procek sie zjara i tyle nie przesadzaj :D najpierw zwisy beda :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 A co ze specyfikacją temp dla XP podawaną przez AMD :?: . Bo jeżeli ktoś ma 70 stopni na procu mierzony czujką pod socketem to pomiar z diody term proca będzie około 90-100 stopni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 ALLLLLLLLLLLLE POSTÓW NIE NADĄŻAM CZYTAĆ :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinool Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Z tego co mi wiadomo to temp. maxymalna jakaa podaje AMD to temp. rdzenia. bruce napisał: nie przesadzaj najpierw zwisy beda no niewiem czy widziales filmik z tomshardware co sie dzieje po zdjeciu radiatora z proca. Intel pod tym wzgledem jest dobry ale AMD :( po kilku sekundach jak zabrali radiator Athlon mial kosmiczna temp. 375 C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilk100 Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Widze ze naogladali sie filmu i odrazu w to uwierzyli ze tak sie pali po zdeciu radiatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 mi jak się urwał volcano6cu to od razu się xp zjarał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 Widze ze naogladali sie filmu i odrazu w to uwierzyli ze tak sie pali po zdeciu radiatora A nie? Mój Athlonek 900 ARGA jak po pijaku cooler założyłem odwrotnie to od startu kompa jakieś 10 sek. wytrzymał, zaśmierdziało a później jak cooler odpięłem, to zobaczyłem jak się metka na spodzie proca spaliła na popiół. Przy jakiej temp. się papier zapala? Wie ktoś? Jaka była w rdzeniu, tego chyba nikt nie wie, ale wypłynął... :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...