Skocz do zawartości
DEAD TOMATO

TvTool -jak uzyskać napisy na TV gdy pracujemy na monitorze?

Rekomendowane odpowiedzi

Sprzęt jak w podpisie..wpadłem niedawno na pomysł zeby podłączyc rodzicom w drugim pokoju telewizor dlugim kablem AV, co by sobie mogli obejrzec jakis film na dixie podczas gdy ja będę mógł w tym czasie na komputerze robić cos innego, zainstalowałem chyba najnowszego tvtoola 9.5.5.5 , aktulanie jade na sterowinkach 45.23.

po podlączeniu telewizora odpaleniu tvtoola (w tvtoolu nie jestem zbyt obeznany) i po 2 godzinach walki z tym softem efekt mam taki że:

- mogę miec na jednym i drugim obraz z filmu ale napisy wyswietlaja mi się tylko albo na tv albo na monitorze

- oczywiscie mogę miec właczony tryb wyswietlania obrazu tylko na tv (co nie obciąza karty ) mam wtedy napisy , ale mi potrzebny jest obraz z napisami na tv a na monitorze normalny pulpit i praca na windowsie- z mozliwoscią ewentualnego ogladania tego co widac na tv.

Czy jest to mozliwe?..moze wina nie lezy po stronie tvtoola tylko zalezna jest od tego jak dany player wyswietla napisy , moze jest jakis dodatkowy soft zeby to obejsc. :roll:

Proszę zorientowane osoby o pomoc, (i w miarę łopatologiczne wyjasnienie jesli jest to mozliwe ofkors :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem jak to dokaldnie wyglada w GF ale moge podpowiedziec jak to jest w radeonie :)

podlaczajac TV bezposrednieo przez kabel SVHS kompa do TV obraz mialem niezalezny. Na TV poszedl film z napisami a na pulpit byl normalny (moglm pracowac np w wordzie nie zaklocajac filmu) niestety podlaczajac prze kabel video (chinch) juz tego niema, pozostaje efekt kopiowania (dublowania) obrazu z monitora na TV.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi