chemix Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Proszę o pomoc. Trzy dni temu wstawiłem nową płytę główną. Mam Bartona 2500+ Poskładałem wszystko do kupy włączyłem do prądu - wszystko uruchomiło się prawidłowo. Zabrałem się za podkręcanie. 10,5x 200 MHz. Wszystko poszło prawidłowo. Postanowiłem spróbować szczęścia dalej. wybrałem 12x 187 MHz komputer wstał normalnie. Następnie 12 x 188 MHz..... Komputer już się nie uruchomił, nie dał żadnego znaku. Nawet nie zainiciował testu POST(tak mi się wydaje). Głośniczek nie wydaje żadnych dźwięków, absolutnie żadnych. Nie pomogło zrestartowanie, zni żadne inne czynności. Na początek wyciągnąłem wszystkie zbędne karty pozostawiając grafikę, RAM no i procesor. Następnie zmieniłem taktowanie magistrali na najniższe czyli 200MHz, nie pomogło. Usunąłem Kartę graficzną, pamięć - nic. Na sam koniec zostawiłem gołą płytę - także pudło. Dla jasności: bios był resetowany wielokrotnie, łącznie z wyjmowaniem bateryjki. Może jeszcze jedna rzecz, która będzie podpowiedzią. Mam mysz optyczną USB. Po podłączeniu do portu myszka jest ciemna - diona nie świeci się, kiedy po podłączeniu do PS2 działa prawidłowo, znaczy świeci. poprzednia płyta padła mi dokładnie w ten sam sposób. Proszę o pomoc, może ktoś spotkał się z taką sytuacja.... jak sobie poradziliście? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 ihmo 3 takie same tematy które zrobiłęs to zamało - dobij jeszcze do 10-ciu. skoro wszystkie czynnosci nie pomogły to padła płyta (asus rox). prubowałes jeszcze odpalać z insertem :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemix Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Z insertem? Hmm, za zwielokorotnienie tematu wszystkich przepraszam, przypadek, nic zamierzonego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...