boy Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Co wydajniejsze? wgrywać bios do 9700 z karty 9700pro czy Omegami modować do 9800? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cripple Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 omegami modowac do 9800 sie nie oplaca stary bo gry sie zawieszaja poprostu to nie sa instrukcje dla tego modelu i gpu sie wiesza np. w fifie 2004 sprawdzalem 2 razy nie polecam a co do zmiany biosow to nie wiem co one daja wszystko kwestia jakie timingi sa na pamieciach w jakim biosie a rdzen pewnie i tak bedzie sie podobnie krecic - tak mysle ale pewnosci nie mam nie zdarzylem sprobowac bo mi sie cudne paski porobily o ktorych pisalem w innym temacie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StefanS Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 A da sie zmodowac 9700 do 9800 :?: Przeciez to inny procek jest :!: IMHO nie bedzie dzialac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boy Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Pewnie że się da, wcześniejsze Omegi miały taką opcję. Ale coś się podobno wieszało, oni sami już z tego zrezygnowali. W tych nowszych nie ma takiej możliwości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boniek_pl Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 wieszalo? no nie wiem ja mialem kiedys takiego softmoda i nic mi sie nei wieszalo:P chodzilo o to ze po wprowadzeniu radkow 9800 ati dopisywalo w sterach specjalne optymalizacje pod te gpu. z czasem optymalizacje te wprowadzono do reszty gpu i nie bylo sensu robic moda do 9800. pozatym 9800 od 9700 nie rozni sie praktycznie niczym (napewno nie wydajnoscia - przy tych samych MHz). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 boniek ma racje - aktualnie sterowniki posiadają identyczne optymalizacje dla 9800 i reszty (kiedyś szybciej działało AF na 9800) - dlatego między innymi w nowych omegach nie ma przeróbki 9700->9800 - jest tylko 9500->9800 i 9800SE->9800. Co do budowy to 9800 posiada F-Bufor - w praktyce umożliwia wykonywanie nieskończonej ilości instrukcji dla PS i trochę usprawniony kontroler pamięci (chociaż ostatnio widziałem gdzieś test - może Stalker - w którym 9700Pro wyprzedzał 9800 (mimo że oba mają takie same częstotliwości). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boniek_pl Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 zeby bylo smieszniej 9800 MIALY kiedys takie same czestotliwosci. teraz zazwyczaj sprzedaje sie je jako 325/580 co jest wolniejsze od 9700pro (325/620 bodaj) wiec zapewne stad ta roznica w wydajnosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Eee, niestety ale was uprzedzę. 9800 pracujący na zegarach 325/620 jest jednak ciut wydajniejszy od 9700PRO. To na 325/580 idą równo, ale po podbiciu 9800 jest wyżej. Sprawdzone osobiście. Nie jest to duża róznica , ale jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boy Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 No nic, już dostałem bios od kolesia, mam teraz kartę wykrywaną przez system jako 9700pro. Ustawiona na 350/600 śmiga jak trzeba. Kupiłem radiatory na pamięci (może coś o nich powiecie) i VGA Silencera na GPU. Teraz tylko Vmod i będzie git :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 a ja zmieniam coolermastera na coś takiego :) http://img.allegro.pl/photos/oryginal/19/1975/197538/19753896 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boy Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Fajny, ale sądząc po tych śmigiełkach to chyba głośny:D Ile dałeś? No i jak się sprawdził? A co masz na pamiątkach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 boy - looknij na zdjęcia na mojej stronce - mam podobnego tylko z mniejszą ilością finów - co do głośności to jedna rada - 7V - nie słychać go. Ten na zdjeciu jest na allegro po 22zł, za swojego zapłaicłem rok temu 60zł bo to "firmówka" CoolerMaster, na pamiątkach radiatorki takie jak ty kupiłeś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 wieszalo? no nie wiem ja mialem kiedys takiego softmoda i nic mi sie nei wieszalo:P chodzilo o to ze po wprowadzeniu radkow 9800 ati dopisywalo w sterach specjalne optymalizacje pod te gpu. z czasem optymalizacje te wprowadzono do reszty gpu i nie bylo sensu robic moda do 9800. pozatym 9800 od 9700 nie rozni sie praktycznie niczym (napewno nie wydajnoscia - przy tych samych MHz). DOKŁADNIE TAK WŁAŚNIE JEST :-D u mnie tez sie nic nie wieszało .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...