Skocz do zawartości
Gość

Will VooDoo2 12Mb rule?????

Rekomendowane odpowiedzi

no wlasnie...czy podlaczajac do mojego kompa VooDoo2 12MB wszystko bedzie sprawnie dzielac?czy np. moj GeForce2Ti nie "pokluci sie" z nia i nie bedzie spadku wydajnosci Dżiforsa w grach? Bo ktos poruszyl temat o VooDo i az mi lezka sie w oku zakrecila (kupilem 5 lat temu VooDoo 1 za 700zl! -ale potem sprzedalem go) i spojrzalem na allegro...i sa tam V2 za 60 zeta co jest taniocha i chyba sie skusze (Glide achhh...)....no wiec jak to bedzie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie ostatnioo dla ekperymentu włożyłem voodoo 1 do kompa w którym mam Gf2 TI. Chiałem sobie popatrzeć jako to pięknie wyglądał wygaszacz " voodoo lights". Niestety po zainstalowaniu sterowników do niego ( nawet były z datą 2002 ! ) następował zwis na dzień dobry. Ale nie wiem czy samo voodoo nie jest walnięte, bo coś się na nim kiedys ukruszyło i było dolutowywane. Sprawdzę go z jakimś sisem na PCI. W każdym bądź razie w czasie instalacji sterowników kłóci się z jakimś plikiem od nVidii.

A tak wogóle ta karta to był wypas :) - ja kupiłem tanio - 180 taniej niz w sklepie - za 520 pln (2/3 mojej pensji wtedy :) ...no i te 24 klatki na sekundę...hlip...hlip...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie tez do tej pory taki voodoo2 rzadzi :D :D jednego kupilem od kumpla za 200zl ale padl (pozyczyl go pozniej ode mnie i zepsul ;) i teraz ozdabia polke na segmencie a drugiego na gieldzie w wawie za 100 od kolesia ktory chcial go sprzedac a ci z gieldy dawali mu 80zl!!! (sami sprzedajac po 150 zdziercy)

ech to byly piekne czasy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoro juz o 3dfx mowa to ja do tej pory uzywam banshee. spokojnie daje sobie rade w wiekszosci gierek a do tego trzeba dodac swietna jakosc obrazu, ktorej Nvidia moze tylko pozazdoscic

No wiesz voodoo to voodoo, najlepsze grafy swiata ale z ta jakoscia obrazu (voodoo 1-voodoo3) to nie przesadzaj - 256x256 wielkosc tekstur to raczej.... ekhm :P

Voodoo 5 to calkiem inna bajka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoro juz o 3dfx mowa to ja do tej pory uzywam banshee. spokojnie daje sobie rade w wiekszosci gierek a do tego trzeba dodac swietna jakosc obrazu, ktorej Nvidia moze tylko pozazdoscic

ja tez mam banshee! i łezka w oku mi się kręci jak myślę, że już niedługo trzeba będzie ją zastąpić czymś bardziej nowoczesnym, heh...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja Pamietam rok 98 mialem S3Virage 4Mb i nadzszedl dzien 20Listopad 99r gdy kupilem VooDoo Banshee 16MB AGP + moj PII300MHz to byl wypas na maxa, Midtown I tak pieknie wygladal bomba. Ja jeszcze kocham 3DFX'a mimo ze sprzedalem VoooDooo i kupilem Clapa, bo mi RTCW nie chcialo chodzic :? . Ale VooDOO POWER :twisted: nigdy nie zapomne, szkoda, ze juz nie ma tej firmy :cry: :cry: :cry: :? <span style="color:red;">[ciach!]</span>lona Nvidia :!: :evil: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja Pamietam rok 98 mialem S3Virage 4Mb i nadzszedl dzien 20Listopad 99r gdy kupilem VooDoo Banshee 16MB AGP + moj PII300MHz to byl wypas na maxa, Midtown I tak pieknie wygladal bomba. Ja jeszcze kocham 3DFX'a mimo ze sprzedalem VoooDooo i kupilem Clapa, bo mi RTCW nie chcialo chodzic :? . Ale VooDOO POWER  :twisted:  nigdy nie zapomne, szkoda, ze juz nie ma tej firmy  :cry:  :cry:  :cry:  :? <span style="color:red;">[ciach!]</span>lona Nvidia  :!:  :evil:  :evil:

Masz racje! ja swojego banshee kupilem pod koniec '98 -> wtedy to byl CZAD! no i tak mi jakos ta karta do tej pory w kompie się ostała, heh... :wink:

Ale nie narzekam, bo standartowo lazi toto 100/100, a ja wyrabiam @ 133/125 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehh... to były czasy. Pamiętam jak przyniosłem swojego Voodoo 1 i odpaliłem Q2, najpierw w software, a później Glide... Dwa dni byłem w szoku :D ;)

To faktycznie był szok jak przejście z Atari800 na Amigę. Te niesamowite kolory - wcześniej wszystkie gry były szare! Ciekawe kiedy będzie następny tak wielki skok jakościowy. Rozwój jest cały czas ale to nie to samo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehh... to były czasy. Pamiętam jak przyniosłem swojego Voodoo 1 i odpaliłem Q2, najpierw w software, a później Glide... Dwa dni byłem w szoku :D ;)

To faktycznie był szok jak przejście z Atari800 na Amigę. Te niesamowite kolory - wcześniej wszystkie gry były szare! Ciekawe kiedy będzie następny tak wielki skok jakościowy. Rozwój jest cały czas ale to nie to samo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też przeżyłem niezły szok pod koniec 97 jak po kupnie Diamond Monster 3D (voodoo1) odpaliłem quake 1. Wtedy to była radocha, kiedy ściągało się z netu specjalne patche aby gierki chodziły pod 3dfx: Tomb Raider1, Carmageddon, MDK.... to był czad totalny w porównaniu z renderingiem softwareowym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tesz byłęm szczęśliwym posiadaczem zarówno Voodoo 1 jak i 2 :D i jak pomyśle ilt zabuliłem to mi sue zimno robi ale co to byłza sprzęt eh 8)

i włąsnie mam okazje kupic voodoo 5 5500 za 30 zeta wpełni sprawny i jestem ciekaw waszych opini bo tego modelu niestety w akcji nie widziałem z czym to jest porównywalne :?:

pozdro spider

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tesz byłęm szczęśliwym posiadaczem zarówno Voodoo 1 jak i 2  :D i jak pomyśle ilt zabuliłem to mi sue zimno robi ale co to byłza sprzęt eh  8)  

i włąsnie mam okazje kupic voodoo 5 5500 za 30 zeta wpełni sprawny i jestem ciekaw waszych opini bo tego modelu niestety w akcji nie widziałem z czym to jest porównywalne  :?:  

pozdro spider

voodoo 5 550 za 30 zl ?????? chyba cos ci sie pomylilo z cenami bo toto jest warte na allegro grubo ponad 130 zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic mi sie nie pmyliło kumpel z Niemiec toto przytargał i odda mi po kosztach i własnie chce sie dowiedziec co to jest warte i niechodzi mi o cene  8)

http://www.allegro.pl/showitem.php?item=7393757 i chyba nic wiecej pisac nie musze .A swoja droga sam juz niepamietam jak szybkie bylo/jest voodoo 5 ale chyba do gf2mx zblizone ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic mi sie nie pmyliło kumpel z Niemiec toto przytargał i odda mi po kosztach i własnie chce sie dowiedziec co to jest warte i niechodzi mi o cene  8)

wow nad czym, ty sie zastanawiasz biez i to od zareaz to jeszcze całkiem spoczko karata a jak nie chcesz to dogadajmy sie i ja ja za te 30 zł kupie:) a porównac ja mozna z gf2 mx 400

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wow nad czym, ty sie zastanawiasz biez i to od zareaz to jeszcze całkiem spoczko karata a jak nie chcesz to dogadajmy sie i ja ja za te 30 zł kupie:) a porównac ja mozna z gf2 mx 400

A jak wyglada jakosc wyswietlanego obrazu ?? bo o O/C wole sie nie pytac bo watpie aby ktos z grupy experymentowal z ta karta :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic mi sie nie pmyliło kumpel z Niemiec toto przytargał i odda mi po kosztach i własnie chce sie dowiedziec co to jest warte i niechodzi mi o cene  8)

http://www.allegro.pl/showitem.php?item=7393757 i chyba nic wiecej pisac nie musze .A swoja droga sam juz niepamietam jak szybkie bylo/jest voodoo 5 ale chyba do gf2mx zblizone ??

Do gf2mx ????

Spokojnie jest szybki jak gf2ti.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chetnie oddam w 'dobre rece' mojego Voodoo Banshee 16MB SDRAM

znakomity obraz 2D! no i ladnie sie kreci: jestem wstanie wyciasnac z niego zamiast 100/100 133/125 :D (bez artefaktow!)

Cena do uzgodnienia... proponowal bym 50 zeta 'ze wszystkim' (pudelko, opis, najnowsze stery, programy do podkrecania :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...