LK Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Witam Właśnie przymierzam sie do zakupu karty dzwiękowej ... :twisted: I po przeanalizowaniu @#$%^&* postow na forum i @#$%^&* stron www wybralem pare kart ktore mnie interesuja (cena do 350 zlotych): 1.) Audigy 2 OEM 2.) Hercules GS Fortissimo III 3.) Hercules GS DigiFire 7.1 I teraz prosba do WAS - ktora brac ... ??? I jak jest roznica miedzy pozycja 2.) a pozycja 3.) ??? :oops: Z gory dzieki !!! :D Co do roznicy to: - liczba głosów polifonii Fortissimo III 64 szt. natomiast DigiFire 7.1 96 szt. -czy to ma wplyw na jakosc dzwieku ??? - czy Fortissimo III nie ma wyjścia cyfrowego S/PDIF ??? a DigiFire 7.1 je posiada ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRX Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 FireWire i jakies oprogramowanie do edycji filmow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LK Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Czy nikt nigdy nie stal w podobnym dylemacie co ja ??? Wiec ktora mam brac: 1.) Audigy 2 OEM 2.) Hercules GS Fortissimo III 3.) Hercules GS DigiFire 7.1 I jak z tymi roznicami pomiedzy 2.) i 3.) - dobrze je wypisalem ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZi Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Czy nikt nigdy nie stal w podobnym dylemacie co ja ??? Wiec ktora mam brac: 1.) Audigy 2 OEM 2.) Hercules GS Fortissimo III 3.) Hercules GS DigiFire 7.1 I jak z tymi roznicami pomiedzy 2.) i 3.) - dobrze je wypisalem ??? stalo kilka osob! POSZUKAJ bo nie kazdemu chce sie pisac 30 razy to samo! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LK Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 Ten post pisze dlatego ze wchodzac na forum Tweak.pl co jakis czas ktos sie pyta jaka karte wybrac ... A wiec ... stalo sie jestem szczesliwym posiadaczem karty Hercules GS Fortissimo III 7.1 Do tej pory mialem do czynienia z 3 trzema kartami AC97 Audigy Player No i moj Hercules :wink: Moje spostrzezenia ... AC97 karta dla kogos kto ma gdzies co slycha - wazne by cos tam "szumialo" z glosnikow ... Audigy Player - testowalem przez 4 dni i dalem sobie spokoj po tym jak dostalem Herculesa ... Jesli ktos ma jakies pytania odnosnie tej karty sluze rade :wink: A na koniec wrazenia: AC97 - wiadomo dzwiek byle by byl - lepsze to niz nie miec dzwieku w kompie :wink: Audigy Player - porownujac do AC97 niebo a ziemia ... Karta dobra chociaz zawsze zostaje to cos ... Hercules - zaniemowilem jak uslyszalem moje najlepsze plytki, jakosc dzwieku piekna bass super nic tylko sluchac i sluchac i jeszcze raz sluchac muzy plynacej z tej karty ... zdecydowanie NR. 1 !!! :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CobraVerde Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 wymieniłem właśnie Herculesa na Audigy2... Fortissimo pięknie odtwarza CD, Mp3 itp ale kiepsko wypada w grach - jego rzekoma obsługa EAX 1/2 to kpina. większość efektów przestrzennych na głośnikach 5.1 wypada cienko a w niektórych grach tragicznie. słychać np. przykre trzeszczenie w tylnych kanałach. nie pomogła zabawa z driverami i ustawieniami. a koleś w supportu Herculesa napisał mi, żebym wyłączył w grach Hardware Acceleration, EAX itp. to problem zniknie :lol: równie dobrze mógł zaproponować zrezygnowanie z 5.1 i przejście na stereo - wtedy nie byłoby problemów z dźwiękiem przestrzennym... dla melonanów Fortissimo to świetna karta ale graczom ją odradzam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...