Skocz do zawartości
LK

Ktora z trzech ...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Właśnie przymierzam sie do zakupu karty dzwiękowej ... :twisted:

I po przeanalizowaniu @#$%^&* postow na forum i @#$%^&* stron www wybralem pare kart ktore mnie interesuja (cena do 350 zlotych):

1.) Audigy 2 OEM

2.) Hercules GS Fortissimo III

3.) Hercules GS DigiFire 7.1

I teraz prosba do WAS - ktora brac ... ???

I jak jest roznica miedzy pozycja 2.) a pozycja 3.) ??? :oops:

Z gory dzieki !!! :D

Co do roznicy to:

- liczba głosów polifonii Fortissimo III 64 szt. natomiast DigiFire 7.1 96 szt. -czy to ma wplyw na jakosc dzwieku ???

- czy Fortissimo III nie ma wyjścia cyfrowego S/PDIF ??? a DigiFire 7.1 je posiada ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy nikt nigdy nie stal w podobnym dylemacie co ja ???

Wiec ktora mam brac:

1.) Audigy 2 OEM

I jak z tymi roznicami pomiedzy 2.) i 3.) - dobrze je wypisalem ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy nikt nigdy nie stal w podobnym dylemacie co ja ???

Wiec ktora mam brac:

1.) Audigy 2 OEM  

I jak z tymi roznicami pomiedzy 2.) i 3.) - dobrze je wypisalem ???

stalo kilka osob!

POSZUKAJ bo nie kazdemu chce sie pisac 30 razy to samo!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten post pisze dlatego ze wchodzac na forum Tweak.pl co jakis czas ktos sie pyta jaka karte wybrac ...

A wiec ... stalo sie jestem szczesliwym posiadaczem karty Hercules GS Fortissimo III 7.1

Do tej pory mialem do czynienia z 3 trzema kartami

AC97

Audigy Player

No i moj Hercules :wink:

Moje spostrzezenia ...

AC97 karta dla kogos kto ma gdzies co slycha - wazne by cos tam "szumialo" z glosnikow ...

Audigy Player - testowalem przez 4 dni i dalem sobie spokoj po tym jak dostalem Herculesa ...

Jesli ktos ma jakies pytania odnosnie tej karty sluze rade :wink:

A na koniec wrazenia:

AC97 - wiadomo dzwiek byle by byl - lepsze to niz nie miec dzwieku w kompie :wink:

Audigy Player - porownujac do AC97 niebo a ziemia ... Karta dobra chociaz zawsze zostaje to cos ...

Hercules - zaniemowilem jak uslyszalem moje najlepsze plytki, jakosc dzwieku piekna bass super nic tylko sluchac i sluchac i jeszcze raz sluchac muzy plynacej z tej karty ... zdecydowanie NR. 1 !!! :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wymieniłem właśnie Herculesa na Audigy2... Fortissimo pięknie odtwarza CD, Mp3 itp ale kiepsko wypada w grach - jego rzekoma obsługa EAX 1/2 to kpina. większość efektów przestrzennych na głośnikach 5.1 wypada cienko a w niektórych grach tragicznie. słychać np. przykre trzeszczenie w tylnych kanałach. nie pomogła zabawa z driverami i ustawieniami. a koleś w supportu Herculesa napisał mi, żebym wyłączył w grach Hardware Acceleration, EAX itp. to problem zniknie :lol: równie dobrze mógł zaproponować zrezygnowanie z 5.1 i przejście na stereo - wtedy nie byłoby problemów z dźwiękiem przestrzennym...

dla melonanów Fortissimo to świetna karta ale graczom ją odradzam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi