MichalP [xsrx] Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 To ja sie moze pochwale :) Wykonany z akrylu o grubosci 0,5 cm laczony klejem - BIZON EPOXY (imho swietny klej) 100% szczelnosci - uff :) zastrzelil bym sie jak by cieknol :) wymiary - jak widac sporawe - do biurkompa :) we wczesniejszych projektach takze stawialem na spora ilosc cieczy - mam do tego jakas slabosc Gwintowane otwory 1/2 cala na zlaczki i koreczek u gory Koreczek z regulacja - szczelny/odpowietrzenie wymiary 40x13x11 cm - ile miesci cieczy mozecie sobie z tego latwo wyliczyc :) Niebawem reszta biurkompa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 p.s. te zacieki to tylko woda i zaparowania :) wszelkie laczenia udalo mi sie wykonac bardzo czysto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 najs , troche jednak jak dla mnie duze :mrgreen: Jak robiles otwory ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 hehehe , calkiem fajny ;) sam bede robil cos podobnego , tylko moj bedzie nizszy a szerszy [ph802:/] btw : czym robiles otwory? 1/2'' to nie w kij dmuchal ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 dziurki dosc prosto.. najpierw otwor ciut mniejszy niz 1/2 cala... powolutku na minimalnych obrotach wietrlem bardzo ostrym... potem gwintownik 1/2 cala i powolny ruch - wazne zeby naciac idealnie - co by krzywo nie bylo - radze robic to na wiertace stolowej - recznie obracajac glowice z gwintownikiem Ten wylot na dole jest na tej samej wysokosci co wylot z EHEIM 1250.. zmodyfikowalem wylot pompy tak ze poprostu sie wtyka eheima glowica na ta dolna zlaczke festo i juz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 A ja mam pytanie o zaworek na górze - jak on się fachowo nazywa tzn o co mam się pytać jak pójde do sklepu? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 to sa odpowietrzniki do kaloryferow :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AsTeX Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 ładne , naprawde ładne :) Widze że się przyłożyłes ;) zacznij je robić seryjnie i sprzedawaj :D to byłby niezły interes ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 nie boisz sie e odrobinke cisnienia i rozsadzi ten zbiorniczek ? Mam niemile wspomnienia z kombinacji akryl + klej epoxydowy, do tego masz spore scianki... : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 :arrow: Michal jak juz Ci pisalem - fajno, fajno to wyglada. dobra robota. szczegolnie podoba mi sie to, ze zbiornik nie jest umazany klejem jak to niektorym osoba sie zdarza podczas klejenia akrylu/plexi. berkut slusznie zauwazyl - mozesz miec niezlego zonka, gdy klej popusci na klejonych krawedziach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 klej nie pusci.. podallem zbiornik juz testom z calkiem sporym cisnieniem.. Ep[oxy to nie sa kleje biurowe :) czasem bywa tak ze peka ale nie w miejscu klejenia - jesli powierzchnia klejenia byla dobrze przygotowana - zrysowana mocno powierzchnia z obu stron. Co do powierzchni to bym nie przesadzal. to tylko 5 litrow :) cisnienie wody wchodzacej bedzie juz ze sporym spadkiem. Ogolnie krawedzie sa zalane bardzo rowna iloscia kleju z nadmiarem ktory wlal sie miedzy katy proste od strony zewnetrznej tworzac rowny trojkat o bokach okolo 2mm na 2mm co daje dodatkowe uszczelnienie Faktycznie moga byc problemy ze szczelnoscia ale tylko wtedy gdy klejenie jest niestatranne a powierzchnie nie wykonane odpowiednio (napewno nie wyjdzie to przy cieciu akrylu brzeszczotem :-) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebkan Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 bardzo fajne, rowniez zrobilem pojemnik z plexy 5mm tylko tycka mniejsze wymiary 5x5x10 zeby do midi weszlo i zrobilem to na pompke MJ1000 ale niestety musialem to zdemontowac poniewaz pompka byla zintergrowana z pojemnikiem i przenosila troche drgan. A i jak to zsemnotowywalem to mialem problemy ten z wyciegnieciem wlot tej pompki z pojemnika (byl caly obalny epoxem) i naprawde niezle trzymal, balem sie ze pompke uszkodze :lol: Klej jaki uzylem do Rapid distal i jak sie rowno dobierze skaladniki to nie ma szans zeby od tak sobie rozsadzilo pojemnik. Pracowalo to u mnie jakies 2 tyg i niebylo zadnych przeciekow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janus Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Bardzo estetyczne wykonanie dla mnie rewelacja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 lipa z rewelacji ;) Gwinty byly nieco chyba za ciasnawo i parly mocno na wyginanie sie tej scianki z podwojnym gwintem... co zaowocowalo tym ze slysze nagle "trzask" i widze zajefajne pekniecie az do samego boku.... KRYF MNIE ZALALA.. no nic :) zrobi sie nowy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Wał , bedzie nowyi lepszy :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIULIK Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Super wyglądał :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 ogolnie to mozna by ta przednia scianke wyeliminowac i wstawic nowa.. ale mam juz inna koncepcje hyhy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 "]lipa z rewelacji ;) Gwinty byly nieco chyba za ciasnawo i parly mocno na wyginanie sie tej scianki z podwojnym gwintem... co zaowocowalo tym ze slysze nagle "trzask" i widze zajefajne pekniecie az do samego boku.... KRYF MNIE ZALALA.. no nic :) zrobi sie nowy :) Wypadki chodza po ludziach i pojemnikach :D ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zrobiłem cosik podobnego ale do budowy użylem szkła, no i zbiorniczek znacznie mniejszy, ledwo sie miesci Aquaszut 600. Mam taki sam odpowietrznik :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 niech spoczywa w pokoju :))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Dzis dociete zostaly elementy na nowy zbiornik :) Tym razem nie bede gwintowac.. zacisne na nakretkach 1/2 cala + oringi... Bezpieczniej bedzie :) tylko 16 cm wysokosci - na wiecej mi akrylu nie styklo - jutro foty new zbiorczyska - pojemnosc ~2,2 L Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Titus Fox Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 heh, przy czym cena easyclicka 2.5 w realu oscyluje wokół 10 zł :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 nie kazdemu sie podoba easyclick :) pudelka na kanapki i takie tam inne <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly stanowczo odpadaja :) Przy projektach wlasnych bud itd trzeba samemu sobie radzic i robic na okreslony wymiar :) To tak samo jak z CPC :) to tez WC - tyle ze wyjatkowo tandetne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...