yogi186 Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 Jak w temacie. Poddałem flashowaniu Samsunga SC-148F (48X). ściągnęłem najnowszego biosa ze stronki samsunga. I co się okazało nagle z czego jestem zadowolony mój CD zaczął chodzić na UDMA33, a wcześniej PIO-4. Mam tylko małe pytanko, czy może się coś zepsuć jeżeli będę tak dalej korzystał z tego CD ???? ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 Co z wami nikomu się nie chce, czy nikt nie wie ???????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 tz pytasz sie czy cos sie stanie jak bedziesz ciagle flashował bios?? Nie nic się nie stanie i nie zepsuje. Np jak Ci wyłączą prąd lub w trakcie zresetujesz kompa to po cd-romie ;) ja np przed chwilką zmieniałem bios w nowej płycie :) I juz tyle razy zmieniałem biosy w nagrywarkach i cd-romach ze juz sie nie boje. A należy zmieniac na nowsze bo likwidują błędy starej wersji biosu.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 tz pytasz sie czy cos sie stanie jak bedziesz ciagle flashował bios?? Nie nic się nie stanie i nie zepsuje. Np jak Ci wyłączą prąd lub w trakcie zresetujesz kompa to po cd-romie ;) ja np przed chwilką zmieniałem bios w nowej płycie :) I juz tyle razy zmieniałem biosy w nagrywarkach i cd-romach ze juz sie nie boje. A należy zmieniac na nowsze bo likwidują błędy starej wersji biosu.... Nie nie oto mi chodzi. Bios też już flaschowałem masykrycznie wielką ilość razy. Pytam się czy CD się zjebie jak będzie pracować na UDMA33, bo wcześniej na PIO4 pracowało????????. A pozatym jak to możliwe że ten sprzęt chodzi na UDMA33, skoro wyprodukowano go inaczej ????? ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 eee tego Ci nie powiem. bo nie wiem.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 Może komus sie to przyda Jak wyłacza prąd podłaczasz i się zjeb@#$ (nie do konca sflashowany cdrom lub CDRW ) to : 1. załatwiasz taki sam cdrom (CDRW) od kolesia np. porzyczasz 2. podłaczasz pod stary komp (dla bezpieczeństwa :D ) 3. nastpęnie na dobrym cdromie robisz aby zaczął flashować, on sie pyta wtedy czy "ok?". I tutaj jest mały problem musisz przełączyc podczas pracy cd; odłaczasz dobrego i podłaczasz zepsutego i naciskasz ok i sie flaszuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 Mam tylko małe pytanko, czy może się coś zepsuć jeżeli będę tak dalej korzystał z tego CD ???? ;P Jesli jest to oficjalny firmware do dokladniej tego modelu to nie ma prawa nic sie zepsuc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 a istnieje jakiś windowsowski programik do flashowania biosu kart graficznych nvidia, bo używam win2k wiec dosu nie posiadam :) sorki za małą zmianę tematu :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whyte Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 a gdzie moge sciagnac jakiegos biosa do GF2mx400 albo nagrywarki TEAC?????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 a gdzie moge sciagnac jakiegos biosa do GF2mx400 albo nagrywarki TEAC?????? do grafy na www.nvidia.com.pl a do cd roma na www.cdrinfo.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 Mam tylko małe pytanko, czy może się coś zepsuć jeżeli będę tak dalej korzystał z tego CD ???? ;P Jesli jest to oficjalny firmware do dokladniej tego modelu to nie ma prawa nic sie zepsuc. Hmmm.....Firmware jest ze strony producenta-oficjalny. Tyle że był tam jakiś opis że jest to do modelu SC-148FE, a ja mam SC-148F. A tak pozatym to i tak nigdzie nie mogę znaleźć nic o tym modelu FE, nawet na stronce Samsunga. Poj***ło im się coś albo co!?!?!? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 Wie ktoś coś więcej???????????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 31 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2002 a gdzie moge sciagnac jakiegos biosa do GF2mx400 albo nagrywarki TEAC?????? http://perso.club-internet.fr/farzeno/firmware Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 31 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2002 Wie ktoś coś więcej???????????? Napisz poprostu do nich mail'a. Pewne zrodlo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 gdzie mogę znależć najnowszy bios do LG DRD-8160B ??? :D pliz giw mi e link :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 gdzie mogę znależć najnowszy bios do LG DRD 8160B-8160B ??? :D pliz giw mi e link :D To jest DVD o ile się nie mylę. Ja swojego biosa znalazłem na stronie producenta urządzenia. Więc chyba powinieneś sprawdzić na LG :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 jakoś kurcze nie mogę znaleźć :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 jakoś kurcze nie mogę znaleźć :roll: http://www.lge.pl/drivers/drivers.shtm - tam jest jakiś firmware, ale tylko do modelu 8080B. Więc chyba nie wypuścili do twojego :(. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 jakoś kurcze nie mogę znaleźć :roll: http://www.lge.pl/drivers/drivers.shtm - tam jest jakiś firmware, ale tylko do modelu 8080B. Więc chyba nie wypuścili do twojego :(. tnx. za pomoc i zainteresowanie, szkoda że nie ma nowego biosu do mojedo divika, bo bym się troszkę pobawił :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 gdzie mogę znależć najnowszy bios do LG DRD-8160B ??? :D pliz giw mi e link :D See URL: http://www.geocities.com/dacbr7/ A tak na marginesie.. polecam URL: http://www.alltheweb.com/ i.. uzywanie klawiatury :-) -- Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...