Wnuq Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Witam. Mam 2 dyski Maxtora - jeden na SATA 120GB i 80GB ATA. Jezeli ta 80-tka podpieta jest do kanalu IDE1 to pojawia mi sie w ustawieniach DMA tryb Multi-Word DMA Tryb 2. Jesli przelacze ten dysk na IDE2 to mam normalnie tryb Ultra DMA Tryb 6. Spotkal sie moze ktos z tym trybem? W jaki sposob mozna go zmienic? Plyta to Soltek 75FRN-RL, Windows XP. W czym moze byc problem? Pozdrawiam. Maciek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 W takim trybie pracują zwykle napędy CD/DVD. Odinstaluj kontroler, zrestartuj kompa. Jak nie pomoże to wpisz ręcznie tryb w rejestrze windows. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sz@tynbury Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 A może na IDE1 masz też podpięty CD-ROM lub DVD? Jeśli tak jest to będziesz miał niestety DMA 2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuq Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Wlasnie na IDE1 podpiety jest tylko dysk. A w ktorym miejscu mozna wpisac w rejestrze ten tryb bo jakos nie moge znalezc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuq Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 OK. Dzieki za pomoc. Przywrocilem ustawieia domyslne w BIOSie i pomoglo. Cos sie musialo tam przypadkiem zmienic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 A może na IDE1 masz też podpięty CD-ROM lub DVD? Jeśli tak jest to będziesz miał niestety DMA 2. Ciekawe rzeczy opowiadasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...