Skocz do zawartości
k2

Olympus c-740 wasze opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Przymierzam sie do zakupu aparatu cyfrowego... na razie najbardzej sensowna propozycja wydaje mi sie olympus c-740.

Jak za tą cene 2100zł z dodatkową pamiecia xd 128 i pokrowcem wydej mi sie bardzo rozsadna. Naczytalem sie wiele na polskich i zagranicznych stronach o tym aparaciu. Teraz chcialbym poznać wasze opinie.

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od jakiegoś czasu też interesuję się cyfrówkami i obecnie waham się z wyborem pomiędzy tym Olkiem C-740UZ a Fuji S5000. Fuji niewątpliwie robi ładniejsze fotki w pomieszczeniach z użyciem lampy.

S5000 też jest niezła propozycją... ale jest droższy od olka o ok 400zł.

Poza tym ten fuji ma kilka zelet jakich nie ma olek np w zestwie dostejasz od razu tuleje na 55mm jak i ten aparacik ma deczko lepsza matryce.

Jednak i tak moim typem na dziś jest c-740.

Tu masz całą strone zwollenikow tych aparatów http://olympus.karkonosze.net.pl/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, jestem posiadaczem Oliego 740UZ, do polprofesjonalnego uzywanie mysle ze jest bardzo dobry, 3mln pixeli imho wystarczaja jeszcze nie drukowalem zdjec z niego ale wierze ze 15x10 w wysokiej jakosci spokojnie wyjda. Kolejna zaleta 10x zoom optyczny, cudo ;). Oczywiscie przy tak duzym zblizeniu w polowie fotki wychodza ziarniste [zalezy gdzie robimy zdjecie], kolejny plus pelne manualne ustawienia jak i automatyczne.

Minusy to z kolei slaba lampa, zaluje teraz ze nie wzialem 750 do ktorej mozna przymocowac zewnetrzna lampe. Oczywiscie 4Mpix takze by sie przydaly, no i oczywiscie ogromny minus to cholernie drogie karty xD :/.

Posiadam ten sprzecik od paru miesiecy i IMO za taka cene [1999PLN] oplacalo sie kupic tego Olympusa. W tym przedziale cenowym dla mnie wygral :)

Zycze powodzenia w zakupach i dokanania trafnego wyboru ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, jestem posiadaczem Oliego 740UZ, do polprofesjonalnego uzywanie mysle ze jest bardzo dobry, 3mln pixeli imho wystarczaja jeszcze nie drukowalem zdjec z niego ale wierze ze 15x10 w wysokiej jakosci spokojnie wyjda. Kolejna zaleta 10x zoom optyczny, cudo ;). Oczywiscie przy tak duzym zblizeniu w polowie fotki wychodza ziarniste [zalezy gdzie robimy zdjecie], kolejny plus pelne manualne ustawienia jak i automatyczne.

Minusy to z kolei slaba lampa, zaluje teraz ze nie wzialem 750 do ktorej mozna przymocowac zewnetrzna lampe. Oczywiscie 4Mpix takze by sie przydaly, no i oczywiscie ogromny minus to cholernie drogie karty xD :/.

Posiadam ten sprzecik od paru miesiecy i IMO za taka cene [1999PLN] oplacalo sie kupic tego Olympusa. W tym przedziale cenowym dla mnie wygral :)

Zycze powodzenia w zakupach i dokanania trafnego wyboru ;)

własnie kupiłem.... olka c-750.. 300zł róznicy a wiele zyskałem, mic, pilota, mozliwosc lampy zew, 4Mpix no i 4 zoom cyfrowy.

Na dniach bede go mial, porzadnie go przestestuje.

jaka jest najskuteczniejsza moetoda znalezienia wypalonych pixeli, jezlie takie sa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi