hakamoto_us Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Witam. Na wstepie moja konfiguracja: MSI KT6 delta lsr, barton 2500@3200, 513MB ddr400 "ULTRA", geforce4 Ti4200. napiecie na procku teraz 1.825v, napiecie na memorce 2.7v, temperatura: idle(40C z cpuidle, 44 bez cpiudle), stress(ok 51). I teraz, prime testuje mi kilkla godzin i nie ma zadnego bledu. Ale jak uzywam kompa normalnie to mryga mi czasami obraz! tak szybko gasnie i sie zapala:( pamieci sprawdzone memtestem- 0 errorow. Nie wiem co robic :cry: Jestem podlamany. Zwiekszac napiecia? nawet na nizszych FSB mi mryga:( Testuje to na drugim procesorze. Seria procka AXDA2500.... AQYHA 0346TPMW. Moze jakas lipna seria?:( Prosze o pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 nie wiem ale ta plyta to chyba kt400 wiec pci rosnie wraz z agp wiec ustaw wiekszy dzielnik. bo CI dysk padnie do tego :F a te trzesienie ekranu to wina grafy a nie procka. Przy podniesionej szynie agp takie akcje moga odchodzić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Za duże AGP. Jak wiadomo na chisetach VIA pod AMD częstotliwość AGP I PCI rośnie wraz ze wzrostem FSB. Twoja grafa nie wytrzymuje, pewnie AGP wacha się u ciebie w granicach 85 MHz. Rozwiązanie podał Nessay. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hakamoto_us Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 nie wiem ale ta plyta to chyba kt400 wiec pci rosnie wraz z agp wiec ustaw wiekszy dzielnik Zapewniam ze to jest kt600. Sprawa wyglada tak ze nie moge znalesc zadnych dzielnikow w biosie. Moze najciemniej pod latarnia. ALe szukam dalej. Dzieki wielkie za info Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 nie wiem ale ta plyta to chyba kt400 wiec pci rosnie wraz z agp wiec ustaw wiekszy dzielnik Zapewniam ze to jest kt600. Sprawa wyglada tak ze nie moge znalesc zadnych dzielnikow w biosie. Moze najciemniej pod latarnia. ALe szukam dalej. Dzieki wielkie za info nie chce mi sie szukac specyfikacji tej plyty ale domyslam sie ze dzielnik jest przydzielany automatycznie w zaleznosci od standardowej magistrali 100, 133, 166. a poniewaz mam wrazenie ze twoja plyta nie obsluguje magistrali 200 wiec nie ma tez dla niej odpowiedniego dzielnika. wiec albo zmiana plyty albo zmniejsz fsb bo ci wszystko padnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExodusXXL Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Co moze ta płyta prosze: gniazdo procesora Socket A obsługiwane typy procesorów Duron Athlon XP Athlon maks. ilość obsługiwanych procesorów 1 chipset Via KT600 magistrala FSB 333 MHz 266 MHz 200 MHz 400 MHz typ obsługiwanej pamięci DDR PC-400 DDR PC-333 DDR PC-266 DDR PC-200 dwukanałowa obsługa pamięci nie ilość gniazd pamięci 3 szt. (2x DDR400) maks. pojemność pamięci 3 072 MB złącze AGP 8x ilość złączy PCI 5 szt. standard kontrolera ATA (liczba kanałów) Serial ATA (4) ATA/133 (4) (Via VT8237 (ATA/133 + Serial ATA) oraz Promise 20379 (2 x Serial ATA RAID, 2 x ATA/133 RAID)) obsługa Raid tak (SATA RAID 0, 1(SB); SATA RAID 0, 1, 0+1 (Promise)) zintegrowana karta sieciowa tak (Broadcom 4401/5788 1 Gbps) zintegrowana karta dźwiękowa tak (C-Media 9739A) zintegrowana karta graficzna nie dodatkowe kontrolery USB 2.0 FireWire (IEEE-1394) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Ja mam płytę na kt400 i mam dzielniki dla PCI/AGP (do 1/5/ 2/5 podobno w najnowszych biosach jest 1/6 2/6), więc ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 to powinno sie automatycznie wlanczac dzielnik. sam juz nie wiem co tobie powiedziec. a moze bios nowy wgraj :wink: albo szukaj bo moze jednak mozna ustawic dzielnik recznie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hakamoto_us Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 to powinno sie automatycznie wlanczac dzielnik. sam juz nie wiem co tobie powiedziec. a moze bios nowy wgraj :wink: albo szukaj bo moze jednak mozna ustawic dzielnik recznie. nawet sciagnalem po polsku maniuala i nic:( A moge np w Aida sprawdzic jaka jest czestotliwosc agp? W biosie mam tylko takie opcje w advanced chipset features: agp timing i dram timing, w agp timing jest: agp mode, fast write, aperture size, master 1 w/s write, master 1 w/s read, read synhronization. Czestotliwosc taktoewania pamieci na grafie to 223 weic chyba spoko, prawda? Aha, bios mam nowy, znacyz sie nowszego nie znalazlem na stronie msi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hakamoto_us Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 nie chce mi sie szukac specyfikacji tej plyty ale domyslam sie ze dzielnik jest przydzielany automatycznie w zaleznosci od standardowej magistrali 100, 133, 166. a poniewaz mam wrazenie ze twoja plyta nie obsluguje magistrali 200 wiec nie ma tez dla niej odpowiedniego dzielnika. wiec albo zmiana plyty albo zmniejsz fsb bo ci wszystko padnie. manual jest pod tym adresem, jakbys mogl spojzec laskawym okiem tylko pewnie nie bedzie ci sie chcialo sciagac http://www.msi.com.tw/program/support/manu...ail.php?UID=474 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 HEJ! troche spokojniej :P Twoja plytka jest na kt600 - co za odkrycie obsluguje fsb200mhz - co za odkrycie plytka z oficjalnym fsb=200MHz musi miec dzielnik 1/6 o ile sie nie myle - jako jedyna plyta na kt 600 ma blokowane pci/agp, byc moze ta opcja jest u ciebie wylaczona w biosie (?) gdzies na necie widzialem test razem z o/c kt600, myslalem ze to thg byla ale szukam i to nie tu ;-) i tam byla taka info, mam nadzieje ze sie nie myle .... ;-) jdziesz na rownym fsb=200?? zamiast sprawdzac u ciebie inne procki sprawdzil bym twoja grafe u kolegi ;-) i zobacz czy sie nie grzeje za bardzo... Pozdro 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hakamoto_us Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 HEJ! troche spokojniej :P nie moge inaczej, taki juz jestem:P Twoja plytka jest na kt600 - co za odkrycie obsluguje fsb200mhz - co za odkrycie plytka z oficjalnym fsb=200MHz musi miec dzielnik 1/6 wszystko ladnie i pieknie ale na mojej plytce nie ma dzielnika (chyba ze jestem total lamer) o ile sie nie myle - jako jedyna plyta na kt 600 ma blokowane pci/agp, byc moze ta opcja jest u ciebie wylaczona w biosie (?)mozliwe, poszukam, sprawdze jdziesz na rownym fsb=200?? zamiast sprawdzac u ciebie inne procki sprawdzil bym twoja grafe u kolegi ;-) i zobacz czy sie nie grzeje za bardzo... JAde na rownym 200, tstowalem na 199, i mniejszych, tak samo. mozliwe ze grafa ale nie mam odpowiedniego kolegi ktory by mogl mi sprawdzic, pozatym grafa chodzi normalnie jesli nie jest podkrecony proc. A co do temperatury to hmmm, nie mam czujnika, ale mam dobre chlodzenie w budzie. Pozatym wiatrak i radiator mam chyba przyklejony do chipu!!! ale mamy postep, bo zeszlo na grafe:) dzieki za info Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 a sprobuj dac 201 moze wtedy zaskoczy. to ja juz nie wiem. chcialem pomoc a zglupialem. mysle ze musisz szukac. a co do programu to aida32 chyba pokazuje, na pewno pokazuje sisoft sandra (chyba :wink: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hakamoto_us Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 to ja juz nie wiem. chcialem pomoc a zglupialem. mysle ze musisz szukac. a co do programu to aida32 chyba pokazuje, na pewno pokazuje sisoft sandra (chyba :wink: ) Prosze cie nie glupiej:) Napewno chodzi o te dzielniki ale sa one jakies takie zamaskowane ze nie moge ich znalesc. Faktycznie, sandra pokazuje mi 4x66 na agp przy normlanym stanie, i 4x80 po podkreceniu. podobnie przy pci. Ale do jasnej ciasnej, nie widze zadnych dividerow, czy to mozliwe zebym nie bylo tego?:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 to ja juz nie wiem. chcialem pomoc a zglupialem. mysle ze musisz szukac. a co do programu to aida32 chyba pokazuje, na pewno pokazuje sisoft sandra (chyba :wink: ) Prosze cie nie glupiej:) Napewno chodzi o te dzielniki ale sa one jakies takie zamaskowane ze nie moge ich znalesc. Faktycznie, sandra pokazuje mi 4x66 na agp przy normlanym stanie, i 4x80 po podkreceniu. podobnie przy pci. Ale do jasnej ciasnej, nie widze zadnych dividerow, czy to mozliwe zebym nie bylo tego?:( sproboj dac 201 moze wtedy zaskoczy. a moze jest to gdzies tam gdzie ustawienia pamieci? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 Nie ma wała. Dzielnik powinien wskakiwac automatycznie w momencie wejścia na FSB 200. Inaczej na pewno zrobili by zworkę. Może jednak jest coś w BIOSie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hakamoto_us Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 Nie ma wała. Dzielnik powinien wskakiwac automatycznie w momencie wejścia na FSB 200. Inaczej na pewno zrobili by zworkę. Może jednak jest coś w BIOSie? Prosze was looknijcie tu, ja juz nic nie rozumiem, niby chwala ze plyta fajna do overclockowania i ubolewaja ze nie ma dzielnika przez 7 i 8, ale nie ma mowy o zadnych dzielnikach! http://www.digital-daily.com/motherboard/m...lta/index05.htm A jest taka mozliwosc ze nie ma wogole dzielnika?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hakamoto_us Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 sproboj dac 201 moze wtedy zaskoczy. a moze jest to gdzies tam gdzie ustawienia pamieci? probowalem i dalej bylo tak samo. czy w biosie ma byc napisane 1/6 czy cos innego? moge zmienic napiecie na agp ale to chyba nie to Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 Nie ma wała. Dzielnik powinien wskakiwac automatycznie w momencie wejścia na FSB 200. Inaczej na pewno zrobili by zworkę. Może jednak jest coś w BIOSie? Prosze was looknijcie tu, ja juz nic nie rozumiem, niby chwala ze plyta fajna do overclockowania i ubolewaja ze nie ma dzielnika przez 7 i 8, ale nie ma mowy o zadnych dzielnikach! http://www.digital-daily.com/motherboard/m...lta/index05.htm A jest taka mozliwosc ze nie ma wogole dzielnika?? holy shit :!: to sa takie dzielniki :?: ja nie mam instrukcji do twojej plyty :wink: ale tak sobie mysle ze moze jest gdzies ukryte menu. ja mialem cos takiego na plycie gigabyte ga7vax kt400. uruchamialo sie to menu przez shift+F1 lub ctrl+F1 lub alt+F1. nie pamietam juz. poczytaj instrukcje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hakamoto_us Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 Nie ma wała. Dzielnik powinien wskakiwac automatycznie w momencie wejścia na FSB 200. Inaczej na pewno zrobili by zworkę. Może jednak jest coś w BIOSie? Prosze was looknijcie tu, ja juz nic nie rozumiem, niby chwala ze plyta fajna do overclockowania i ubolewaja ze nie ma dzielnika przez 7 i 8, ale nie ma mowy o zadnych dzielnikach! http://www.digital-daily.com/motherboard/m...lta/index05.htm A jest taka mozliwosc ze nie ma wogole dzielnika?? holy shit :!: to sa takie dzielniki :?: ja nie mam instrukcji do twojej plyty :wink: ale tak sobie mysle ze moze jest gdzies ukryte menu. ja mialem cos takiego na plycie gigabyte ga7vax kt400. uruchamialo sie to menu przez shift+F1 lub ctrl+F1 lub alt+F1. nie pamietam juz. poczytaj instrukcje. According to that webpage to jest possible:) Wierz mi, moja indtrukcje przelecialem nie raz, i jeszcze nie raz przelece, wiec ide teraz sprawdzic twoje kombinacje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 nie ma bata , dzielnik masz 1/6 nic nie trzeba wlanczac , jak ktos pisal wjedz na 201 lub 205 mhz , pozniej sprobuj dac nieco wieksze napiecie na agp , ale i tak obstawiam albo uwalona pamiec grafiki , albo zasilacz nie wyrabia , podaj napiecia zmierzone mirnikiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hakamoto_us Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 nie ma bata , dzielnik masz 1/6 nic nie trzeba wlanczac , jak ktos pisal wjedz na 201 lub 205 mhz , pozniej sprobuj dac nieco wieksze napiecie na agp , ale i tak obstawiam albo uwalona pamiec grafiki , albo zasilacz nie wyrabia , podaj napiecia zmierzone mirnikiem Jest bat, teraz jest 201 i sandra mi mowi: agp: speed 4x80mhz, multiplier 1/2x, pci: 40mhz, multiplier 1/5x. i 2 warning, zeby zmniejszyc fsb bo ta plyta obsluguje tylko 400mhz, i ze pci bus speeed is too high. czyli nie zalaczylo, a grafa narazie wyglada czysto. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 Moim skromnym zdaniem SANDRA bzdury pokazuje!!! Ja mam płytke 8kra2+ KT 600 i przedchwilą sprawdzałem i sandra pokazuje, że PCI mam 40 a AGP 80 :) Tylko, ze w biosie pokazuje mi PCI 66/33 Więc sandra jest w <span style="color:red;">[ciach!]</span>a!!! chyba, że się myle ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 Mam prośbe do posiadaczy płyt KT 600 niech dadzą na FSB 200 i sprawdzą w sandrze ile mają PCI i AGP ? wtedy by się wszystko wyjaśniło czy sandra kłamie..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 a macie nowa sandre :?: bo moze stara nie wie ze jest dzielnik 1/6 :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hakamoto_us Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 a macie nowa sandre :?: bo moze stara nie wie ze jest dzielnik 1/6 :wink: A sandra 2004,10,9,89 moze nie wiedizec czy jest dzielnik przez 6? podoba mi sie ta mordka :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hakamoto_us Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 Mam prośbe do posiadaczy płyt KT 600 niech dadzą na FSB 200 i sprawdzą w sandrze ile mają PCI i AGP ? wtedy by się wszystko wyjaśniło czy sandra kłamie..... Koledzy najmilsi, a moze to ja mam cos zwalone? no bo patrzac na ta strone co juz mowilem http://www.digital-daily.com/motherboard/m...lta/index05.htm to musi byc dobrze na 200. bios mam raczej nowy bo jak lookalem na strone producenta to nowszego nie podal mi. moze to jednak cos z grafa?:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karnister Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 na moje oko to zasilacz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hakamoto_us Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 na moje oko to zasilacz Nie bede reczyl glowa, ale mysle ze 300w Anteca musi wytrzymac, co wiecej, mialem przez kilka dni zasilacz 400w Anteca i przeprowadzalem tez testy. To samo, po podkreceniu fsb mrygnieciam, czasem czestsze, zwlaszcza przy gg i www. w grach ani razu mi nie mryglo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartes Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 Ktos wyżej wspomniał... zwiększ napięcie na AGP. Jeśli faktycznie chodzi na 80Mhz to potrzebuje trochę więcej prądu a jak go nie dostaje to grymasi. Spróbuj, może zadziała. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...