Roberto20 Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Witam chialem sie dowiedziec ile mozna podkrecic proca Pentium 4 2GHz. Jakie napiecie wytrzyma i o ile FSB mozna podniesc maksymalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 nie przekraczaj 1.75V , i temp staraj sie zeby w full load nie przeskoczyła 60-65C. Ile wykręcisz tego nikt ci nie powie ,nikt nie jest wróżką zalezy od chłodzenia ,płyty ,pamięci ,umiejętności ,rdzenia procesora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roberto20 Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Oki dzieki zaraz biore sie do roboty hehhe zobaczymy co z tego wyjdzie.Widze ze ty tez masz Pentium 4 2GHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roberto20 Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zapomnialem o jedym.Wiesz moze jakim programem mozna sprawdzac stabilnosc proca.Bo nie mam zadnego takiego.Jesli mozesz podaj jakis link albo nazwe programu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 prime95 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roberto20 Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Oki zaraz sciagne go.Jak podkrece proca na tyle ile to jest mozliwe to napisze ci.Dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roberto20 Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Max co moglem wydusic z PIV 2GHz to 2.8GHz wiecej juz nie chcial.Napiecie proca bylo 1.7V.Chyba ze zwieksze jeszcze napiecie i pozniej FSB. To moze by poszedl wiecej.Czy zwiekszac jeszcze napiecie??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawadam Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Ja mojego max 3300 mhz wycisnąłem na 1.725V ale mam screena z 3.20 na THE BEST OF INTEL czy cośw tm stylu, tam też sądokładniejsze dane proca itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_del Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 ja na swoim wyciagam 3.2 GHz (fsb 160 MHz), ale wowczas w stresie temp. wzrasta do 55 C - napiecie 1.55 V. standardowo jade na 3.0 GHz (fsb 150 MHz) i mam temp. w stresie 45 C (prime95). napiecie 1.475 V. pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawadam Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 No to ładniutko jak masz stable na 1.55 przy 3Ghz, u mnie stable na 1.6V przy 3Ghzi 58*C w stresie, jaką masz serie procka?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_del Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 No to ładniutko jak masz stable na 1.55 przy 3Ghz, u mnie stable na 1.6V przy 3Ghzi 58*C w stresie, jaką masz serie procka?? 3.0 GHz procek osiaga juz przy standardowym napieciu 1.475 V. musze podniesc do 1.55 przy zakreceniu na 3.2 GHz. procek ma stepping C1. pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawadam Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 ja też mam p4 2ghz i mam standardowe napięcie 1.525 8O POzatym chodzi mi o stabilnośćsystemu bo osiągaćto on może i więcej-liczy się stabilność, jeżeli przetrwa 2h primem 95 to możesz mówićże jest stabilny pozatym chodziło mi o konkretne dane wypisane na procesorze u mnie wygląda to tak: sl6gq malay a steeping też mam c1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_del Opublikowano 29 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2004 ok. wyglada to tak: procek SL6S7 stepping C1 Vcore 1,475 V. przy ustawieniu "2.0@3.0 - standard Vcore" i "2.0@3.2 - 1.55V" komputer jest stabilny, chodza gierki, 3dmark2001 przechodzi w calosci, testy zip i winrar. W zasadzie chodzi stabilnie wszystko procz prime95 :( nie podnosilem napiecia powyzej 1.55V, bo gwaltownie zaczyna sie podnosic temp., a procek chodzi pod coolerkiem spire aluminium z 2500 rpm. jest wiec w miare cicho :) moze kiedys pomysle o bardziej wydajnym coolerze i wtedy podniose Vcore. komputer przechodzi prime95 (test przez kilka godzin) na ustawieniach 2.0@2.8 i tak ustawilem go obecnie. roznica pomiedzy 2.8 a 3.0 jest niezauwazalna w normalnej pracy i w gierkach. pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...