Skocz do zawartości
Marioo

Barton + soltek sl-75drv5

Rekomendowane odpowiedzi

nie wiem co to za plyta. ale chyba nie nowa bo w ofertach sklepowych jej nie ma.znalazlem gdzies opis plyty sl 75drv(bez 5)i ona jest na via 266.nie wiem jak twoja. sprawdz czy obsluguje ona magistrale 333. bo barton jest na takiej magistrali.

albo sprubuj najnowszy bios.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poszukaj o tym na tej stronie.

ja znalazlem opisy wiary ktura muwi ze tez ma problem z magistrala 333,ale inni muwia ze im chodzi nawet na 380.wiec nie wiem.updatowac z marnym skutkiem???nie wiem co to znaczy.moze jezeli go dobrze nagrales to przestaw go na default,u mnie to kiedys pomoglo(zanim na to wpadlem to minelo z 5h hehe)

jezeli to nie pomoze to ja nic ci nie pomoge bo nie mam tej plyty(bartonika tez-ale juz niedlugo),powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poszukaj o tym na tej stronie.

ja znalazlem opisy wiary ktura muwi ze tez ma problem z magistrala 333,ale inni muwia ze im chodzi nawet na 380.wiec nie wiem.updatowac z marnym skutkiem???nie wiem co to znaczy.moze jezeli go dobrze nagrales to przestaw go na default,u mnie to kiedys pomoglo(zanim na to wpadlem to minelo z 5h hehe)

jezeli to nie pomoze to ja nic ci nie pomoge bo nie mam tej plyty(bartonika tez-ale juz niedlugo),powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak to magistrala.juz jestem pewien.po wlaczenu procka odpalil sie awaryjnie jako 11x100(zamiast 11x166) a takiego procka nie ma ,tzn jest ale nie z 512 L2,wiec widzi go jako unknow.najpierw zmien fsb na 266.potem zwiekszaj.ewentualnie sprubuj magistrale 333 i mnoznik 10,ale nie wiem czy to pomoze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz dipy do zmiany fsb ,to ustaw fsb133 na poczatek

potem na fsb166

plyte musisz miec w wersji kt333ce

jak masz srebrny radiator na chipsecie i mosfetach to dobra wersja

jak masz czarny wiatraczek to moze byc roznie

w kazdym razie musisz wgrac najnowszy bios ,przed zmiana zrob Clear cmos i powinno pojsc

w biosie tez mozesz zmieniac fsb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

omg spojrz na daty topicu zanim w nim cos napiszesz... A odpowiedz na swoje pytanie znajdziesz w... instrukcji... jest jak byk napisane ktora to zworka, a nawet jest podpisana na laminacie. ( podpowiedz - po prawej stronie plyty, dolny srodek w pione, blisko tych od vmem )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...