Skocz do zawartości
fireblade3

Chlodniczka - prosze o opinie

Rekomendowane odpowiedzi

:idea: Co o tym myslicie?? :?: :?: :idea:

Jest to nieduze ustrojstwo (jakies 25x15x8cm)- w kazdym razie miesci mi sie w budzie... Wzialem ja od ojca z mysla sprzedazy ale kiedy zobaczylem w niej potencjal odszedlem od tego zamiaru...

Oto kilka fotek

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

A tu powod dlaczego juz jej nie chce sprzedac - po prostu zajzalem do srodka i co sie okazlalo ... - mianowicie ma ona uzebrowane kanalki zreszta co tu duzo pisac zobaczcie fotke...

Dołączona grafika

W razie czego w kazda fotke mozna kliknac aby zobaczyc powiekszenie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak - cena nowej - masa pieniedzy

Ja ja kupilem za grosze (konkretnie to moj ojciec) - nowka nie uzywana :)

Proponuje wygooglowac sobie nazwe limco (bo tej firmy jest ta chlodnica) i jest duze prawdopodobienstwo ze znajdzie wam ten adres http://www.limcoairepair.com/ - w skrocie chlodnica jest od samolotu/helikoptera...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najbardziej ciekawi mnie co madrzy panowie (np Witch) powiedza na restrykcyjnosc tej chlodnicy...

Ja nie z tych madrych ale tez napisze co mysle :) Chlodniczka super ale nie jest miedziana/mosiezna wiec musisz zadbac o korozje. Ciekawe jaki wplyw ma ksztalt wnetrza na opory wody.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:) - ciezka nie jest - moze z pol kilo - moze kilo :) - wazyl nie bede bo nawet zmierzyc mi sie nie chce pozadnie :)

A i mowiac o wadze to nie jest ciezka bo to co nazywasz blacha to mam nadzieje masz na mysli blache aluminiowa - bo wlasnie z tego jest :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoro już o dużych nagrzewnicach była mowa, to ja wwale tu zdjęcie swojej nagrzewnicy od autosana (PKS). ona jest Cu, tylko chromem potraktowane.

aha, f3, weź jeśli możesz to zrób zdjęcie tego helikoptera z płytą cd obok żeby można było łatwo wielkość oszacować :D

html>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja ja sprowadzilem do domu zeby zrobic jej fotki (do topicku mala chlodnica/nagrzewnica) Ze tam nie bylo specjalnego odzewu to zalozylem nowy topick :) - Rzeczywiscie do kolosow ona nie nalezy ale wydajnoscia podejzewam nie bedzie ustepowac nawet najwiekszym konstrukcjom (pod warunkiem ze jakas pompka przez nia przepchnie :) ) - co do duzych chlodcnia to zaraz zapodam kolosa ktory byl przy moim pierwszym wc - 92cm dlugosci 16 szerokosci i 8 grubosci - taki maly stary grzejnik :) - a tak serio to tez byla od czegos fajnego ale o tym juz kiedys bylo :)

OFFTOPICK

Widze ze nazwa z mojego avatare (F3) zaczyna chwytac juz pierwszego dnia po umieszczeniu jej tam :) - Wygodniejsze to niz Fireblade3... :)

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja ja sprowadzilem do domu zeby zrobic jej fotki (do topicku mala chlodnica/nagrzewnica) Ze tam nie bylo specjalnego odzewu to zalozylem nowy topick :) - Rzeczywiscie do kolosow ona nie nalezy ale wydajnoscia podejzewam nie bedzie ustepowac nawet najwiekszym konstrukcjom (pod warunkiem ze jakas pompka przez nia przepchnie :) ) - co do duzych chlodcnia to zaraz zapodam kolosa ktory byl przy moim pierwszym wc - 92cm dlugosci 16 szerokosci i 8 grubosci - taki maly stary grzejnik :) - a tak serio to tez byla od czegos fajnego ale o tym juz kiedys bylo :)

OFFTOPICK

Widze ze nazwa z mojego avatare (F3) zaczyna chwytac juz pierwszego dnia po umieszczeniu jej tam :) - Wygodniejsze to niz Fireblade3... :)

Dołączona grafika

mało finów, mało płaskowników (rurek?)

weź opowiedz po czym to bo ja nie wtajemniczony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

mało finów, mało płaskowników (rurek?)

weź opowiedz po czym to bo ja nie wtajemniczony

Wiec ta chyba o ile pamietam byla od wanny chlodniczej z mleczarni :P - finow troche malo - ale rozstawionych na sporej powierzchni - calkiem wydajna (to i tak tylko pol drugie pol mial moj kumpel)

...

Na jakiej podstawie tak twierdzisz?
Na takiej podstawie ze zadko ktora chlodnica posiada wewnatrz finy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W kwestii oporow to ciezko cokolwiek ocenic ze zdjec, sproboj przez nia pooddychac (zaczynajac od silnego WYdechu :P ). Jesli bedziesz mogl to robic swobodnie to nie jest zle ;)

Z opiniami na temat wydajnosci to bym sie troszke wstrzymal, fakt, konstrukcje ma misterna, ale gabaryty male i opor przeplywajacego powietrza pewnie bedzie spory...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi