Skocz do zawartości
greeter

128mb gf3 ti200 vs 64mb gf3 ti200

Rekomendowane odpowiedzi

witam

niedlugo bede zmienial karte graficzna

mam do wyboru 64mb wersje i 128mb ktora jest drozsza o 80 zl.

ktora karta bedzie sie lepiej podkrecac i czy obie maja takie same

domyslne taktowania.

i czy jest sens kupowania karty 128mb, chociaz w doomie3 podobno moga byc widoczne roznice

dzieki

Greeter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z reguly lepiej podkrecaja sie karty z 64 mega bo maja pamieci o mniejszym czasie dostepu ale niektore karty g3 ti 200 ze 128 mega tez sie dobrze kreca, musisz luknac do jakiegos serwisu i zobaczyc ktore karty ze 128 mega maja dobra podkrecalnosc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

witam

domyslne taktowania.

i czy jest sens kupowania karty 128mb, chociaz w doomie3 podobno moga byc widoczne roznice

dzieki

Greeter

W doomIII na tej gf3 to nie pograsz chocbys mial na niej 256 ddr.

Testy pokazuja nie do konca prawde. Jak wypada karta 128 przy 64 to az dziw bierze, ze jest wolniejsza po podkreceniu. Przyjrzyjcie sie jednak poszczegolnym testom. Jak jakis test wymaga ogromnych 64 MB textur to taka karta z 64 na pokladzie nie wydala za cholere i w takich testach mocno dostaje po żitolu. Karty z 64MB na pokladzie nadrabiaja szybszymi pamieciami w innych malowymagajacych testach wiec potem wynik koncowy jest przewaznie lepszy.

Ja bralbym ta karte ze 128 ddr na pokladzie. Zobaczysz roznice w Unreal episode 2, UT2k3 i innych grach ktore za niedlugo sie pokaza.

Tak jak pisalem na poczatku (chociaz nie wiadomo do konca) w DIII to bedzie ciezko pograc na gf3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

witam

domyslne taktowania.

dzieki

Greeter

W doomIII na tej gf3 to nie pograsz chocbys mial na niej 256 ddr.

Testy pokazuja nie do konca prawde. Jak wypada karta 128 przy 64 to az dziw bierze, ze jest wolniejsza po podkreceniu. Przyjrzyjcie sie jednak poszczegolnym testom. Jak jakis test wymaga ogromnych 64 MB textur to taka karta z 64 na pokladzie nie wydala za cholere i w takich testach mocno dostaje po żitolu. Karty z 64MB na pokladzie nadrabiaja szybszymi pamieciami w innych malowymagajacych testach wiec potem wynik koncowy jest przewaznie lepszy.

Ja bralbym ta karte ze 128 ddr na pokladzie. Zobaczysz roznice w Unreal episode 2, UT2k3 i innych grach ktore za niedlugo sie pokaza.

Tak jak pisalem na poczatku (chociaz nie wiadomo do konca) w DIII to bedzie ciezko pograc na gf3.

poczekamy, zobaczymy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak dobrze trafisz to kupisz egz., ktory kreci sie nie gorzej od wersji 64mb...

moj no-name gf3ti200 128mb chodzi 250@540... a i z jakoscia 2D udalo mi sie trafic (mialem wczesniej gf3ti200 gainwarda ale padlo mu sie) - taka sama jak na wspomnianym gainwardzie.

troche mnie boli, ze nie wiem jakiej firmy jest karta (czarny laminat, srebrne radiatory na pamieciach i gpu) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze i lepiej ATI, ale jakos nie ma artykulow o GF'ach typu ATAK KLONOW... kupujesz karte wolniejsza, ale taniej i masz gwarancje, ze jest dobra (mowa tu o sprawdzonych firmach)... ja zaryzykowalem... kupilem no-name'a ale to loteria... rownie moglem trafic na jakies niedotaktowane dziadostowo z kupiastym obrazem 2D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

a jak dobrze trafisz to kupisz egz., ktory kreci sie nie gorzej od wersji 64mb... 

moj no-name gf3ti200 128mb chodzi 250@540... a i z jakoscia 2D udalo mi sie trafic (mialem wczesniej gf3ti200 gainwarda ale padlo mu sie) - taka sama jak na wspomnianym gainwardzie.

troche mnie boli, ze nie wiem jakiej firmy jest karta (czarny laminat, srebrne radiatory na pamieciach i gpu) :)

Czy sprawdzałeś ile masz artefaktów przy 250@540, bo moja też chodzi stabilnie nawet na 270@565 ale Artifakt tester zawsze coś pokazuje dopiero przy 267@487 nie mam ani jednego.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z to pamiecia jest tak roznicy prawie nie zaowazysz jak kupisz karte z 64MB.Ja ze swojego Radeona 8500 jak wyrwalem(wypadek przy pracy)kosc pamieci zostalo tylko 32MB i nawet wtedy roznicy niezaowazylem.Zaoszczedzisz sobie 80zl ..A krora gra potrzeboje 128MB ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...