tomasz Opublikowano 16 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2002 Jeśli ktos ma taką płytę to możliwe jest, że zawiesza mu sie komputer przy odtwarzaniu filmów. Czy tak jest dajcie znać. Ja na tej płycie jeszcze żadnego filmu w całości bez resetowania kompa nie obejrzałem. Moja pozostała konfiguracja: Athlon 1,3, GeForce2 Ti 64 Mb DDR(TV-out), Chipset VIA KT266a, 256 Mb DDR i Maxtor 40 GB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
padlina Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Nie mialem tej plytki, ale wystarczyly mi 2 ecs na kt133 i teraz K7S5A i mialem to samo wszedzie co ty. Najnowszy bios pomogl na K7S5A, jak nie to do servisu i wymien na cos innego niz ecs. Pozdrawiam ----------------------------------------- siostry D850 K7S5A GF2MX400 256MB 40GB itp C1.1T P6S5AT Creative GF256DDR 256MB 2x40GB itp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Powiadasz "padlina", że miałeś zawieszanie komputera na filmach na płycie ECS. Czyżby z tego wynikało, że te płyty są skopane. Ja uaktualniłem bios i niestety ciągla jest to samo. Nic nie pomaga. Zmieniałem już grafikę i pamięci. Chyba trzeba będzie z tym :x do serwisu jak mi sugerujesz. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2002 ECS to gowno sam mialem K7S5A co prawada na fsb200 jakos chodzil ale na fsb266 dramat , przezytaj sobie recke tej mobo na www.benchmark.pl im nawet testow nie przechodzila! to normalne ze ECS ma klopty ze stabilnoscia i sie wiesza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xigi Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Witam! Ja jestem jak najbardziej zadowolony z ECS K7VTA3 v2.x na KT266A. Złożyłem równocześnie 3 zestawy na tych płytach i wszystkie chodzą ok. Film obejrzałem już niejeden i wszystko ok. Zestawy są następujące: - ECS, Duron 1.2, pamięci DDR 266 Elixir w każdym - Barracuda III 20GB, GF2MX 32MB DDR - Barracuda IV 40GB/ Barracuda I 10GB/ Caviar 4.3GB, Riva TnT2 M64. - Barracuda III 30GB, PixelView GF2MX 400 64MB Zero zwisów, dobra wydajność, i bardzo niska cena. Jak najbardziej polecam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Witam! Ja jestem jak najbardziej zadowolony z ECS K7VTA3 v2.x na KT266A. Złożyłem równocześnie 3 zestawy na tych płytach i wszystkie chodzą ok. Film obejrzałem już niejeden i wszystko ok. Zestawy są następujące: - ECS, Duron 1.2, pamięci DDR 266 Elixir w każdym - Barracuda III 20GB, GF2MX 32MB DDR - Barracuda IV 40GB/ Barracuda I 10GB/ Caviar 4.3GB, Riva TnT2 M64. - Barracuda III 30GB, PixelView GF2MX 400 64MB Zero zwisów, dobra wydajność, i bardzo niska cena. Jak najbardziej polecam. Chyba że ktoś ma zamiar podkręcać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostDog18 Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Witam! Ja jestem jak najbardziej zadowolony z ECS K7VTA3 v2.x na KT266A. Złożyłem równocześnie 3 zestawy na tych płytach i wszystkie chodzą ok. Film obejrzałem już niejeden i wszystko ok.. ...Zero zwisów, dobra wydajność, i bardzo niska cena. Jak najbardziej polecam. hmmmmm a czytales moze mojego posta pare dni temu ? Dotyczyl wlasnie ECS K7VTA3 i nic pochlebnego tam nie widac abym napisal na jego temat... A dlaczego ? poniewaz mialem okazje pary razy sie nim pobawic i wyrobic wlasna opinie na ten temat. I nigdy w zyciu tego g#$%^ zadnemu klientowi nie polece, a ze akurat tobie sie trafily dobre plyty to gratuluje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostDog18 Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2002 btw bawilem sie wszystkimi modelami ECSa pod AMD i jak dotej pory z kazdym byl jakis problem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2002 A więc jedni chwalą, drudzy narzekają na te płyty. Czyli można stąd wywnioskować, że albo uda się kupić dobry egzemplarz, który wspaniale działa, albo trafi się na bubel i ma się problemy w późniejszym korzystaniu z komputera. Mi akurat popadło się to drugie i jest to bardzo uciążliwe. Być może, że i jest to wina procesora Athlona 1,3, który jak słyszałem źle współpracuje z tymi płytami. Kolega "xigi" u góry napisał, że Duron znakomicie nadaje się na te egzemplarze płyt. Chyba będę musiał pójść do serwisu i poprosić o inną płytę, jednak nie chciałbym przepłacać. Na razie. Pozdrawiam. :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
padlina Opublikowano 18 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2002 Tomasz: U mnie byl to problem durona. W servisie mi znajomy powiedzial ze: procek jest sprawny (dziala na wszystkim oprocz ecs) i plyta jest sprawna (to juz byla 3 w koncu, grafik sprawdzilem ze 3 tez, ram, wyjalem wszystko oprucz grafiki i ramu i procka). W plyte wsadzili innego (lepszego) durona i chodzila jak burza. Innymi slowy miales pecha z duronem, mi sie na szczescie udalo biosem zalatwic sprawe ale 2 tyg walczylem z tym badziewem. Zmien plyte na cokolwiek poza ecs. Przy okazji: ecs+duron skladaja do biur bo tam nie ma filmow i 3D i sie nie wieszaja. Pozdrawiam i powodzenia ------------------------------ ECS+AMD = sprzet dla masochistow (farciazy) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...