noose Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Jak zrobic aby na samym srodku <td> byl obrazek jako tlo :?: mialem zrobione tak <td background = "tlo.jpg" style = "background-repeat: no-repeat; background-attachment : fixed; background-position: center center;">ale nie robil tego na srodku <td> tylko w rogu :? jakies pomysly :?: edit: juz nie w rogu, tylko na srodku..... strony :? a nie <td> :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Wywal background-attachment i nie dubluj center. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 background-attachment musi byc, bo tlo ma byc nie ruchome wzgledem strony :? wywalenie jednego center nie pomaga... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Nieruchome względem strony w KOMÓRCE? Co to ma do siebie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 chodzi o to, ze jak ktos bedzie bedzie przewijal strone, to, zeby tlo komorki bylo w jednym miejscu.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 noose, ale tło komórki nie ma związku z przewijaniem strony. Jak ustawisz obrazek na center, to on będzie wycentrowany w komórce, niezależnie od jej wielkości i miejsca tabeli na stronie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 dobra, mniejsza z tym :] zrobilem tak :] body {background :url(tlo.gif) no-repeat fixed bottom center; }idealne do moich zastosowan :] tlo jest na samym dole (wiec logo nie zachodzi :]) thx za pomoc :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Z kodu wynikało, że chcesz mieć obrazek jako tło komórki (TD), a nie strony (BODY), ale grunt, że jesteś usatysfakcjonowany. ;) :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 tzn, ta komorka byla w centrum strony :] chcielem tam miec tlo, poniewaz w tle jest taki gostek a jak byl w centrum to przy ladowaniu strony glowe mu ucinalo :P Myslalem, ze przezucenie do komorki (w ktorej jest tresc strony :P) cos da :] ale posadzilem go na dole i dobrze wyglada :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 no to podepne sie ;) mnie z kolei chodzi o to by stronka odswiezala sama tabele na stronie (a wlasciwie 1 jej komorke <td></td>)... nie wiem czy takie cos jest mozliwe ... dla calej strony jest np. <meta http-equiv="refresh" content="5"> a dla tabeli lub tez jej komorki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 hmmm nikt nie wie, niechce napisac :? ? jak sie nie da takiego czegos to prosze o odpowiedz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuBu Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 gie-en-zet jeśli dasz takie coś to będzie Ci odświerzało całą strone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 no to podepne sie ;) mnie z kolei chodzi o to by stronka odswiezala sama tabele na stronie (a wlasciwie 1 jej komorke <td></td>)... nie wiem czy takie cos jest mozliwe ... dla calej strony jest np. <meta http-equiv="refresh" content="5"> a dla tabeli lub tez jej komorki ? A co chcesz odświeżać w tej komórce? Bo nie wszystko da się tam wprowadzić. Przyjmijmy, że w jeden.html masz tabelę i chcesz w jednej z komórek tej tabeli wyświetlać zawartość innej strony (dwa.html). Rozwiązaniem będzie wprowadzenie do komórki pływającej ramki zawierającej dwa.html. W jeden.html masz: <td><iframe src="dwa.html" name="dwa" scrolling="no" frameborder="0" height="100%" width="100%"></iframe></td>W dwa.html pakujesz do nagłówka owo <meta http-equiv="refresh" content="5">Czyli w komórce tabeli pliku jeden.html widzisz samoczynnie odświeżającą się stronę dwa.html. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 mam projekt do wykonania w php ... zrobilem stronke na ramkach i chodzi o to zeby mi w menu (jedna z lewych ramkek) odswiezal zalogowanego usera ... normalnie mam napis "log in" a jak sie ktos wpakuje na stronke i zaloguje do bazy to zmienia sie na "zalogowany: xywka" i wlasnie to menu mam w tabeli zeby ladniej wygladalo ;) jak dalem odswiezanie calej ramki z menu co pare sekund to miga mi tlo od czasu do czasu :? (nie przy kazdym odswiezeniu ale czasem se mignie ...) i myslalem ze moze jest jakis kod zeby mi odswiezyl tylko tabele albo ta jedna komorke ;) cos w stylu <table blebleble="refresh" content=...> czy tez <td bleble="refresh"> czy jakos tak ;) ale widze ze chyba nie ma takiej mozliwosci i bede musial zmienic lekko layout stronki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 E? To dajesz przecież w php'ie podczas logowania -> user robi submit formularz, pehap go trawi i odsyła stronkę na nowo. A co do ramek to poroniony pomysł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 to to ja wiem ze php loguje i odswieza strone :) ale nie odswiezal mi lewej ramki tylko srodkowa - lewe byla na stale z menu i tam wrzucilem text: "zalogowany: xywka" xywke oczywiscie zczytywal php z bazy to ze ramki sa denne to tez wiem - nie da sie odswierzac :lol: trzeba bylo na tablekach calosc zrobic :? ale zmienilem juz conieco layout i o zalogowaniu informuje srodkowa aktywna ramka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Ramki to przeszlosc... wiec radzej inaczej robic layout :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Still-life Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 podepne sie pod kolege bo mam podobny problem !!! ale ja juz doszłem do pływajacej ramki i juz smiga tak jak chce z jednym wyjątkiem :( ta pływająca ramka nie chce sie skalować !!! jest w komórce tabeli . Tabela ma wysokość na 100% i normalnie sama sie skaluje ALE JAK JEST W NIEJ RAMKA KTORA MA TEZ WYSoKOSC na 100% a do ramiki przekierowana jest strona ktora nie miesci sie na jednym ekranie ramka bierze 100% wysokosci z wysokości tej komórki tabeli a nie tej otwieranej strony !!!! a ja chce zeby sie ta ramka rozciągneła i przez to rozciagneła komorke tej tabeli ...... JEST JAKIS SPOSÓB ZEBY TO OBEJSC ???????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...